RockStation

Megjelent a Magor zenekar második nagylemeze

2017. november 16. - sunthatneversets

magor_2017.jpg

A menedék címmel megjelent a jászberényi Magor zenekar második nagylemeze, mely az előzőhöz hasonlóan ezúttal is az EDGE Records gondozásában, a HammerWorld magazin mellékleteként látott napvilágot. A zenekar ráadásul idén decemberben ünnepli első koncertjüknek és fennállásuknak 10 éves évfordulóját, így most számos aktualitás van a Magor körül.

A zenéjüket “heavy-metalcore” -ként aposztrofáló banda pár nappal ezelőtt szöveges video formájában publikálta a lemez nyitódalát, mely az alábbi linken keresztül meghallgatható:

Speck Roland frontember a dalról: "Minden embernek van első Istene, akire bálványként tekint. De amint elkezdesz nőni, ez a bálvány kopik és észreveszed a hibáit. Aztán jön a megbocsátás, megértés és az elfogadás."

A Magor új lemeze, melynek címe A menedék; két és fél évvel a Testamentum című album megjelenése után látott napvilágot. A korong 9 új dalt tartalmaz, ezek közül az Ígérj Holnapot című felvételt már tavasszal, a Magor nyári fesztiválturnéja előtt egy videóklip formájában megismerhette a közönség.  

„Úgy érezzük, az új lemezzel sikerült megtartanunk a Testamentum dalaival megkezdett irányvonalat, de szerettünk volna új színeket is megmutatni magunkból. Ebben nagy segítségünkre volt Csongor Bálint (Subscribe, Useme) aki az ének és vokálfelvételeket vezényelte, valamint Brucker Bence (AWS) aki lemez modern hangzású megdörrenéséért volt felelős. A lemez különlegessége, hogy 8 év után a ismét együtt dolgoztunk Galli Kriszta szövegíróval, aki végig kísérte az egész folyamatot az első új dal elkészültétől a felvételekig, neki ezúton is óriási köszönettel tartozunk.”

magor_a_menedek.jpg

"A banda december 8-án a budapesti KVLT-ban (régi Vörös Yuk) tartja lemezbemutató koncertjét, ahol vendégként a What On Earth lép előttük színpadra. "Az elmúlt években volt alkalmunk hatalmas tömegek előtt fellépni a fővárosban előzenekarként. Óriási élmény volt a Tankcsapda, a Road, a Moby Dick vagy éppen a Sepultura előtt muzsikálni, azonban most itt az ideje, hogy egy olyan alkalomra invitáljunk mindenkit, ahol mi leszünk a főszereplők."

A Magor a pesti koncert után sem pihen, hiszen december 16-án 10 éves születésnapi koncertjét ünnepli a zenekar otthonában, Jászberényben. "Óriási kötődésünk van Hatvan városához is, de a zenekar Jászberényben alakult és itt adta első koncertjét még 2007-ben. Ezért úgy döntöttünk, szeretnénk megünnepelni ezt a 10 évet egy különleges berényi koncerttel, ahová a zenekar régi tagjait is meghívtuk, hogy ismét színpadra álljanak velünk és az újdonságok mellett néhány régi kislemez dalt is megidézzünk a korai időkből. Ezek közül az egyik, Túlélő (2017) címmel egy alapos ráncfelvarrás után az új lemezre is felkerült, ezzel is szerettük volna megköszönni az elmúlt 10 évet azoknak, akik végig mellettünk.

A Magor a pesti és jászberényi bulikon kívül idén még Dunaszerdahelyen az AWS, valamint Révkomáromban a Vesztegzár társaságában koncertezik.
A lemezbemutató turné állomásai:
2017. 10. 27. Gyöngyös, Start Műhely (fotógaléria link)
2017. 11. 04. Budapest, Barba Negra + Moby Dick, Kalapács (fotógaléria link)
2017. 11. 24. Dunaszerdahely, Soul Hunter + AWS
2017. 12. 08. BUDAPEST, KVLT LEMEZBEMUTATÓ
2017. 12. 16. Jászberény, DMK, 10 ÉVES SZÜLETÉSNAPI KONCERT
2017. 12. 28. Révkomárom, Rév + Vesztegzár

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr5713282321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum