RockStation

Októberi megjelenések

2017. szeptember 30. - sunthatneversets

new-release-report.JPG

Végleg belefordulunk októberrel az őszbe, ami elég tartalmasnak is ígérkezik. Lesz itt death metal, metalcore, doomos súlyozás, de a lágyabb dallamoknak sem leszünk híján. De nem is beszélnénk többet, beszéljen inkább az alábbi lista. 

Tovább

Zeal & Ardor, Perihelion @ A38, 2017.09.27.

Ördög és pokol a hajógyomorban

zeal_a38_1.jpg

Az A38 ebben az évben elég komoly neveket hozott nekünk a Duna vízére. Ami kiváltképp örömteli, hogy igazán friss dolgokról kell beszélni (jelen esetben is). Volt például Vintage Trouble, akiknek jó lesz megjegyeznie a nevüket, ha a következő évek fesztivál headlinerjeit szeretnénk böngészni. De akkor mit mondjunk a Zeal & Ardorról? Tavaly jelentkezett a svájci Manuel Gagneux az - akkor még - egyszemélyes projectjével, és épült be gyorsan az underground felső sodrásába.

Tovább

Január elején érkezik a Black Veil Brides új nagylemeze

black_veil_brides_2017.jpg

Négy év után, január 12-én jelenik meg az Andy Biersack énekes nevével fémjelzett Black Veil Brides új albuma, amely a Vale címet kapta. A zenekar most ismét John Feldmann zenei rendezővel dolgozott és újra konceptalbumot készített, méghozzá a 2013-as Wretched And Divine - The Story Of The Wild Ones sztorijának folytatását. Két dal már nyilvános is az albumról, lentebb ezekbe fülelhettek bele és tudunk még mutatni lemezborítót és dallistát is.

Tovább

Renegade - Itt egy új Hollywood Undead-videó

hollywood_undead_2017.png

Ahogy azt már korábban jeleztük, október 27-én érkezik a Hollywood Undead ötödik albuma, amely stílszerűen csak a V címet kapta. Két új dalt eddig már bemutattunk a jónak ígérkező lemezről, most itt egy harmadik Renegade címmel, amely természetesen szintén videót kapott. Akik a korábbi dalokat elmulasztották volna, az új nóta alatt azokat is megtalálják.

Tovább

A hamu - Címadó dalhoz készített videót a Sinsaenum

21740503_1546457008710600_6741242327651206945_n.jpgEgy hete sincs, hogy beszámoltunk róla, Joey Jordison, Frédéric Leclercq és Csihar Attila közös death metál káosza, azaz a Sinsaenum új kislemezt ad ki. A kritikailag elismert tavalyi bemutatkozó lemez után. Méghozzá Ashes címmel és egészen pontosan november 10 - én az earMUSIC gondozásában megint. Röviddel az üdvözölt fekete örömhír után pedig már itt horzsol az új videó, amit az elkövetkező EP címadó dalához készített el a csapat. És a hajtás után találsz..

Tovább

Vasárnap Alestorm lemezbemutató a Barba Negrában

Csapra verjük a hordót!

alestorm_2017.jpg

A nótás kedvű kalózmetál horda ötödik és egyben Bodor Máté gitárossal (ex-Wisdom, ex-Leander Kills) első közös albuma még tavasszal jelent meg, No Grave But The Sea címmel. A srácok ősszel ismét vitorlát bontottak, hogy a főként tengeren túli nyári portyázások után, az ausztrál Troldhaugen és amerikai Æther Realm kíséretében meghódítsák Európát.

Tovább

Erősödő Black Sabbath színezet - Új Electric Wizard videó vitriol

407_photo.jpgNem titok, hiszen mindenki tudja, hogy az elektromos gitár ördögi szerkezet. Főleg hogyha erősödő tényező a húrokon a Black Sabbath színezet. Az Electric Wizard pedig kilencedik albumának címével is jelzi, hogy oda kanyarodik vissza zeneileg ismét, ahonnan huszonnégy évvel ezelőtt tulajdonképpen elindult. Archaikus doom. Szigorúan a korai évek hangzása. A Wizard Bloody Wizard című lemezen is, amely november 10 - én jelenik meg az év legimpozánsabb doom lemezborítójába csomagolva. A hat új dal egyikéhez - See You in Hell - pedig készült egy vitriolos videó is. Ami úgy vonszolja a klasszikus témákat idelent, mintha ők is laktak volna Aleister Crowley kastélyában.

Tovább

Új Kublai Khan videó - Beatdown bicepsz befeszül

screen-shot-2017-07-18-at-22_59_49.pngA texasi zenekarról készült fotók alapján abszolút joviálisnak tűnnek ezek a tagok. Mégis a Kublai Khan eddig elkészült videói mindig tudatták velünk, hogy ők is látták Conan szerepében megvillanni a baltával faragott arcú Arnoldot. Abban a jelenetben is persze, amikor leütött egy tevét. De a beatdown bicepsz már csak ilyen. Akkor él, mikor feszül. Még ebben a filozófikusabb kérdéseket is megfeszegető videóban, amit a csapat már az új lemez B.C. című dalához készített el. Ami a szeptember 29 - én, azaz ma megjelenő Nomad egyik tételeként van most játékban. A hajtás után...

Tovább

Brutal Assault 2017 fesztivál, 3. nap @ Jaromĕř, Jozefov erőd, 2017.08.11.

Az időjárás szeszélyeinek kitéve

brutal_assault_2017_trivium.jpg

A pénteki napot bizony nem úsztuk meg szárazon, vége szakadt a verőfényes napsütésnek. Előzménye ugyan nemigen volt a hirtelen változásnak, de egyáltalán nem szokatlan a jelenség Jaromĕřben sem. Ám ahogy az alábbiakból kiderül, lelkesedésünknek ez sem szabhatott gátat.

Tovább

Szintetizátor metropolisz - Az ötödik Perturbator nagylemez

perturbator-press-photo.jpgPerturbator néven tulajdonképpen egy fazon alkot, aki Párizsban nyomja és mikor a postahivatalba megy, ott különben James Kent. Korábban black metál bandákban gitározott, de a cyberpunk kultúra teremtette mozik és irodalom végül arra inspirálták, hogy hangszerét OB-X és CS-80 szintetizátorokra cserélje, követve a nyolcvanas évek filmzenéiben hallott analóg hangzásvilágot. A korhű szoftverek segítségével pedig elkezdett kihullani a billentyűk alól a sötétség.

Tovább

A Grand Mexican Warlock és Run Over Dogs a Hajón adja közös turnéjuk utolsó koncertjét

21766732_10155109532343831_1069793734513888666_n.jpgEgy magára valamit is adó hazai fórum, ahol továbbra is az élőzene van fókuszban a Grand Mexican Warlock zenekarról ír, mikor az lehetséges. Ők ugyanis az egyik olyan zenekar itthon, akiknek köszönhetően elmondhatjuk, hogy világszínvonalú produkciók tucatjai játszanak rendszeresen, tőlünk csupán hét buszmegállónyi távolságra. Ami mondjuk az utóbbi időket tekintve, velük kapcsolatban nem volt igaz, de egy hosszabb koncertcsend után most ismét aktív ezen a téren is ez a derék és végül mindig progresszív zenekar. Akiknek tavaly megjelent III című nagylemezét nagyon is bírtuk.

Tovább

Kisebb agyvérzést kapott Steven Tyler

steven-tyler-performing-2014-billboard-650.jpgAz Aerosmith kénytelen volt lemondani a Dél-Amerikát és Mexikót érintő turnéjának utolsó négy állomását, ugyanis az énekes, Steven Tyler egy kisebb agyvérzést kapott. A frontember a szeptember 25-i brazil buli után lett rosszul, de az információk szerint nem komoly esetről van szó, Tyler hamarosan talpra fog állni - erről személyesen tájékoztatta a rajongóit.

Tovább

Élet a Megadeth után - Új nótát dobott az Act of Defiance

promoted-media-optimized_55cfd0ebdad31.jpgA két klasszikus metál veterán, azaz Chris Broderick és Shawn Drover hozták össze három éve Act of Defiance néven ezt a bandát miután egymással párhuzamban léptek ki a Megadeth soraiból. Henry Derek és Matt Bachand részvételével, akik szintén nem a serdülő korosztályt erősítik az amerikai metál zenészek tágabb közösségében. Megalakulásuk után egy évvel pedig már kis hoztak egy bemutatkozó anyagot Birth and the Burial címen, azonnal letéve a klasszikus metál alapok mellett az újabb voksot. A meghatározó irány pedig úgy tűnik, hogy továbbra is a heavy metál marad, ugyanis a második lemezről kidobott friss nóta is abszolút erről tanúskodik. Melynek címe The Talisman és a basszusgitáros Matt Bachand ötletéből született. Ehhez készült tehát a szöveges videó, amely egyben a szeptember 29 - én megjelenő Old Scars, New Wounds című album promóciós előfutára is. Amit a hajtás után futtathatsz te is, két mozdulat után. Ráadásként a zenekar már pár hete közzétett új videójával.

Tovább

A Nile kiválló dobosa Szegeden - George Kollias dobkurzus novemberben

georgekollias.JPGBeleszaladtunk egy érdekes eseménybe, ami mindenképpen közlést kíván. A Nile görög nemzetiségű kiválósága, azaz George Kollias Szegedre látogat november 18 - án, ahol dobkurzust tart, de nem csak dobosoknak és nem csak zenészeknek. A hangszerét mesterként kezelő dobos korábban két DVD felvételt is jelentetett már meg Intense Metal Drumming címmel, melyek konkrét instrukciókat tartalmaznak a fejlődni vágyó zenészek számára. Hasonló okosságok várhatóak tőle tehát élőben is Premier Művészeti Szakgimnázium nagytermében az említett napon. Mindez pedig a SzegeDEATH fest szervezésének köszönhető, akik tulajdonképpen a Symphony of Symbols zenekar tagjai és a helyi metál élet a szívügyük. Magához a rendezvényhez pedig kedvcsinálót is kerestünk, ami a Nile dobos elképesztő játékát megörökítő felvétel természetesen.

Tovább

Harap az ausztrál földalatti - Cursed Earth kislemez és videó

cursed_earth_hysteria-700x428.jpgPár hete egy interjúban épp a Napalm Death frontembere, azaz Barney Greenway hozta fel példaként az egyre nagyobbat harapó ausztrál undergroundot, egy a kisebb bandák jövőjét és kreativitását firtató kérdéssel kapcsolatban. Ahogy mi is lassan hetente osztjuk meg a szigetország bandáinak új megjelenéseit. Újabb aktualitás apropóján bővítve a sort. A Cursed Earth új videójával, amely a Cycles of Grief Volume II: Decay kislemez egyik dalához készült el. Egy koncepciózus anyag részeként, aminek már az előző kislemez hasonló címmel is része volt és most a friss cuccal zárul majd. A koncepció pedig főleg a szövegek lélektanára épül, ez köti össze a dalokat a romboló metál hatásokban gazdag, női énekkel meghúzott, combos kis hardcore banda idevonatkozó mondanivalóját illetően. Intenzitásukat elnézve pedig borítékolható, hogy hallunk még Jazmine Luders énekesnő csapatáról. Kiknek említett új videóját a hajtás után természetesen...

Tovább

Dead Cross - Dead Cross (Ipecac, 2017)

Instant krízis óceán

a2101234138_10.jpgKlassz volt látni persze, ahogy a Suicidal zászló alá beült az utolsó turnén dobolni. Mint ahogy annak is megvolt a hírértéke, hogy Glenn Danzig komoly kis formája mögött még az ő tehetségét is elbírta a színpad, ahol végül a Last Caress velük együtt csendülhetett fel. Mégis az az érzésem, hogy mióta a Slayer anyahajón megkapta a kényszerfelszállási parancsot, Dave Lombardo nem nagyon találja a helyét. Mondjuk, ha a földön végre beállnának az ideális állapotok, ahol minden nap koncentrálhatnánk közösen egy félbevágott almára, ami épp egyenletesen lebarnul, miközben ez semmilyen zsebkataklizmát senkinek nem okoz, talán ő is passzolhatott volna, mikor invitálták megkerülni a haknihorizontot megint. Bár lehet mindez annyira nem is fontos. Hiszen végül így is hazaért a mester egy saját elképzeléshez. Ami most Dead Cross néven fut és mindenképpen jobb, mint a több.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum