RockStation

Screamo alapok és litván elemek - Majority Rule és Au-Dessus a Robotban

2017. augusztus 30. - csubeszshuriken

audessus-band.jpgAki mozog egy ideje a poszt-hardcore és screamo műfajok mezsgyéjén, abba kizárt hogy valamikor az elmúlt két évtized alatt ne kapaszkodott volna bele a Majority Rule neve. Washington D.C. neves underground triója ugyanis bőven alapvetés, ami a fent említett zenei kasztokat illeti. Kísérletező jellegű zenéjük lelkülete nagyjából Joy Division. Bár muzsikájuk sokkal küzdelmesebb. Felsorakoztatva és keverve jó néhány markáns vonal hatásait. Ahol az instrumentális részek és a súlyok is komoly szerephez jutnak. Összesen három klasszikus nagylemezen. Melyek elkészítése után 2004 körül feloszlott a zenekar, de most ismét együtt zenélnek és egy új turnén Budapestre is ellátogatnak. Negyedszer.

A litván Au-Dessus társaságában, akiknél a fő csapásvonal talán a black metál lehet, de zenéjükben szintén keverednek poszt-hardcore, sludge és egyébb kísérleti hatások is. A négy tagú banda 2014 óta jegyzi magát egyébként és második nagylemezük nagyjából három hónappal ezelőtt jelent meg End of Chapter címmel. Ezt turnéztatják tehát, ami így Budapesten is bemutatásra kerül, méghozzá október 18 - án az Oaken és a Libido Wins támogatásával hazai oldalról, ezen a Phoenix Music és a Cudi Purci által összeszervezett bulin, ami a Robotban lesz megejtve. Ehhez pedig természetesen találtok itt kedvcsinálókat. A Majority Rule utolsó és az Au-Dessus aktuális anyagát. Illetve a hazai bandáktól is egy-egy kiadványt.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr2312790802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum