RockStation

Kölyökpunkok naplójából - Beastie Boys 1983

2017. augusztus 13. - csubeszshuriken

maxresdefault_18.jpgTalán azt már nem kell sűrű mondatokkal körberajzolni, hogy a zene világában mit bontott ki, mi felé ment és mit képviselt a punk. Mint ahogy az ezzel kapcsolatos analízis is nagyjából mindenkinek tiszta. Mikor a tizenéves srácok azt érzik, hogy a szüleik és a tanárok ujja egyszerre nyúl fel a seggükbe és az álmaik dacára a társadalom talán épp valami szűk sablonba próbálja őket belezsugorítani, akkor valahol út közben megszületik az igény arra, hogy a gépüzemmódban keskenyre préselt létélmény végtelensége valahol végre keményen megtörjön.

A felesleges megfelelést pedig le lehessen valahogy horzsolni. Mondjuk dobokkal, elektromos gitárokkal, mikrofonnal és a zsigerből jövő dühvel. Ami aztán tökéletes receptnek bizonyult, hiszen minden zenei tudás nélkülözve írtak zenetörténelmet azok a sokszor tizenhárom, tizennégy éves kölykök, akik beleengedték magukat ebbe a sodrásba. A Beastie Boys 1983 - ban rögzített koncertje is nagyjából ezt az életérzést hozta vissza mikor belefutottunk a teljes egészében dokumentált korai bulijukba. Így hát ezen most veletek is osztozunk...

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr1812742302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.08.13. 21:38:19

Your mom busted in and said, "What's that noise?"
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum