RockStation

Iron Monkey - 9-13 (Relapse Records, 2017)

Családbarát pop, pozitív üzenetekkel

2017. november 30. - p.man

iron_monkey_9-13.jpgTalán valamikor az év elején jött a hír, hogy az Iron Monkey új lemezre készül, amire underground körökben kis túlzással mindenki felkapta a fejét. Az emberek jelentősebb része az első meglepetés után az év egyik legjobban várt eseményeként tekintett rá, de megjelentek a szkeptikusok is, mondván, mire mennek Morrow nélkül. A 9-13-at pörgetve nyugodt szívvel kijelenthető, hogy a végeredmény szempontjából nem húzódik ennyire éles határ a jelenkori és a húsz évvel ezelőtti Iron Monkey között, az a kérdés viszont jogosnak tűnik, hogy a Primitive Man vagy a Dragged Into Sunlight korában mennyire tudnak megmaradni a korábban kiérdemelt pozíciójukban?

Tovább

Megérkezett a Hallowed, az Iron Maiden sörének különleges kiadása

iron_maiden_hallowed.jpg

Az Iron Maiden hivatalos söréből, a Trooperből és eddigi limitált verzióiból, a Trooper 666-ból és a Red N’ Blackből 2013-as megjelenésük óta világszerte közel tízmillió liter fogyott. A sikerszéria most újabb darabbal folytatódik, mert itt a Hallowed, a Trooper 2017-es különkiadása.

Tovább

Napi felmérés: az emberek 73%-át nem zavarja, ha kameráznak a koncerten

0queen2017_09_eredmeny.jpgIsmerős érzés, ugye? Nem látni a koncerten, mert mindenki a telefonjával, vagy rosszabb esetben tablettel megpróbálja megörökíteni a buli különböző pillanatait, ne adj isten az egészet. Ez főleg a grandiózus nyitásoknál idegesítő, de természetesen ez ki-ki kedvenc számánál is lazán előfordulhat. Viszont biztosan zavar ez mindenkit? Vagy tényleg csak egy páran vagyunk ilyen hangosak, a többieket nem érdekli az, hogy épp nem látnak? A Skiddle nevű brit jegyértékesítő vállalat nézett ennek utána.

Tovább

Hat AC/DC dal is megostromolta a Billboard Hot Rock Songs listát

acdcold.jpgMondhatni sajnos ilyen is legtöbbször akkor történik, ha valamelyik zenészlegenda távozik közülünk. Malcolm Young, az AC/DC legendás ritmusgitárosa, mint ismeretes, november 18-án költözött át az égi zenekarhoz, tegnapelőtt pedig el is búcsúztatták a földi hamvait. A nyilvánvaló veszteség következtében persze megindultak a megemlékezések, a rajongók is jobban "elővették" a dalokat, melynek következtében a nagyobb slágerek is jobban előtérbe kerültek. Emiatt féltucatnyi AC/DC klasszikus ugrott fel a Billboard lista rockzenei részének különböző helyeire, lentebb mutatjuk, melyek.

Tovább

Now We Die - koncertfelvétel az új Machine Head lemez bónusz DVD-jéről

machine_head_2017.jpgMég szűk két hónap és mindenki számára hivatalosan is elérhető lesz az új Machine Head lemez, a Catharsis. A csapat egy dalt, a Beyond The Palet már belengette a nagyközönségnek a várhatóan dallamosabb, rövidebb dalokat tartalmazó dalcsokorról, mely persze több formátumban is elérhető lesz. Erre egy példa a digipack kiszerelésű bónusz DVD-s kiadás, melyen egy koncertfelvétel is lesz, ezt 2015-ben, San Franciscoban rögzítették Robb Flynnék. Erről egy dal, a 2014-es lemez, a Bloodstone & Diamonds nyitó tétele, a Now We Die már meg is nézhető, hallgatható.

Tovább

Napi kockaság: játssz baseball-gémet a Pearl Jammel!

credit_danny_clinch_1.jpgMár kint van a polcokon a Pearl Jam új DVD-je, a Let's Play Two, mely legalább annyira baseball-barát film, mint ajándék a Pearl Jam rajongóknak. A promó persze az előzetes videókban nem merült ki, a zenekar egy pixeles, "régijátékos" hangulatú flash szösszenetet is összedobott, melyben ha jól teljesít a játékos lelkű fanatikus, még egyéb ajándékokat is nyerhet.

Tovább

Jövő év végén jöhet az új Rammstein album

rammstein_2017.jpgA Rammstein nem kapkodja el az új lemezének legyártását, mely egyébként a 2009-es nagylemez, a Liebe Ist Für Alle Da utódja lesz a sorban. Azóta nem sok új dal született a németektől, csak a Mein Land című tétel került fel a best of lemezükre még 2011-ben, valamint a Ramm4, amiket az utóbbi koncerteken játszottak, aztán kalap. Viszont ha hihetünk az infoknak, már hegyekben állnak az ötletek, februárban elkezdődik a stúdiózás és az év végén már ki is jöhet, a friss, ropogós dalcsokor.

Tovább

Electric Wizard - Wizard Bloody Wizard (Spinefarm Records, 2017)

Meghalt a király, éljen a király?

electricwizardbloodycd.jpg

A Black Sabbath idén –úgy tűnik- végleg letette a lantot. A birminghami pre-doom bandának az igazi jelentősége talán abban rejlik, hogy elég sok zenekarnak elég sok műfajban megágyaztak, sőt irányt mutattak a lassú, betépett zenék világába. A stoner, a sludge, a doom sem igazán alakulhatott volna ki nélkülük, vagy legalább is az első négy albumuk nélkül. Az Electric Wizard (már a zenekar neve is egy utalás) pedig zászlóshajója volt a post-sabbathizmusnak.

Tovább

Csak egyszerűen, feelingesen - metalklasszikusok minimál dizájnban

13.pngHa egy jó művész szereti a metalt és elkezdi a kedvenceit a saját grafikai képére átformálni, az mindig frankó eredményeket tud szülni. Ilyen a Minimal Purse Art's által létrehozott sorozat is, melyben többek között a Metallica, a Sepultura, a Slayer és a Megadeth klasszikusai kaptak minimál kialakítású, kvázi mozis posztereket.

Tovább

Így ízlik az aprónépnek a Black Sabbath

rs-the-end-of-the-end.jpgMit lehet mondani, érdekes módon, egészen tetszik néhány kisgyereknek az idén búcsúzott, azóta már az elköszönő bál felvételét is a világra szabadító Black Sabbath zenéje. A már nálunk is többször megjelentetett Fine Bros Entertainment új kisfilmjében meg is nézhetitek, konkrétan miként vélekedtek a mindentmegmondók a legendákról.

Tovább

Most pedig mindenki meghallgatja ezt az eddig ki nem adott, de annál combosabb Napalm Death dalt!

Napalm Death 2014_1.jpgMég 2014-ben rögzítette a Napalm Death a Nurse The Hunger című dalt az Apex Predator Easy Meat felvételei idején, viszont valamiért nem került fel a húsos korongra. Ennek ellenére most a Decibel magazin Napalm Death különszámának flexidisc mellékleteként meg fog jelenni, így mindenki hallhatja a világ legjobb zenekarának eddig érthetetlenül fiókba dobott szösszenetét.

Tovább

Metallica-díszdobozt kapott a dán kollégájától az indonéz elnök

2017_11_28_36610_1511879913_large-1000x515.jpgEz, kérem! EZ! Amikor nem a protokoll baromság megy, hanem tényleg érdekes, testhezálló ajándékot kap az ember fia. Vagy az ember elnöke. Az indonéz elnök, Joko “Jokowi” Widodonak az országba látogató dán miniszterelnök, Lars Lokke Rasmussen a Metallica újrakiadott Master Of Puppetsének limitált, díszdobozos kiadását adta át, ami azért is patent meglepetés, mert az ázsiai államfő nyíltan felvállalja a metalos mivoltát. Hogy mégnagyobb plusz legyen a téma, a szettet maga a dán születésű Lars Ulrich is szignózta, ennél fullosabb ajándékot már kívánni sem lehetne.

Tovább

Juttasd a karácsonyi listák élére az AC/DC-t!

malcolm_young.jpgMinden éven kitalál az Internet nép valamit, amivel meghekkelhetik a karácsonyi slágerlistákat. A legújabb akcióban is egy szívünkhöz közelálló kezdeményezés indult, mégpedig hogy a nemrégiben elhunyt Malcolm Young emlékére juttassuk (illetve juttassa fel a brit hallgatóság) az AC/DC-t a (brit sláger-) listák csúcsára. Erre persze megvan a stratégia is, egyszerű, de nagyszerű, csak a lehető legtöbbször meg kell hallgatni a For Those About To Rockot és segíteni a kezdeményezést. Természetesen csak a szigetországi lejátszások számítanak, viszont ettől függetlenül mi is beröffenthetünk pár klasszikust a jó Malcolm emlékére!

Tovább

Zenekarként működik tovább az Audionerve

audionerve_band_2017.jpg

Nemrégiben hírt adtunk az Omega Diatribe-ból ismert gitárosnak, Hájer Gergőnek a stúdió-projekt formációjáról az Audionerve-ről, aminek a debütáló nagylemeze szeptember 3-án jelent meg, Burn Your System címmel, ahol olyan zenészek működtek közre, mint Nick Oshiro a Static-X-ből, Kevin Talley a Suffocation-ből, Schrottner Tamás , valamint Vincze Andres az ex-Monastery-ből.

Tovább

Nézd meg a jövő évi Grammy-díjátadó jelöltjeit!

60th-annual-grammy-awards.jpgJanuár 28-án már a hatvanadik Grammy-díjátadó kerül megrendezésre. A millió kategória között a rock- és metalzenei jelölteket is nyilvánosságra hozták, így a rajongók lazán csámcsoghatnak kicsit azon, hogy kik esélyesek a Legjobb Rockalbum, Legjobb Rockdal, Legjobb Rock Előadás és Legjobb Metal Előadás kategóriákban a végső győzelemre.

Tovább

At The Gates, Behemoth és Converge a Brutal Assault Fesztiválon

behemoth_2015.jpg

Eddig egy kicsit megfeledkeztünk a jövő év augusztus 8-11. között 23. alkalommal rendezendő Brutal Assault fesztiválról pedig a szervezők már jócskán csepegtetik a fellépők neveit. A Jeromer város Josefof erődjében megtartandó metal ünnep eddig húzóneveinek az At The Gates, a Behemoth és Converge tűnnek. De itt lesz a Ministry, a Saint Vitus, a The Black Dahlia Murder és a Csihar Attila nevével fémjelzett Tormentor is. A fellépők eddigi teljes listáját alább találjátok.

Tovább

Annihilator - For the Demented (Silver Lining Music, 2017)

Nem dicsőséges viszatérés

annihilatororthedementedcd.jpg

Új Annihilator lemez - új felállás. Az Annihilator több mint három évtizede van a színtéren és követni sem tudom a felállásban bekövetkezett folyamatos változásokat, de az Annihilator mindig is egy ember ambíciójának megtestesülése volt: Jeff Waters gitárosé, aki az évtizedek során a zenekar egyedüli biztos pontja maradt és töretlenül kitartott a legrosszabb időkben is. Ennek a kitartásnak a bizonyítéka, hogy a most megjelent For The Demented a 16. albuma a zenekarnak.

Tovább

2018 első felére várható az új Dimmu Borgir lemez

dimmu_borgir_band_1.jpgA Black Metal Luckaszéke Érdemrendet az utóbbi időkben egyértelműen a Dimmu Borgir készülő nagylemeze érdemli ki. A norvégok 2010-ben jelentkeztek legutoljára friss anyaggal az Abrahadabra képében és ha hihetünk a híresztelésnek, ez a többéves böjt nem lesz hiábavaló, az eddigi legjobb korongjukat várhatjuk tőlük. És hogy mikor? Ha minden igaz, legkésőbb már a jövő év nyarán kézbe veheti minden fanatikus az új termést, melyről az alábbiakat nyilatkozta az egyik gitáros, Silenoz:

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum