RockStation

Óvadék ellenében távozhat a Decapitated gitárosa és dobosa

2017. október 15. - theshattered

2.jpgAhogy írtunk is róla, hivatalos szintre emelkedett a Decapitated emberrablási / csoportos nemi erőszakos ügye. A lengyelek közül először Wacław “Vogg” Kiełtyka gitáros és Michał Łysejko dobos lett meghallgatva, ők óvadék ellenében távozhatnak.

1.jpg

Ez az összeg fejenként 100000 dollárt jelent, ennek ellenében hagyhatják el az Egyesült Államokat, viszont amíg ez nem teljesül, az útleveleiket le kell adniuk az ügyvédjeiknek, valamint nem kommunikálhatnak a többi zenekari taggal - azaz addig magánzárkába kerülnek.

A tárgyalások október 19-én folytatódnak.

A zenekar ezzel egyidőben újabb hivatalos közleményt adott ki:

„Szeretnénk kihangsúlyozni, hogy a hatóság eljárási formaságként kezelte a vádemelést. Ha ez nem történik meg, akkor szabadon kellett volna engedniük a négy tagot. A vádemelés tehát nem bizonyíték, és nem is a bűnösség vagy az ártatlanság jele. Ismét arra kérnénk mindenkit, hogy várja meg a vallomásokat, illetve a bíróság döntését. Ugyanakkor, miközben a felek az eljárásra készülnek, bizonyos tények már most is vitathatatlanok: az a rendőrtiszt, aki felvette a vádló panaszát, azt állította, nem áll fent alapos gyanú a nemi erőszakra nézve, majd harminc napot vett igénybe, mire vádat emeltek. Azaz éppen akkor tették meg ezt, amikor vád hiányában már szabadon kellett volna engedni a vádlottakat. A zenekar továbbra is határozottan cáfolja az összes vádat, a zenészek biztosak abban, hogy amint előadhatják a tényeket, valamint a bizonyítékokat, el fogják engedni őket és hazamehetnek."

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr1112983642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum