RockStation

Melegíts az iskolára 13+1 sulis rock/metal nótával!

2017. augusztus 26. - theshattered

thoughtless.jpgA jövő hét vége felé már bizony elkezdődik az újabb tanév, félév, kinek az első, kinek a sokadik, de reméljük, hogy senkinek sem az adott évből a második felvonás. Nem újdonság, hogy az iskola egy elég megosztó hely a kisebbek és nagyobbak életében egyaránt, van, aki szereti, van aki tiszta szívből rühelli, van, akinek bejön, hogy lehet ott haverkodni, van, akinek egyenesen börtönt jelent a tanárokkal zsúfolt négy fal közötti tér. Ezek az emlékek persze lecsapódnak kedvenceink videóiban is, sokszor görbetükröt tartva az elvileg okításra hivatott intézmények elé, kezdve az általános iskolától egészen az egyetemig. Ezekből, azaz az iskolai élet szépségeiről, vagy épp árnyoldaláról szóló dalokból és videókból szedtünk össze egy kisebb csokorravalót.

Alice Cooper - School's Out


Bunkó módon pont egy nyári szünetről szóló dallal kezdjük a listát. A nemrég a Fezenen járt Alice Cooper és csapatának nótájával kívánjuk, hogy még a lehető legjobban kimaxolva tudjátok kiélvezni az utolsó szabad, nyári napokat.

Korn - Thoughtless


Ha a gyerekkori traumákhoz akarunk aláfestést keresni, a Korn zenéjénél kevés jobbat lehet találni. Jonathan Davis mindenféle irányból körbejárta már a fiatalkori traumákat, nem egy videóban (pl. Clown, Oildale) megjelentek a sulis csesztetések, de mi most a Thoughtlesst választottuk, mert indokolatlanul kevésszer szokott előkerülni, ha a bika Korn dalokat említjük. És persze a miből lesz a cserebogár? A Breaking Baddel hatalmasat szakító Aaron Paul itt még kezdő színészpalántaként tűri, hogy még az élő sz*rt is kipaskolják belőle a "nagyfiúk". Aztán meg jön a... happy end?

Van Halen - Hot For Teacher 


Biztos minden pubertás korba lépő fiú szerelmes volt legalább egy tanárnőjébe (már ha volt arra érdemes opció, persze). Nyilván nem túl valószínű, hogy egy bikinis modell tanított akárkit is, de Van Halenéknek köszönjük, hogy legalább ezt az álmunkat képi világba öntötte.

Deftones - Back To School


Ha tele van a zsákod a sulival, robbants ki egy forradalmat! Milyen egyszerű, nem? Bárcsak tényleg annyi lenne, mint a Deftones klipjében. Tipikus "Figyelem, ne próbáljátok ki otthon!" kategóriás téma, hacsak nem akartok nyócáltalánossal' boldogulni az életben. 

Linkin Park - Numb


Biztos mindenki ismeri az elvont, magának való művész csajszit, akit mindenki csak szopat, anélkül, hogy bármit is tudna róla. Körülbelül egy ilyen lányról szól az ebben a formában élőben többet már biztosan el nem hangzó Numb klipje. 

Good Charlotte - Little Things


Különc fiú, vagy fura lány vagy? A Good Charlotte akkor neked küldi ezt a dalt! És persze, ahogy mindenki álmában, mehet a tanárok meggyalázása, a vadulás, a tesztoszteron elszabadul és mindenki pajti lesz. És nyilván egy ilyen után senkit nem penderítenek ki a' oskolából. 

Pearl Jam – Jeremy 


Jeremy sem az a bizonyos átlagos kölyök, de mondjuk róluk nem is nagyon lehetne dalt írni. Hazamegyek, tanulok, este időben fekszek? Ki hallgatná meg a dalt? Na, de Jeremy nem ilyen. Ő is a magánakvaló, problémás hátterű művészlélek, akinek még a sulit és a többi diákot is el kell viselnie... egy ideig. Lehet, hogy nem éppen az iskola van a középpontban, de nagyon szeretjük a dalt, úgyhogy itt a helye!

Twisted Sister - I Wanna Rock


Kinek nem volt olyan (utólag belegondolva a sok bolond diáktól megfáradt, kiégett) tanárja, aki előszeretettel szivatott akárkit, vagy épp sikította le bárki haját, ha arról van szó? És milyen jó lett volna valami stílusos revansot venni, ugye? És ha a tanár akart volna bosszút állni a diákokon? Hát, igen, itt most a tanerő lett a Tom és Jerry páros Tomja, de hát ez egy ilyen sztori, nem lehet bántani a gyerekeket, azok olyan angyalok, nem? 

Ramones - Rock N Roll High School


A punkokról nyilván nem a pedáns diákok jutnak senki eszébe. Nem is ennek a tézisnek az ellenpontozására hivatott a Ramones klipje, melyben mindannyian a büntiszobában veretik a suliellenességet, ami nyilván úgy is volt! Persze a dal a hasonló című film reklámozására készült, melyben az egész zenekar aktív szerepet vállal. 

Bullet For My Valentine - Waking The Demon


Ha sokat szívatnak valakit, abból előbb-utóbb előtör a vadállat, csak aztán nehogy szarul süljön el a dolog. Kicsit kezd sötét lenni az iskola témaköre, de hát ilyen alapon ez a videó is idetartozik. 

Mötley Crüe - Smokin' in the Boys Room 


"Megette a kutya a házimat." Nyilván. Szakállas kifogás. De mi van akkor, ha tényleg az eb belezte be a leckét? Mindegy is, majd a Mötley Crüe elrabol a sulibudiból, aztán jóság lesz, együtt szabadíthatjátok fel a bezombított diáksereget, meg minden ilyesmi. 

Nirvana - Smells Like Teen Spirit


Pompomlányok, tornaterem, sulizenekar. Jobb helyeken előferdülhet egy ilyen szcenárió, bár nem feltétlen ez szokott a jellembő lenni. De az tuti, hogy minden sulinak megvan a maga Kurt Cobainje, a fura gitáros srác, aki majd egyszer rocksztár lesz és meghódítja Amerikát... Vagy az Johnny?

A Day To Remember - All Signs Point To Lauderdale


Megint a megalázott diákos téma, de a rockerseregnek sokszor ez a szerep jut a tanintézmények négy fala között (szerencsére több a kivétel, mint az áldozat). Itt is a gyengébbekkel kibabráló, amcsi szóval élve bullyk a téma és persze itt is eljön a revans ideje.

+1: Rocksuli - Zach's Song


Pancser dolog lett volna bármilyen formában is kihagyni ezt a filmet, bár ugye a legtisztább az lett volna, ha az egészet benyomjuk ide. De nem tesszük, még van pár napja mindenkinek pótolni, ha nem látta volna a Jack Black főszereplésével készített vígjátékot. Aztán irány az iskolapad! 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr712779522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum