RockStation

Kukkants bele a Rammstein prágai koncertjébe!

2017. május 31. - theshattered

rammstein_2017.jpgÉs nem, most nem a Parisról lesz szó, hanem a Rammstein új turnéjának prágai állomásáról. Az éppen új albumon dolgozó német brigád ugyanis belekezdett a nyári szezonba, melynek cseh állomásáról pár rajongói felvétel is kikerült az Internet csudálatos' világába, ebbe nézhettek most bele.

Tovább

Érdekel, melyik Corey Taylor kedvenc Slipknot maszkja?

0slipknot2015_05.jpgMint ismeretes, a Slipknot tagjai minden albumra új garnitúra maszkkal állnak elő (van, aki még közben is többször lecseréli, mint pl. Sid Wilson, vagy Shawn Crahan), így könnyű elkülöníteni a zenekar különböző korszakait. Persze emiatt a rajongóknak is megvannak a saját favoritjai, ki ezt, ki azt csipázza. Ugyanígy megvannak a bandatagok legkedvesebb saját álarcai is, a lentiekben Corey Taylor osztja meg a saját szíve csücskét a nagyvilággal.

Tovább

Elder- Reflections of a Floating World (Stickman Records, 2017)

Csodás világunk csodás tükörképe

elder_reflctions.jpg

Van az úgy, hogy az emberfiára hiába tukmálják rá a zenei mélytengeri igazgyöngy búvárok a jóságot, nem akaródzik megnyílni az a fránya full album youtube link. Pedig most feketeöves rock-metál zenedílerekről beszélünk. Szóval kb. két évnyi noszogatás, és megannyi „ezt csekkold le!” után csak megnyílt az a fránya youtube link, ami az Elder Death Roots Stirringjére vezetett el. Ééés.. nem tetszett. A lelkesedésem nem apadt viszont, így eljutottam a Lore albumig, ami viszont úgy pofán csapott, hogy a felocsúdásom a mai napig tart. Azért csak eddig, mert ugye itt az új lemez, a Reflections of a Floating World.

Tovább

Finisben a 25. Telekom VOLT Fesztivál! (videó)

volt_2017.jpg

Kevesebb, mint egy hónap múlva elindul a 25. Telekom VOLT Fesztivál. A szervező csapat nem csak a helyszíni ügyeket és a programot igyekszik minél pontosabban előkészíteni, de a következő hetekben a közönség is rengeteg tartalmat kap a VOLT közösségi felületein. Feltűnik többek között Palvin Barbi, Marsalkó Dávid, himnuszt és klipet készített a Punnany Massif és bemutatták az év VOLTos esküvőjét is.

Tovább

Már csak 1 hét és startol az Open Road Fest!

orf_01.jpg

Már csak hetet kell aludni és végre mindenki megkapja a magáét: rock legendák, hajnalig tartó pörgős bulik, adrenalin-bomba programok, motorcsodák, Balaton és rengeteg újdonság, amire az Open Road Fest történelmében eddig nem volt példa! Sőt, „idén mindegy mivel érkezel, mert lehet, hogy egy Harley-val távozol!” Ugye tudod, mit csinálsz június 7-11-ig?

Tovább

Ilyen volt Brent Hinds lagzija

mastodon-brent-hinds-married.jpgMint ismeretes, nemrégiben megkérte a barátnője kezét a Mastodon gitárosa, Brent Hinds. A hobo kinézetű gitáros nem sokáig húzta a témát, a napokban el is vette a menyasszonyát, Raísa Morenot, így már büszke férjként fog június 14-én visszatérni Magyarországra a zenekarával Hinds úr. Erről persze nyilvánosságra is hozott pár képet, ezt meg is nézhetitek lentebb. Persze sárga "csigalevesre", meg töltött káposztára senki ne számítson, de azért így is látható, hogy azok nélkül is nagy volt az öröm a nagy napon.

Tovább

Masztizás Jézusra - Itt az új Me And That Man videó

nefg.jpgÚj klippel jelentkezett a Nergal és John Porter által alkotott Me And That Man. A nemrég a csapat nevét viselő nagylemezzel előálló, sötét bluest játszó duó (trió?) ezúttal a Magdalene című dalra készített klipet, mely természetesen nem nélkülözi a provokatív képsorokat. A mélyen vallásos olvasóink most jobb, ha nem kattintanak.

Tovább

Magyarországon is elbúcsúztatják Chris Cornellt

Magyar zenészek, újságírók és rajongók emlékeznek Chris Cornell-re Budapesten, az A38 Hajó koncerttermében június 23-án

superunknowns_soundgarden_tribute_-1.jpg

A Soundgarden május 17-ei fellépése után tragikusan hirtelen elhunyt az együttes énekese, Chris Cornell. Az 52 éves zenészlegenda holttestét az MGM Detroit hotelben találták meg - a hírek szerint öngyilkosságot követett el. Hamvait a Los Angeles-i Hollywood Forever temetőben helyezték végső nyugalomra május 26-án.

Tovább

Surf-black metal jöhet?

immortal-surf-rock.jpgNyár, vízpart, fürcsi, csajok, sör... Mi kell még? Zene! Mégpedig valami jó nyárias! De mi lehet elég megnyerő a sötétszívű metalolosnak ahhoz, hogy egyáltalán kimozduljanak a vízpartra, vagy hogy ott mindenféle megvető tekintet nélkül nyomathassák a kedvenceiket? A kérdésre a válasz a következő: rakd át a black metal dalokat surf-rock stílusba... Ejnye, hát ebből már van is egy sor! Tessék a lenti dalokat benyomni a lejátszóba és már mehetünk is neki a fekete hullámoknak!

Tovább

Gojira koncert a Barba Negra Trackben

gojira_2016_1.jpg

A jelen egyik legizgalmasabb extrém metal zenekarát láthatjuk július 5-én a Barba Negra Track színpadán, a Concerto Music szervezésében. A több mint 20 éve működő koncertszervező iroda igazán parádés szezont hozott össze: több telt házas koncert, két Anthrax fellépés, valamint meghatározó metal zenekarok, így a Dream Theater és a Mastodon is szerepeltek a téli és tavaszi fellépőik között, s a francia Gojira fellépésénél nem is kívánhatnánk méltóbb befejezést az első félévnyi koncertsorozatnak.

Tovább

Hamarosan visszavonulhat a KISS

0kiss2010_11.jpgÚgy néz ki, hamarosan végleg leteheti a lantot a már több, mint 45 éve működő legendás rockgépezet, a KISS. A Paul Stanley és Gene Simmons által alkotott mag és a köréjük felsorakozó hol stabil, hol változó felállás (akiknek minden tiszteletünk!) ugyanis már egyre inkább benne van a korban, ezzel kapcsolatban nyilatkozott nemrégiben Gene Simmons.

Tovább

Első helyen nyitott az új Linkin Park

linkinparkonemorelightcd.jpgNem hogy megostromolta, egyenesen bevette az új Linkin Park lemez, a One More Light az amerikai Billboard listát már rögtön az első héten. A június 27-én a Volt Fesztiválra látogató amcsi zenekar friss lemezéről már mindenki hallott, a minden eddiginél poposabb fennhangoknak köszönhetően sokak nemtetszését is kiváltotta (igen, mi is többször megkapjuk Tőletek, hogy minek írunk róluk, de na...), most viszont mondhatjuk, hogy egy frappáns választ kaptak az utálók. Sőt, ezzel az eredménnyel még a Metallicát is beérték egy bizonyos statisztikában Chester Benningtonék.

Tovább

Nevergreen dalszöveges video-premier: Everything’s Coming Up Roses

colin.jpg

Május 5-én megjelent a Nevergreen Monarchia címre keresztelt friss nagylemeze, melyen egy különleges feldolgozás is helyet kapott. Az Everything’s Coming Up Roses című dal “Nevergreenesített” verziója a tavalyi év végén autóbaleset következtében elhunyt Black (aka Colin Vearncombe) munkásságának hivatott emléket állítani.

Tovább

Papa Roach - Crooked Teeth (Eleven Seven Music, 2017)

Foggal-körömmel a nosztalgia ellen

paparoachcrookedteethalbumbigger.jpg

Élesen emlékszem, egy tököli, viszonylag elit presszóban üldögélve pattantak a fülemnek a következő szavak “ja, sok b*zi csuklószorítóban…”, mire cimborámmal röhögve emeltük a csuklószorítós kezünkkel az arcunkhoz a sörünket, a bizonyos “A” betűs márka melegítőfelsőiben feszítve. Utóbbiak természetesen agg darabok voltak, turkálóból kotorva, mivel tru arcok voltunk és akkoriban nagyon gimnazisták. Az ködbe vész, mit is kerestünk Tökölön.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum