RockStation

Magyarországra jön a Kreator!

2017. augusztus 31. - theshattered

koncert18.jpgJanuár 26-án hazánkba látogat a thrash legenda Kreator. A csapat a Barba Negrában fogja letépni az emberek arcát, mégpedig a Decapitated és a Dagoba társaságában.

Tovább

Breach, Converge és Old Man Gloom rajongók - Októberben Pesten játszik a Lo!

20799114_10155144106252732_269538441404500330_n.jpgBreach, Converge, Cursed és Old Man Gloom rajongás. Nehéz, morózus erők inspirálták tehát az ausztrál Lo! alkotói tevékenységét, ami 2007 óta van jelen Sydney városának extrém zenei palettáján. A négy tagú zenekar mögött pedig két nagylemez és egy EP kiadvány van eddig. Előttük azonban egy újabb stúdióalbum, aminek Vestigial lesz a címe és október 6 - án jelenik majd meg a Pelagic Records gondozásában. Ezt pedig három földrészen turnéztatja majd meg ősszel a zenekar, melyek célállomások között Európa és Budapest is szerepel. Egészen pontosan október 13 - án van a Lo! neve a Dürer Kert naptárában. Amihez lehet behívó az új album rövid teaser videója, vagy az utolsó kislemez klipnótája. Ezeket találjátok meg a tovább klikk után.

Tovább

The Word As Law - Elérhető a Neurosis újra kiadott második lemeze

neurowalera-1024x707.jpgZenéjének minden sodródó percében ott van a születés. Minden pillanatában jelen van a pusztulás. A legvégső katarzis előszele. Amiben ez az óriás harminc éve gázol. A Neurosis nem mérhető erő és be nem látható mélység egyszerre. Túl van azokon a határokon, amivel a felfogóképességünk még könnyen eljátszik. Hallgatni sem mindig könnyű. Szerepe még is meghatározó a modern kori extrém zenében. Tulajdonképpen a zenekar létezésének kezdete óta. Hiszen már a Pain Of Mind is klasszis volt a nyolcvanas évek punk lemezei között. Arra az útra azonban, amin máig jár a Neurosis zenekar viszont akkor léptek, mikor Steve Von Till megérkezett a zenekarba. A The Word is Law című második lemez volt az első, amit vele együtt írtak meg és játszottak fel. Ami ezzel együtt abszolút különálló darab lett a Neurosis legendás útján.

Tovább

Napi kockaság: Steven Wilson zenéje által ihletett játék készült

lastdayofjune.jpgFelpörgött az élet Steven Wilson körül. Megjelent az új lemeze, a poposabb, könnyedebb To The Bone, mely több országban is a listák elején nyitott. Az aktívabb promóköröket fut, mint valaha, több műsorban, akár reggeli csevegős adásokban is megjelent, zenélt, beszélgetett. Most pedig elkészült egy játék is, melyet a Mester zenéje ihletett. Ez utóbbi mától érhető el.

Tovább

Korábban kiadatlan dallal támad az Airbourne

airbourne_2016.jpgEgy eddig meg nem jelentetett tétellel jelentkezett az ausztrál Airbourne. Az eddigi három sorlemezüket, plusz egy ritkaságokat tartalmazó CD-t és egy DVD-t tartalmazó csomag két meg nem jelentetett tételt is tartalmazni fog, a Moneyt és a Heavy Weight Lovert, melyek közül az előbbit a nyilvánosságra is hozták. Aki még nem tudná annak mondjuk, hogy a banda október 29-én Budapesten játszik.

Tovább

Holnap jelenik meg Tony MacAlpine legújabb lemeze

roses.jpgDeath Of Roses címen lesz elérhető Tony MacAlpine legújabb nagylemeze. Az instrumentális progban utazó, nemrégiben rákból felépült gitáros hétszámos anyagán, amely eredetileg két részletben jött volna ki, hazánk fia, Borlai Gergő dobol, mellette az előző albumon is bizonyító Pete Griffin basszer játszik a zenekarban.

Tovább

Küldj egy jelet - Együtt játszik a Balaton és az Európa Kiadó

20729537_1366810446751398_5998176098594975950_n.jpgMondhatni mindkét zenekar meghatározó a magyar rocktörténelemben. A korai nyolcvanas évek különös hangulatú alternatív zenei kultúráját mind az URH tagokból egykor megalakult Európa Kiadó, mind az őket két évvel megelőző Balaton is jelentőségteljesre formálták. A két zenekar között pedig némi átfedés is volt később, hiszen a szintén Víg Mihály vezette Trabant kísérőzenészei az Európa Kiadó soraiból kerültek ki legtöbbször. Valamikor a nyolcvanas évek második felében. Azóta pedig mindkét banda volt már hibernálva, de különböző időkben és most párhuzamosan is valahogy mindig újraéleszthetőek voltak halhatatlan dalaik. Amiket most osztozva a színpadon egymás mellett ad elő az Európa Kiadó és a Balaton, ugyanis ők a főszereplői a szeptember 8 -ra szervezett estének a Kobuci kertben. Ahol Menyhárt Jenőék új dalokat is játszanak majd a régiek mellett. Míg a Balaton repertoárjában Trabant dalok is fel szoktak csendülni. Ehhez találtok tehát nosztalgiaízű kedvcsinálókat a hajtás után természetesen.

Tovább

Októberben érkezik az új Depresszió album

depi17_1.jpgVálaszok Után... címmel lesz elérhető a Depresszió legújabb, ismét négyes felállásban készített nagylemeze. A pontos megjelenési dátum október 20., de egy hónappal előtte már be fog indulni az előrendelés, ahogy eddig megszokhattuk, a baráti 999 Forintos áron lehet majd beboltolni a korongot. A turnédátumok egyelőre még nem ismertek, azok pár napon belül várhatók, annyi biztos, hogy a budapesti nagykoncert december 16-án lesz.

Tovább

Screamo alapok és litván elemek - Majority Rule és Au-Dessus a Robotban

audessus-band.jpgAki mozog egy ideje a poszt-hardcore és screamo műfajok mezsgyéjén, abba kizárt hogy valamikor az elmúlt két évtized alatt ne kapaszkodott volna bele a Majority Rule neve. Washington D.C. neves underground triója ugyanis bőven alapvetés, ami a fent említett zenei kasztokat illeti. Kísérletező jellegű zenéjük lelkülete nagyjából Joy Division. Bár muzsikájuk sokkal küzdelmesebb. Felsorakoztatva és keverve jó néhány markáns vonal hatásait. Ahol az instrumentális részek és a súlyok is komoly szerephez jutnak. Összesen három klasszikus nagylemezen. Melyek elkészítése után 2004 körül feloszlott a zenekar, de most ismét együtt zenélnek és egy új turnén Budapestre is ellátogatnak. Negyedszer.

Tovább

Decemberben kerül bíróság elé az Avenged Sevenfold kontra Warner Bros ügy

avenged_sevenfold.jpgMég tavaly év elején röppent fel először a hír, hogy perre megy az Avenged Sevenfold és az akkori kiadójuk, a Warner. A vita azon pattant ki, hogy a csapat már nem ennél a kiadónál tervezte megjelentetni a friss nagylemezt, ami mint azóta kiderült így is lett. A The Stage végül a Capitol gondozásában került a boltokba, viszont az előző kenyéradójuk szerint még szerződés kötötte őket a Warnerhez. Úgy tűnt, hogy lecsendesednek az indulatok az ügy körül, most mégis újra szem elé került a dolog: decemberben kezdődik a bírósági per a két fél között.

Tovább

A hetvenes évek punkjai - Novemberben új GBH album

g_b_h_rockbook_4.jpgDurva sztori, de a GBH is lassan negyven éve létező zenekarnak számít. Colin, Jock és Ross még a hetvenes években tették le voksukat a punk zene mellett és mindössze egy új tag érkezésével - a dobos Scott érkezésének is tizenhárom éve - nyomják együtt 1978 óta. Birmingham városból elindítva a hangot, ami az akkori legendás generációt erősítette. Akár a Varukers, az Exploited, az Extreme Noise Terror és a többiek. Tíz albumon pörgetve végig a Motörhead alapra oltott street punk, hardcore punk, speed és thrash metál időszakokat. Azonban, hogy senki ne mondhassa, hogy az aktív banda csak a régi csontot rágja, hét év várakozás után most újabb Charged GBH lemez jelenik meg, méghozzá november 17 - én a Hellcat kiadónál. A friss cuccos címe pedig Momentum lesz. A zenekar által a rajongói oldalra feldörzsölt lemezelőzetes nóta pedig természetesen a hajtás után pörög.

Tovább

Így debütált az új Slipknot film, a Day Of The Gusano

0slipknot2015_23.jpgTúlesett a sajtópremieren a Slipknot új filmje, a Day Of The Gusano, mely a csapat tavalyi mexikói Knotfestes koncertjét, háttérjeleneteket, miegymás fog a rajongókhoz eljuttatni. A szeptember 6-án debütáló filmhez magyar helyszínt jelen állás szerint nem tudunk, viszont a hivatalos weblap ígérete szerint több helyszín bejelentése várható még több országba is (ITT tudjátok figyelni a fejleményeket, de persze mi is tájékoztatunk majd titeket, ha valami kiderül). Ha nem is a premier napján, de reméljük, várható ide is egy kópia, Csehországba például október 5-én jutnak el a tekercsek. Lentebb a már említett hivatalos sajtópremierről láthattok egy kis összefoglalót.

Tovább

Evergey: szeptemberi visszatérés az A38 Hajón

evergrey_2016.jpg

Jó egy évvel legutóbbi látogatásuk után ismét Budapesten köszönthetjük az Evergrey-t. A svéd progresszív metal zenekar The Storm Within című 2016-os lemezével érkezik, egy teljes programot kínáló, önálló turné keretében. Ezúttal egy görög progcsapat, a Need is játszik majd a szeptember 17-ei koncerten, az A38 hajó fedélzetén.

Tovább

Fuss bele a féreglyukba a Kadavarral!

kadavarband2017_638.jpgÚj videóval jelentkezett a Kadavar. A csapat szeptember 29-én fogja kiadni a friss korongot, a Rough Timest, ennek az egyik tételére, az Into The Wormhole-ra el is készítették a mézesmadzagot, melyet az alábbiakban jól meg is tudjátok nézni, hallgatni, élvezni. Aki még nem tudná, annak mondjuk, hogy a zenekar november 1-jén az A38 Hajón lép fel.

Tovább

Novemberben érkezik a Master Of Puppets speckó kiadása

metllica_masterofpuppets1_1.pngAlig pár hete, hogy szóba került a Metallica talán legnagyobb klasszikusának, a Master Of Puppetsnek az újrakiadása. Ugyebár a Kill 'Em All és a Ride The Lightning már megkapta a mindenféle kiszerelésű újrakiadásait (főleg a box szettek nagyon fincsik), így várható volt, hogy folytatódik a sor. Ebbe az ütemezésbe szólt be kvázi a friss lemez, a Hardwired... To Self-Destruct, de most már végre itt van, jön, november 10-től elérhető lesz az egész pakk (egy, vagy három CD-s kiadásban, LP-n, vagy box-szettben), kinek-kinek a saját anyagi lehetősége és rajongói szintjétől függően. Egy remaszterelt dal, egy koncertfelvétel és a fullos csomag unboxing videója (egyenesen Papa Het főszereplésével) már elérhető, ezeket a meglehetősen kimerítő (box-szett) dallistával együtt tálaljuk.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum