RockStation

Concerto Music: Rhapsody, Angra, Nightwish és Within Temptation 2018-ban

2017. december 17. - sunthatneversets

accept2017e.jpg

Koncertekben gazdag 2018-as évre készül a Concerto Music, mely 1997 óta szervezi nemzetközi rock és metal zenekarok hazai fellépéseit. Bár a program még nem teljes, már most jó egy tucat csapat fellépésére készülhetünk: jövőre érkezik a Nightwish, a Within Temptation, az Accept, az Angra, a Rhapsody, a Therion, a Satyricon, az Orphaned Land, Anneke van Giersbergen és az Insomnium is.

A következő év az Accept január 21-ei koncertjével kezdődik: a német heavy metal veteránok Rise Of the Chaos című lemezüket mutatják be ezen az estén a Barba Negra Music Clubban, méghozzá a kaliforniai Night Demon felvezetését követően.

Február 18-án a több évtizedes zenészi múlttal, és összetéveszthetetlen hanggal bíró holland énekesnő, Anneke van Giersbergen érkezik legfrissebb zenekarával, mely a VUUR nevet kapta. Anneke a Gathering nevű progresszív metal zenekar énekesnőjeként vált ismertté, 2007-es kiválását követően pedig számos projektben kipróbálta magát: zenélt Devin Townsenddel és Danny Cavanagh-gel, valamint Agua de Annique név alatt és a The Gentle Storm projekt részeként is adott ki lemezeket. A VUUR-ral most visszatér a metal gyökerekhez: In This Moment We Are Free – Cities című első lemezük ősszel jelent meg, amit februárban az A38 Hajón hallgathatunk meg élőben.

vuur.jpg

A 2018-as év a szimfonikus metal kedvelőinek is emlékezetes lesz, hiszen egy búcsúturné erejéig ismét összeáll a műfaj egyik meghatározó zenekara, a Rhapsody: Fabio Lione énekes, Luca Turilli gitáros, Dominique Leurquin gitáros, Patrice Guers basszer és Alex Holzwarth dobos ismét egy színpadon lesz látható, ezzel a turnéval ünnepelve meg az első Rhapsody album (Legendary Tales, 1997) 20 éves jubileumát is. A budapesti koncert március 8-án lesz a Barba Negra Music Clubban, a Beast In Black és a Scarlet Aura vendégszereplésével.

Tavasszal visszatér az Orphaned Land is: a közel-keleti hangulattal átitatott progresszív metalt játszó izraeli csapat január végén adja ki Unsung Prohpets & Dead Messiahs című friss lemezét, melyen vendégszerepel Hansi Kürsch (Blind Guardian), Steve Hackett (ex-Genesis) és Tomas Lindberg (At The Gates) is. Az immár 25 éve működő együttes március 11-én érkezik a Dürer Kertbe, az olasz Lunarsea, a Subterranean Masquerade és a Dirty Shirt kíséretében.

Pár nappal később, március 13-án a szimfonikus metal úttörője, a Therion tér vissza, hogy bemutassa régóta készülő rockoperáját, mely Beloved Antichrist néven jelenik meg januárban. A monumentális, három lemezt kitöltő alkotás összetett történeti szálat vezet végig, a 19. századi orosz költő és vallásfilozófus, Vlagyimir Szolovjov Az Antikrisztus története című könyve alapján. A budapesti lemezbemutatóra március 13-án kerül sor a Barba Negra Music Clubban, ahol az Imperial Age, a Null Positiv és a The Devil lesznek a vendégzenekarok.

satyricon17.jpg

Március 20-án két külön program várja a Dürer Kertbe látogatókat. A nagyteremben a norvég black metal egyik neves képviselője, a Satyricon tér vissza: Satyr és Frost a Deep Calleth Upon Deep című friss lemezt hozza majd, melyet nagyon sötét, spirituális és energiákkal teli lemeznek ígérnek. Ugyanezen a napon, a Dürer Kert középső termében a dallamos death metal finn hősei, vagyis az Insomnium szerepel, a svéd Tribulation társaságában. A nagytermes és a középső termes koncertekre külön-külön is vásárolhatunk belépőt, de az északi metal zenék elkötelezett hívei limitált számban kombinált jegyet is válthatnak a koncertekre, amelyek rotációs rendszerben követik majd egymást.

Áprilisban egy progresszív metalos nagy dobásra készülhetünk. Először érkezik Magyarországra a brazil Angra, akik április 10-én a Barba Negra Music Clubban játszanak: Fabio Leone énekessel az Omni című új lemezüket utatják be. A turné másik kiválósága az Operation Mindcrime zenekar, mely nem mást, mint a Queensrÿche eredeti énekesét, Geoff Tate-et és zenésztársait takarja: a csapat többek között a most decemberben megjelent The New Reality című lemez dalait is hozza majd. A turné harmadik szereplője a Halcyon Way lesz.

nightwish_2018_by_tim_tronckoesmall.jpg

A 2018-as év második felére két igazi nagyágyút várunk: november 20-án a Nightwish az Arénában, még december 12-én a Within Temptation a Tüskecsarnokban tér vissza a hazai rajongókhoz. Mindkét csapat a megszokott grandiózus és látványos műsorral, és különleges programmal készül: a Nightwish különleges, ritkán hallható korai dalokat gyűjt össze és ad elő egy kicsit átalakítva, míg a Within Temptation a jövő őszre ígért új lemezét hozza decemberben.

A 2018-as koncertek mindegyikére már kaphatók elővételes jegyek, a program pedig még nem teljes: a https://www.facebook.com/concertoconcerts oldalon hamarosan újabb bejelentésekre számíthatunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr6613506713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum