Tudj meg mindent a Vulgar Display Of Powerről!

2017. február 28. - theshattered

Pantera-Vulgar-Display-Of-Power1.jpgA napokban (pontosan február 25-én) múlt 25 éve annak, hogy napvilágot látott a Pantera örökérvényűje, az ikonikus borítóval megspékelt Vulgar Display Of Power. Ennek örömére a Loudwire készített egy háromrészes sorozatot a lemezről, melyeket itt, nálunk is láthattok. A rövidfilmekben szóba kerül a lemez készítése, hatása az utókorra, valamint végül, de nem utolsó sorban a borító is.

Tovább

Immolation - Atonement (Nuclear Blast, 2017)

A halál metálban nincs hatalomátvétel

immolation-atonement.jpgAzt már azt gondolom a legtöbben tudjuk, hogy az extrém zene függőség. Eddig a beismerésig szerintem a tizedik favorit lemez és nagyjából hasonlószámú koncertélmény után azért illik eljutni. Tehát az tiszta, hogy ami feszít, fröcsög, hörög, harsog, kapar, vakar, sötét, súlyos, darál és halál, az mind az a kút amibe egyszer beleestünk és aztán ez is lett a vesztünk. Azonban az, hogy ebben a halál metálban megtörténhet-e a hatalomváltás, már sokkal vitathatóbb kérdés lehet. Ami egészen pontosan kiélezhető arra, vajon a régi bandák által megkomponált poklok megfakulhatnak-e az újabb generációk friss vért hozó bandáinak megérkezésével a színtérre? Ha pedig erre a kérdésre mondjuk az új Immolation lemez meghallgatásával keresem a választ, akkor az a válasz egy korrekt nem. Mert soha.

Tovább

Csótánypogó? Igen, már ilyen is van!

cockaroach-moshing.jpgÓ, Japán, te csodálatosan beteg szelete a Földnek! Már az a furcsa, ha valami onnan jön és nem furcsa; legyen az rajzfilm, nagykorúaknak való filmecskék, könyv, festmény, bármi, ami a kultúrához köthető, így a zene is. A japán grindcore egyik csillaga, a Viscera Infest ráadásul feltalálta az eddigi leghülyébb "rockzenei táncot", a csótánymosh-t, melynek ékes bizonyítékát lentebb láthatjátok. Felkészül, betanul, használ, örül, tombol!

Tovább

A Behemoth dobosának másik bandája - Úton az új Azarath lemez

azarath.jpgÖt nagylemezzel a háta mögött, nagyjából 1998 óta fut az Azarath nevű lengyel banda. Amiben szintén Inferno dobol, aki ugye a Behemoth zenekarban is ugyanebben a tevékenységi körben püfföli ronggyá a bőröket. Utolsó lemezük pedig hat évvel ezelőtt jelent meg, ahol némi változás után már abban a felállásban játszottak, ami még ma is áll. Amikor is új lemezt készülnek kiadni In Extremis címmel, méghozzá április 7 - én az Agonia Records gondozásában. A lemezről, mely stílusában nem jár messze a korai Behemoth karmoló black / death cuccaitól, most pedig publikus az egyik dal, amit itt a hajtás után indíthatsz el.

Tovább

Tech-metal örömünnep az A38 Hajón

haken-167737.jpg

Napjaink progmetáljának egyik legnagyobbra tartott zenekara, a brit Haken tavaly áprilisban jelentette meg legújabb, negyedik nagylemezét. A monumentális, és a kritika által is az egekbe dicsért Affinity turnéján ezúttal végre Budapestet is útba ejti a zenekar: a Dürer Kertbe tervezett program a nagy érdeklődésre való tekintettel visszakerül az A38 Hajóra.

Tovább

A Nasty fiúk esete a Sportalsóval - Egy este és hat banda Esztergomban

nasty.jpgA tékozló fiúk megcsinálnak minden helyet, mert semmi sem elég. Ezért lesz a Nasty fiúk esete a Sportalsóval is ez. A hely hangulata ugyanis a mutogató ujjak szúrásától lesz terhes március 14 - én este Esztergomban. Ahova a népszerű belga beatdown banda mellett érkezik még négy remek angol zenekar is. Egészen pontosan a Polar, az Empires Fade, a GIANTS és a My Only, akik szintén mind hardcore közeli muzsikában mocorognak. Illetve őket egészíti ki természetesen hazai pályáról a C.Y.D.. Tehát a stílus ezen irányának rajongói maximum csak a Sportalsó alacsony mennyezetébe fúrhatják fejüket, csalódni viszont biztos nem fognak. Mindehhez a tesztoszteron alapú szeretethez pedig itt találtok kedvcsinálókat a teljesség igénye nélkül.

Tovább

Elnökfejek tövében pergetnek - Itt az új Iron Reagan videó

iron-reagan-1481556560.jpgA Virginia államban lévő Elnökök Parkjában forgatta részben új videóját az Iron Reagan. A sérült elnökfejek tövéből pedig egy vágással máris a tömött koncerttermekben pörög a kamera. Ahogy pörög a zenekar is, hiszen jelentős című Crossover Ministry albumuk alig néhány hete jelent meg és ehhez igazítva beindult nyilván a turnézás is. Magát a videót, pedig itt lejjebb akkor...

Tovább

Chino Moreno + Skrillex + Incubus = ?

incubus_2015.jpgIgaz, még nem egyet (de nem is kettőt) kell aludni ahhoz, hogy megjelenjen az új, sorban nyolcadik Incubus album, a meglepő című 8, mégis egy dalt, a Nimble Bastardot már "magáévá tehette" a nagyérdemű. Ezúttal egy újabb érdekesség derült ki az anyagról, mégpedig hogy az egyik dalban a Deftonesos Chino Moreno és a mostanában már leginkább a DJ tevékenységéről híres Skrillex is vendégszerepel. Hogy milyen lesz? Még nem tudjuk, de ha hihetünk a zenekarnak, valamiféle "varázslat" lesz a dolog mögött.

Tovább

"Az előző lemez egyfajta kapocs volt a múlt és a zenekar jövője között"

Interjú a Suicide Silence énekesével, Eddie Hermidával

suicide-silence-2016-1024x736.jpgAz már jó előre elkönyvelhető volt, hogy az új, egyszerűen a zenekar nevét viselő Suicide Silence album ki fogja verni sokaknál a biztosítékot. A deathcoreból szinte nu metalba való áthajlás nyilván meredek lépés volt, ennek alkalmából pedig lehetőségünk adódott egy interjúra a zenekar énekesével, Eddie Hermidával. Nem akartam a máshol is olvasható dolgokkal zaklatni, így egy-két kötelező kérdés után inkább átváltottam az érdekesebb témák felé.

Tovább

Overkill - The Grinding Wheel (Nuclear Blast, 2017)

overkill_the_grinding.jpg

Az Overkill talán a legkövetkezetesebb és legkitartóbb thrash zenekar, körülbelül kétévente adnak ki egy új lemezt ráadásul számos tagcsere után a jelenlegi felállás most már több, mint egy évtizede van együtt. A Grinding Wheel eredetileg 2016 novemberben jelent volna meg, de szerencsére késett, így nem kellett versenyeznie a Metallica és a Testament lemezekkel.

Tovább

Júniusban az A38 Hajón játszik a Suicide Silence

ss.jpg

A nekünk nemrég adott interjúban Eddie Hermida énekes már elárulta, de most már hivatalos is: június 15. a deathcore nagy ünnepe lesz: az A38-on legutoljára három éve egy emlékezetes klubkoncertet adó Suicide Silence nagyszabású európai turnén mutatja be nemrég megjelent megjelent új nagylemezét. A Ross Robinsonnal felvett Suicide Silence a zenekar bevallása szerint is a következő szint a karrierükben, ami bátran szembemegy az elvárásokkal, legyen szó Eddie Hermida tiszta énekéről vagy a kilencvenes évek extrémzenei legendáinak hatásait magán viselő dalokon. A lemezbemutató tehát nem csak a nyári szezon egyik legfontosabb estéje lesz, hanem egy ereje teljében lévő együttes bátorságának, erejének és kimeríthetetlen kísérletező kedvének bizonyítéka is.

Tovább

A végét megírták - Hallgasd meg az AllSuckAll új dalát!

asa1.jpegElkészült az egri AllSuckAll legújabb videója, méghozzá a frissen felvett A végét megírták című szerzeményre. A zene változatlanul "álszakállas", úgy, ahogy azt már sokan hallhatták a Nomad és a Road előtt is fellépő ötöstől. Aki meg még nem hallotta, most pótolhatja az elmaradást!

Tovább

Két új dal is elhangzott azon a bizonyos Foo Fighters bulin!

1280x720.jpgHa figyeltetek a hétvége folyamán, láthattátok, hogy írtunk a Foo Fighters kvázi titkos, viszont a neten élőben adott koncertjéről. A zenekar ezen a szokásosan maratoni hosszúságú bulin két új dal részletét is berakta a listába, ezek a Keep Your Pretty Promise to Yourself és a Run With Me voltak. Lentebb meg is nézhetitek a kiemelt részleteket, ahogy a Saint Cecilia EP-n megjelent Seant is, mely ekkor debütált élőben.

Tovább

Délutáni szieszta mellé egy teljes The Exploited koncertfelvétel!

A sokat beszélt Szentpétervárról....

exploited.jpg

Áprilisban végre újra Budapesten láthatjuk a punkok punkját Wattie-t, a The Exploited főnökét. Az öreg idén 60 éves lesz, a zenekar pedig egy totál jó turnét nyom, jelenleg is. Ez a sorozat fog hozzánk is elérkezni, a The Casualties és a Code Red társaságában a budapesti Dürer Kertbe.

Tovább

Acoustic Enemy, avagy így fest az Arch Enemy War Eternalja akusztikus átiratban

arch_enemy_budapest_2016_2.jpgA tisztelgés egyik legjobb formája (legalábbis szerintem) az átdolgozás. Mert oké, ügyes vagy, ha el tudod játszani ugyanúgy a dalt, mint a "nagyok", de abban nincs semmi extra, ha értitek mire gondolok. Épp ezért jó ilyen kellemesen meglepő verziókkal találkozni, mint Rabin Miguelé, melyben az Arch Enemy legutóbbi, 2014-es nagylemezének címadóját, a War Eternalt szabta át egy csendes ülős, lágyan csordogáló dalfolyammá. Higgyétek el, érdemes meghallgatni! Csak vigyázzatok vele, mert meglehetősen addiktív!

Tovább
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum