RockStation

„Tökfej nem leszek…” Ja, de! – Helloween: Pumpkins United World Tour 2017-18

Lesz pozsonyi állomás is

2017. július 24. - magnetic star

helloween_pumpkin.jpg

Még mindig a nagy újbóli összeállások korát éljük, a klasszikus heavy metalban is. Ha csak egy – bár annál alaposabb – turnéra is, de a klasszikus 1980-as évekbeli felállás még életben lévő többségével bővült a Helloween. A kezdeti időkből Michael Weikath gitáros és Markus Grosskopf bőgős ma is töretlenül viszi tovább a nevet és a köréjük szerveződött jelenlegi tagság egészül ki az 1988-ban kilépett Kai Hansen gitárossal (Gamma Ray) és Michael Kiske énekessel (Unisonic, Place Vendome, Kiske / Somerville, Avantasia), aki 1987 és 1993 között állt a banda frontján. Az 1995-ben tragikus körülmények között elhunyt egykori dobos, Ingo Schwichtenberg az, aki már csak odafentről követheti az eseményeket.

Kiske visszatérése külön pikantériát ad az ügynek, hiszen ők annak idején bizony haragban váltak el Weikathékkal. Ilyen előzmények után persze annál nagyobb örömöt és megkönnyebbülést jelent, hogy a felek elásták a csatabárdot, sőt ismét összefognak.

A koncertműsor, mondani sem kell, a Hansen távozásával lezárult korszak dalaira épül majd, de az Andi Derisszel készült albumokról szintén fog válogatni a banda, sőt a két énekes közösen is készül előadni néhány számot a tervek szerint.

A német nagyágyúk turnéjának hozzánk legközelebbi állomása Prága (november 25., szombat, Tipsport Arena) és Pozsony (november 26., vasárnap, Aegon Arena) lesz, úgyhogy a legnagyobb rajongók akár teljes hétvégés programban is gondolkodhatnak.

http://pumpkins-united.helloween.org/en/pumpkins-united.html
https://www.facebook.com/helloweenofficial

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr3012683779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum