RockStation

"Nem vagyunk egyedül a faji, szociális és környezeti igazságosságért vívott harcban"

Interjú Chris #2-val, az Anti-Flag basszusgitárosával

2017. július 31. - theshattered

anti_flag_1.jpgAugusztus 22-én Budapestre, azon belül is a Dürer Kertbe látogat a hazánkba szinte már hazajáró Anti-Flag. Ez a koncert adott apropót a lent olvasható e-mailes interjúra, melyet a csapat basszusgitárosa, Chris Barker, azaz Chris #2 válaszolt meg. Mivel hogy már lassan két éves a legutóbbi korong, az American Spring, az utódjáról is esett pár szó, de egy pár aktuálpolitikai kérdés is előkerül az alábbiakban.

Már hagyománnyá vált, hogy nyaranta Magyarországra látogat az Anti-Flag. Szeretitek az országot?
Chris #2: Abszolút! Imádjuk Magyarországot. Hihetetlen fesztiválfellépéseink és hihetetlen saját bulijaink voltak ott, mindig az egységről és a pozitív hozzáállásról szóltak ezek a koncertek.

Mit szerettek, vagy esetleg nem szerettek Magyarországban? Már ha van olyan.
Chris #2: Természetesen a legtöbbet csak turistaként láttuk belőle, így az építészetet, a vizeket, folyókat és az ételeket ismerjük. Mind fantasztikusak számunkra. Ezt tudjuk elmondani az emberekre is, akik eljönnek a koncertjeinkre és elmesélik az egyenlőségért folytatott harcukat, ami Magyarországra is jellemző. Nem vagyunk egyedül a faji, szociális és környezeti igazságosságért vívott harcban.

Az American Spring album már két éves. Egy best-of bulira számíthatunk majd, vagy terveztek valami speckó meglepetést?
Chris #2: Az új lemez már kész van, 2017 végén fog majd megjelenni. Valószínűleg best of buli lesz majd, de jó eséllyel elő fog kerülni néhány vadiúj, eddig nem játszott dal is!

Mik a tervek az idei évre?
Chris #2: Év végén megjelenik a lemez. Aztán turné. Megosztjuk a történeteket. Megosztjuk az érzéseket. Harcolunk a fennálló helyzet ellen. Harcolunk a fasizmus ellen.

Az előző lemez dallamosabb vonalát viszitek majd tovább?
Chris #2: Ez egy kicsit kompaktabb anyag lesz. Néhány dallamos tétellel, de lesznek vad punk zúzdák is. 11 dal lesz rajta. Hosszú idő óta ez lesz a leginkább összeszedett anyagunk.

anti_flag_2017.jpg

Sok változás van folyamatban a világon mind politikai, mind környezeti értelemben. Mint politikailag aktív banda, mit gondoltok a következőkről:

A Trump-kormányról?
Chris #2: Kriminális. Elferdítik a politikát, hogy Trumpról, az idiótaságáról, a tweetjeiről beszéljenek, de arról nem, hogy hogyan veri szét az amerikai szegénységet segítő rendszert, az oktatásra szoruló embereket és mindenkit, aki nem milliárdos.

Az USA kilépéséről a Klímaegyezményből?
Chris #2: Üzleti húzás. Megpróbálnak kifacsarni minden egyes pennyt Trump (remélhetőleg rövid) kormányzásából. Ez egy hazugság. Tudják, hogy a klímaváltozás valós dolog. Csak egyszerűen nincs az ő kapitalizmusuknak hasznára.

Az európai migránsválsáról?
Chris #2: Be kell fejezni a fegyverek gyártását és az exportálását olyan országokba, ahol azokat a saját népük ellen használják és mindenek előtt meg kell szüntetni a migránsválságot!

A fesztiválkoncerteket, vagy a klubbulikat szeretitek inkább?
Chris #2: Én mindkettőt szeretem. Mindegyik más számunkra. Szeretjük a kihívást, hogy olyan embereket érhetünk el a zenénkkel és a nézeteinkkel, akik nem is hallottak rólunk azelőtt. De szeretjük a headline bulik kényelmét is, ahol tudjuk, hogy olyan emberek jönnek el, akik egy olyan világban hisznek, amiben mi élünk.

Üzentek esetleg valamit a koncert előtt a magyar rajongóknak?
Chris #2: Vegyétek meg gyorsan a jegyeket! Érjetek oda korán! Nyitott elmével és nyitott szívvel gyertek! Ott leszünk mi is a pitben veletek!

Bármi, amit elfelejtettem megkérdezni, de szívesen elmondanátok? :)
Chris #2: Köszönjük a ránk áldozott időt! Már alig várjuk a bulikat! Nyugtassátok meg a zavartakat és zavarjátok meg az elkényelmesedetteket!

A koncert hivatalos Facebook eseményét ITT találjátok, a Pat Thetickel készített tavalyelőtti interjúnkat ITT éritek el.


English version: "We're not alone in the fight for racial, social, and economic justice"

It's became a tradition that the Anti-Flag returns to Hungary every summer. Do you like this country?
Chris #2: Absolutely! We love Hungary. We've had excellent festival shows, excellent headline shows, and they're always ones of unity and positivity!

What do you like, or dislike (if you do) about Hungary?
Chris #2: Obviously we've seen it mostly as tourists, so the architecture, the water/rivers, the food. All amazing things for us... that said people come to the shows and tell us of the struggles for equality that exist in Hungary too. We're not alone in the fight for racial, social, and economic justice.

Can we expect a best-of show, or are you planning any special surprizes?
Chris #2: Definitely best of... but possibly some brand new never played before songs!

The American Spring is two years old now. Can we expect any new material on the Hungarian show?
Chris #2: See the above answer. Our new album is finished and will come out late 2017. We could potentially try out some new jams on the people of Hungary!

When will the new album come out? Or what are the plans about that?
Chris #2: End of the year. Tour. Share stories. Share passion. Fight the status quo. Fight fascism.

Will you follow the melodic way of the last album?
Chris #2: This new record is a bit more compact. Some melodic songs, some straight punk rippers. It's 11 songs. It's definitely our most focused record in a long time.

There are many changes in the world even politically, even economically. As a politically active band, how do you see the following:

The Trump-administration?
Chris #2: Criminal. Distraction politics to keep people talking about Trump, his idiocy, his tweets, but never his dismantling of American systems for the poor, folks in need of education, and anyone who is not a billionaire.

US quitting from the Climate Change Convention?
Chris #2: A business move. They're trying to squeeze every penny they can from trump's (hopefully short) time in office. It's a lie. They know climate change is real. It just doesn't support their capitalism.

Migration-crysis in Europe?
Chris #2: Stop manufacturing and exporting weapons to countries that use them on their own people and create migrant crises in the first place!

Do you rather like the festival concerts, or the club shows?
Chris #2: I love both. They're so different for us. We enjoy the challenge of trying to reach people with our music and ideals that have never heard us before. But we also love the comfort of the headline show, where we know people that believe in the same world we do exist.

Do you have any message to the Hungarian fans before the concert?
Chris #2: Get a ticket fast! Get there early! Come out with open minds and open hearts. We will be in the pit right there with you!

Any other thing I forgot to ask, but you would like to tell? :)
Chris #2: Thank you for the time! Can't wait for the shows. Comfort the adisturbed, and disturb the comfortable!

You can find the concert's official Facebook event HERE.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr3912702007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum