RockStation

"This is the best thing ever!" - Így vélekednek a kisgyerekek a Queenről

2017. augusztus 08. - theshattered

gallery_music-queen-rock-band-1989.jpgA Fine Bros most egy kis csavart rakott az eddigi zenekarokra reagálós videóiba, ugyanis ismételnek. Nem, nem teljesen ugyanaz az összeállítás, viszont a Youtubeosok az öregek után arra is kíváncsiak voltak, hogy mit gondolnak a kisgyerekek a Queenről, legalábbis a népszerűbb tételeikről. És tudjátok mit? Spoilerveszély: meglepő módon tetszett nekik, sőt, többen ismerték is Freddy Mercuryék munkásságát! Helyenként szívmelengető pillanatok jönnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr6412726974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Duplaxiii 2017.08.09. 11:21:36

Ez egy Queen-blog?
Csak mert nem értem...
Ha azt vizsgálod, hogy egy mai fiatal halmaz hogyan viszonyul a régi rock világhoz, akkor azt nem a Queen viszonylatából tudhatod meg.
Én már öreg vagyok, ma is a 60-as és 70-es évek zenéje az alap, de nekem a Queen nem az etalon, így az én gyerekeim neked nem segítenének...

blasiuss 2017.08.09. 14:04:51

@Duplaxiii: nem egészen értelek. Szerintem vicces. Az hogy Neked nem a Queen az etalon, az a Te dolgod, attól még ez a zenekar mérföldkő a rock történetében. Egyébként pedig már jópár zenekarral megcsinálták ezt a felvételt, tehát a válasz: nem, ez nem egy Queen-blog. :-)

Rébusz 2017.08.09. 16:04:38

Egyrészről nagyon érdekes, hogy ilyen kicsik mennyire jól tudnak analizálni egy zenét vagy zenekart. Amikor az egyik kislány pl. kérdezi, hogy "ez ugyanaz a zenekar"? Felismerte, hogy egy dalnak teljesen más a stílusa, mint amit előbb hallott. És tényleg, a queen-nek egy dalában is sok stílus van, csak FM hangjáról lehet felismerni, hogy hoppá ez tényleg ugyanaz.
Másrészt viszont még kicsik ahhoz, hogy kiforrott stílusuk legyen, tehát ha mai zenekarokat hallgathatnának, ugyanúgy mást mondanának az egyikre, mást a másikra. Következtetést nem lehet levonni ebből, hogy mondjuk a mai gyerekeknek tetszik-e a queen vagy nem. Másrészt hallották is már a queent, ahogy az egyik mondja, az apukájától, vagy a rádióban már.. Tehát nem új a füleiknek, esetleg egy-kettőnél.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum