RockStation

Pink Floyd dallamok Pompejiből – David Gilmour koncertfilmje a mozikban

2017. szeptember 05. - sunthatneversets

davidgilmour_liveatpompeiii_1800x1200.jpg

A világpremierrel egy időben, szeptember 14-től látható a hazai mozikban David Gilmour, a Pink Floyd gitáros-énekesének tavaly júliusi "életmű-koncertjén" készült kétórás koncertfilm.

45 évvel a legendás Pink Floyd Live at Pompeii koncertfilm felvételei után, 2016. júliusában David Gilmour visszatért a római kori amfiteátrumba és a „Rattle That Lock” szólóalbumját népszerűsítő turné keretében 2600 szerencsés rajongó előtt adott két egymást követő estén koncertet. Gilmour megőrizte a monumentális Pink Floyd koncertek audio-vizuális performansz jellegét, a koncert során a lézerek és a pirotechnikai trükkök mellett egy hatalmas köríves vászonra kivetítve külön erre az előadásra készített élő videomix színesítette a válogatott dalokból álló koncertet.

pomp28_sdgpompeiisarahlee.jpg

A kitűnő zenészekből álló „all-star” banda David Gilmour szinte teljes életművét életre keltette a színpadon, köztük olyan Pink Floyd klasszikusokat is, mint a „Wish You Where Here”, a „Shine On Your Crazy Diamond”, a „Comfortably Numb”, vagy a „One of These Days” – ez utóbbi az egyetlen, amely Adrian Maben 1971-es koncertfilmjében is szerepelt. Mindkét estén különleges előadásmódban élvezhette a közönség a „The Great Gig In The Sky” című szerzeményt is a „The Dark Side Of The Moon” albumról, amely nagyon ritkán szerepel Gilmour szólókoncertjein. A koncert a klasszikus Pink Floyd dalok mellett David Gilmour szólóalbumai, a Rattle That Lock és az On An Island legsikeresebb szerzeményeit is felvonultatta.

davidgilmour_liveatpompeii_b1-hun-poster-web.jpg

A dupla koncertről mozifilm készült Gavin Elder rendezésében, amely 2017. szeptember 13-án, egyetlen este világszerte több mint 2000 filmszínházban látható. Magyarországon szeptember 14-től látható a film, a filmklasszikusok újra-bemutatására és színpadi produkciók moziközvetítéseire specializált Pannonia Entertainment forgalmazásában. Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a Corvin Moziban, a Csepeli Moziban és a Pólus Centerben vetítik, emellet országszerte számos helyszínen köztük Szegeden, Sopronban, Kecskeméten, Egerben, Pécsett, Debrecenben, Szombathelyen és Tapolcán is bemutatják. A vetítési helyszínek részletes listája a https://facebook.com/PannoniaEntertainment címen olvasható.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr8112804394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum