RockStation

A felhőkarcoló-erdők ostroma - Kibernetikus crossover az Expander lemezén

2017. október 20. - csubeszshuriken

0009841911_10.jpgVégtelen polipként telepednek a multinacionális cégek az emberiségre. A polipok feje szinte elérhetetlen a felhőkarcoló-erdők tetején. Tápfolyadékból sarjadó élelem körül ólálkodnak a gigavárosok patkányai. Kevert fajok szorultak a múlt és a jövő közé. Szintetikus drogok tartják fent a kényes egyensúlyt. A jövő félig fém. A hatalom és a forradalom is kibernetizált. A jövő totális háború. Vagy legalábbis ahogy az Expander megjósolhatatlanul féktelen és futurisztikus első lemezén megjelenik.

Ahol a szimpla punk és a crossover szintézise már tökéletesen alkalmazkodott ahhoz a hipotetikus lidércnyomáshoz, aminek élménymagját leginkább az irodalom cyberpunk alkotásainak katarzisaihoz lehetne hasonlítani. Mert a texasi thrash banda nagyjából azokat fordította le egy extrém szinten energetikus, sajátos zenei nyelvre, amit ezen az Endless Computer című lemezen most ők hívtak ismét életre. Egy figyelemreméltó kibernetizált forradalomban ostromolva a jövőt. Mondhatni elég jól. Az itt meghallgatható teljes lemezen.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr3513025392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum