RockStation

A straight edge hardcore fáklyája - Újult erőkkel és európai turnédátumokkal jön a Battery

2017. augusztus 17. - csubeszshuriken

battery-636x395.jpgWasinghton D.C. szilaj hardcore bandái a nyolcvanas évek legelejétől az egész műfajra nagy hatást gyakoroltak, de a kilencvenes évek kezdeténél megritkultak a helyi színtér azon csapatai, akik továbbra is kitartottak az extrém gyorsaság, a legnyersebb hangzás és a szűken vett három akkord mellett. A straight edge / youth crew vonalon a Battery azonban mégis vitte tovább ezen az úton a fáklyát. Egészen a kilencvenes évek végéig, ahol három nagylemez és körülbelül ugyanennyi hét colos után végül feloszlottak. Fantasztikus koncertélményeket hagyva maguk után. Részben olyan bandákban folytatva tovább, mint a Damnation A.D. és a Better Than a Thousand. Az eddigi egyetlen reunion pedig a Revelation Records születésnapját hivatott megünnepelni 2012 magasságában. A zenekar története azonban most folytatódik.

Ami az év elején azzal kezdődött, hogy húsz év után született egy új dal. Ez a dal pedig nagyon szomorú események kapcsán lett igazán jelentőségteljes, azon túl hogy sokat kellett várni rá. A Battery zenekar két közeli barátja is elveszítette a gyermekét. Az új dal és a dal mellé rendelt újra kiadandó válogatás, azaz a For The Rejected By The Rejected összes bevétele ezért a Baltimore Center for Infant and Child Loss támogatására lett tehát felajánlva. Brian McTernan énekes a My Last Breath című új szám szövegében pedig saját fiatalkori emlékeihez is visszanyúl, ahol maga is depressziótól szenvedett és élt át súlyos kríziseket, ahol csak a közeli barátok voltak azok, akik segítettek neki mindebből kimászni. Saját lányát is szeretettel megszólítva ebben a dalban szintén. Amit az énekes egyébként Jason Hamacher dobossal és Ken Olden gitárossal közösen írt meg, akik hasonlóan nyilatkoztak azzal kapcsolatban mennyire megérintette őket és hihetetlennek is tűnt, hogy ismét közösen zenélnek és ilyen mélység van a dologban. A hardcore viszont számukra is leginkább a segítségről szól. Szóval mindebből áprilisban koncert is lett, természetesen hazai pályán. Aminek folytatásául most több amerikai és három európai turné időpont is szerepel a zenekar naptárában, amiket újabbak követhetnek még. Az eindhoveni Sound of Revolution fesztivál, illetve Karlsruhe és Leipzig után. Amikre november 4 - én és 5 - én, meg egy héttel később, azaz 11 - én kerül sor. Míg a For The Rejected By The Rejected válogatás most augusztus 18 - án lesz kint hivatalosan, azonban azt digitális formátumban itt lejjebb már teljes egészében elérhetitek és megvásárolhatjátok. Alatta pedig megtaláljátok az első áprilisi koncert teljes felvételét is. Előtte azonban itt az új dal is...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr2612756306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum