RockStation

"Nagyon jó érzés zeneileg kiterjeszkedni, megmutatni a zenénknek egy olyan oldalát is, ami nagyon közel áll a szívemhez."

Interjú Amy Lee-vel, az Evanescence énekesnőjével

2017. november 09. - theshattered

evanescence_2017.jpgHolnap jelenik meg az Evancescence új nagylemeze, a speciális átdolgozásokat tartalmazó Synthesis. Ennek, illetve a lemezbemutató turnénak az apropóján sikerült egy emailes interjút csinálni az énekesnővel, Amy Leevel, aki nagyon lelkesen válaszolt a kérdésekre.

Először is köszönöm szépen a lehetőséget! Hogy vagy? :)

Amy Lee: Köszönöm kérdésedet! Nagyszerűen érzem magam, épp a pihenőnapomat töltöm Pennsylvaniában, már a vége felé jár a Synthesis turné első szakasza.

Mik a turnés tapasztalatok?

Amy Lee: Hihetetlen élmény! Ilyen módon együtt játszani egy egész szimfonikus zenekarral szó szerint egy álmom volt, amiről azt hittem, hogy nem is fog soha megvalósulni. Ez a show egy hatalmas kihívás, de imádom! Nagyon jó érzés zeneileg kiterjeszkedni, megmutatni a zenénknek egy olyan oldalát is, ami nagyon közel áll a szívemhez.

Ez a turné és a hamarosan megjelenő album is a régebbi Evanescence dalok nagyzenekari/elektronikus átdolgozásairól szól. Ez a hangzás várható tőletek a jövőben is, vagy egyszeri kísérletről van szó?

Amy Lee: Igazából egy csak egy olyan dolog, amit nagyon meg szerettem volna csinálni. Hogy új életet adjak ezeknek a daloknak, hogy egyszerre megmutassuk, hogy egyre jobban növekedünk és átkaroljuk a történelmünket. A szimfonikus, moziszerű, klasszikus zene az Evanescence zenei alapjának nagy részét kiteszi, szóval úgy érzem, ez az egész dolog nagyon természetesen jött. De nem tekintem ezt iránynak a jövőt tekintve, csak egy nagyon különleges pillanatnak.

Hogyan választottad a nagyzenekari nyitány dalait a koncerthez?

Amy Lee: Elsősorban olyan dalokat választottam ki, amelyek valamilyen módon hatottak rám, vagy kötődnek hozzám. Van egy dalunk, a Lacrymosa, ami Mozart klasszikusán, a Lacrimosán alapul, ami a Requiem egy része. Így tökéletes választásnak bizonyult, hogy megmutassuk az eredetit is, hogy honnan jött az ihlet. A nagyzenekar szintén játssza a Sally dalát (Sally's Song), amit néhány éve én is feldolgoztam, valamint néhány más klasszikus művet, amit nagyon szeretek.

A most megjelenő Synthesis lemezen, valamint tavaly vinyl box szetten is volt új, valamint meg nem jelent dal is. De van esetleg terv egy teljes "hangos" anyagra is?

Amy Lee: Igen, ez lesz a következő lépésünk. Nincs még beütemezve, de ezután egy hagyományos hangzású anyagot fogunk csinálni.

Kik mostanában a kedvenceid? Vannak esetleg underground hősök, akikre érdemes odafigyelni?

Amy Lee: Gary Neuman, Glasser, Lykke Li, Meg Meyers, Kendrick Lamar, Lucius.... az ízlésem eléggé szerteágazó.

Mi a legkedvesebb, vagy legemlékezetesebb színpadi színpadi élményed?

Amy Lee: Túl sok volt, hogy kiválasszak egyet. Mindig is szerettem volna a nashvillei Rymanben játszani és végre ezen a turnén megvolt rá a lehetőségem. Nagyon sok barátunk és segítőnk van Nashvilleben, teljesen úgy éreztem magam, mintha egy családdal lettem volna körülvéve, ráadásul egy varázslatos showt is csináltunk aznap. Minden este különböző nagyzenekarokkal játszani más és más energiát ad a shownak és kicsit olyan, mintha védőháló nélkül egyensúlyoznánk azon a bizonyos kötélen. Ijesztően hangzik, ideges is voltam, amikor elkezdtük, de nagyon bejött!

Mi a kedvenc Evanescence dalod? Melyik, amelyet a legkevésbé kedveled?

Amy Lee: Ez nagyon nehéz kérdés. Minden dal egy más darab számomra. Mindegyiket másért kedvelem. Most az Imperfectiont kedvelem leginkább, részben azért, mert ez a legújabb. Nagy kihívás és nehéz énekelni a versszakokat és imádom a refrént, a hangszerelés meg nagyon egyedire sikerült.

Vannak esetleg tervek egy Európa-turnéra? Netán egy magyar állomásra?

Amy Lee: Március-április környékén elvisszük Európába is a Synthesist, már nagyon izgatott vagyok!

Bármi üzenet esetleg a magyar rajongóknak? :)

Amy Lee: Csak hogy imádunk titeket! Mindig! Reméljük, hamarosan találkozunk!

--------------------------------------------------------------------------------------

ENGLISH VERSION:

First of all, thank you for the opportunity! How are you? :)

Amy Lee: Thank you for asking! I’m great, on my day off in Pennsylvania today, coming to the end of the first leg of touring for Synthesis.

How's the tour is going so far?

Amy Lee: It’s been an amazing experience. Playing with a full orchestra like this is literally a dream that I never thought would be a reality. This show is a huge challenge and I am loving it. It feels so good to expand musically, and to show a different side of our music that is so close to my heart.

The tour and the upcoming album is about the orchestral/electronic reworks of older Evancescence songs. Is this the future of the band's sound, or a unique experiment?

Amy Lee: It’s just something I really wanted to do. To give these songs a new life, to show the growth and embrace our history at the same time. Symphonic, Cinematic, classical music is a big part of the core of Evanescence to begin with, so I feel like this whole thing is very natural. But I don’t see it as our future sound, it’s just a very special moment.

How did you choose the orchestral opening of the set?

Amy Lee: I mainly chose songs that inspired me or were connected to us in some way. We have a song, Lacrymosa, that revolves around Mozart’s classic Lacrimosa from his Reauiem. So it seemed like a perfect choice, to show the original, where the inspiration came from. The orchestra also plays Sally’s Song, which I covered years ago, and a couple of other classical arrangements that I love.

Now you have the Synthesis album, and last year you have released a vinyl box-set, both with new and unreleased song. But are there any plans for a new full, "loud" material?

Amy Lee: Yes, I think that will be what we do next. We don’t have a timeline yet but want to make another fully original album after this.

What are your favorite bands nowadays? Are there any underground heroes that you suggest to look for?

Amy Lee: Gary Neuman, Glasser, Lykke Li, Meg Meyers, Kendrick Lamar, Lucius.... my taste is all over the place.

What is your favourite, or most memorable onstage moment ever?

Amy Lee: There are too many to pick a favorite. I’ve always wanted to play the Ryman in Nashville, and on this tour we finally got to. We have so many friends and collaborators in Nashville that it just felt like we were surrounded by family, and we had a really magical show. Playing with a different orchestra every night makes for a different energy at every show, and it feels kind of like walking a tightrope with no net. Sounds scary, and I was totally nervous before we started, but I am loving it.

What is your favourite Evancescence song? Which one is your least favourite?

Amy Lee: That really is too hard. Every song is like a different piece of me. I love them all in different ways. Right now I’m enjoying Imperfection the most, partially because it’s the newest. But it’s challenging and different to sing those verses, and I love the chorus, and the arrangement is really unique.

Do you have any plans for a European tour? Or maybe for a Hungarian date?

Amy Lee: We will be bringing Synthesis to Europe in March-April! I’m so excited.

Any message to the Hungarian fans? :)

Amy Lee: Just that we love you! Always! Hope to see you again soon.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr7113207431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum