RockStation

Ilyen a Megadeth-féle házitábor

2017. március 12. - theshattered

2016-band.jpgRendben zajlik éppen a korábban meghirdetett, általunk is bemutatott Megadeth Boot Camp, melynek helyszíne nem más, mint a frontember, Dave Mustaine háza, illetve az akörüli területek. A többféle spéci programpont eseményeibe itt, lentebb kaptok egy kis betekintést.

Tovább

The Promise - Itt egy szólódal Chris Cornelltől

cornell-interview.jpg

Friss szólódallal jelentkezett Chris Cornell, a Soundgarden frontembere. A The Promise című szám az azonos elnevezésű film betétdala lesz, melynek Oscar Isaac, Christian Bale és Charlotte Le Bon a főszereplői. A film április 21-én kerül a mozikba és film producere, Eric Esrailian jóbarátja az énekesnek, így természetesnek tűnt az együttműködés. A dalból befolyó bevételeket az énekes az International Rescue Committee nevű segélyszervezetnek ajánlja fel.  Emellett már a Soundgarden is dolgozik a következő albumon, amely elvileg még idén megjelenhet.

Tovább

Pretty Maids, Ales Brichta @ A38 Hajó, 2017. március 4.

AZ ÉV (LEGKÜLÖNÖSEBB) BULIJA

pretty_maids_b_2017_1.jpg

Felkiálthatnánk: végre egy világsztár csapat, kik szombaton teszik tiszteletüket hazánkban, de legyenek csak alapjában véve a péntek és a szombat esték a hazai csapatoké. A szervezők is olcsóbban veszik a produkciót, amire nagy szükség van, mert fejlődünk-fejlődünk, de még mindig rossz érzés nézni pl. Pretty Maids-ék turné képeit a Papp László arénányi helyekkel a háttérben, miközben nálunk egy ezer fő befogadóképesség alatti klubba számüzetett a koncert. Mégis szombat esti a láz.

Tovább

A pörgős csapat új kiadványa - Terror kislemez közeleg

terror.jpgHat nagylemez és megszámlálhatatlan koncert után a kaliforniai Terror újabb kiadványa már ezerrel készül. Az utóbbi idők egyik legaktívabban turnézó bandája ezúttal egy kislemezzel jelentkezik, melynek The Walls Will Fall lesz majd a címe és április 28 - án jelenik meg. Ez követi most a pörgős csapat utolsó The 25th Hour című anyagát. Meghallgatható új dal nincs még a láthatáron. Viszont lejjebb bepattintottunk egy videót arról, hogyan nyomta a banda a Groezrock punk fesztiválon.

Tovább

Itt a Nergal-féle Me And That Man új videója!

nefg.jpgElkészült a március 24-én debütlemezzel, a Songs of Love and Death-el előálló country/doom side-projekt, a Me And That Man új videója, a Cross My Heart And Hope To Die. És hogy ez nekünk miért is érdekes? Mert - ha valaki eddig nem hallott volna róla - a duó egyik tagja nem más, mint a Behemoth éléről is ismerős Nergal, azaz Adam Darski. A lengyel/brit származású John Porterrel közös zenekar friss kisfilmjét itt, nálunk is megnézhetitek (higgyétek el, érdemes!).

Tovább

Támogatói koncert Rezsu Roland családjának segítésére

Uzipov, Pásztor Anna & Pásztor Sámuel (Anna & The Barbies), Egyedi Péter (Óriás), DJ Q-Cee, DJ Infra Vörös

roland.jpg

Január 21-re virradóan az utóbbi 18 év legsúlyosabb buszbalesete 16 áldozatot követelt Veronában. A Budapest felé tartó buszon utazott a megbecsült fénytechnikus, Rezsu Roland is, aki sajnos már nem térhetett haza feleségéhez, Petrához, valamint kétéves gyermekükhöz, Vincéhez. A család megsegítésére március 19-én az A38 Hajó fedélzetén ad támogatói koncertet az Uzipov, az Óriás frontembere, Egyedi Péter, az Anna & The Barbies akusztikus dalaival Pásztor Anna és Sámuel, valamint a Random Trip lemezlovasa, DJ Q-CEE és DJ Infra Vörös is fellép majd, és a fellépők a teljes bevételt Petrának és Vincének ajánlják fel.

Tovább

10 nem túl szerencsés, de klasszikus hardcore lemezborító

117251575.jpgAz mondjuk tény, hogy a hardcore, vagy egészen pontosan a hardcore / punk alapszemlélete sehol sem szólt a hivalkodásról azoknál a bandáknál, akik lefektették ennek a műfajnak az alapjait. Hiszen részben a szépen becsomagolt dolgok ellen való lázadás katalizálta ezt a szép lassan közösséggé is fejlődő zenei irányzatot. Ennek megfelelően pedig a minimalista megközelítés nem csak preferált, de egyben üzenetértékű dologgá is vált ezen a színtéren. Ettől függetlenül azonban mégis megszülettek az évek során azok a lemezborítók, amikbe nemcsak az általuk fedett zenék miatt lehetett beleszeretni. Meg aztán lettek olyan nem szerencsés alkotások is, amik örök kontraszt maradnak, hiszen klasszikus albumokat borítanak, de igazából csak simán béna. Ezekből szedtük össze a tíz szerintünk leginkább említésre méltóbbat.

Tovább

DVD-vel jelentkezik az Ektomorf

ektomorf_2015_1.jpg

Május 5-én új DVD-vel jelentkezik az Ektomorf. A Warpath címett kapott 60 perces koncert DVD a csapat tavalyi Wacken fesztiválos koncertjén készült. A DVD-ne gy road movie is helyet kap Live And Life On The Road címmel. A kiadvány a DVD mellett a koncert audio változatát is tartalmazza, melyet a zenekar régi barátja és producere Tue Madsen igazított meg a stúdióban. Borító és dallista alább és aki még nem tudná annak mondjuk, hogy április 4-én a zenekar az Ill Nino vendégeként a Barba Negra Music Clubban játszik

Tovább

Kíváncsi vagy a Converge énekes Jacob Bannon projektjére?

Hamarosan érkezik a Wear Your Wounds albuma

miniwearyourwoundswyw1800_1200x.png

Mostanában beindult az élet (ha megállt valaha egyáltalán) a Converge énekese, Jacob Bannon háza táján. Nemrég jelent meg az anyazenekar klasszikus albumának koncertverziója (Jane Live), április 3-án pedig jön a Wear Your Wounds szólóprojekt első teljes értékű anyaga. A lemezen a régi társ, Kurt Ballou (Converge) és Mike McKenzie (The Red Chord, Stomach Earth) gitározik, Chris Maggio (Sleigh Bells, Trap Them, Coliseum) dobol, és Sean Martin (Hatebreed, Cage, Kid Cudi, Twitching Tongues) játszik basszuson. Itt egy lemezes dal, míg itt egy limitált, kislemezen megjelenő dal hallható. Belassult, cipőbámulós pszichedélia rajongók előnyben.

Itt a Linkin Park Heavyjének hivatalos videója

linkin_park_2014_1.jpgMegérkezett a Linkin Park nem kicsit megosztó új dalának, a Kiiarával közös Heavynek hivatalos videoklipje. A One More Light című nagylemezen május 19-én megjelenő dalra már korábban kihoztak egy animációt, ráadásul élőben is bemutatták, így csak a hivatalos klip váratott magára. A június 27-én a Volt Fesztiválra látogató amcsi hatos kisfilmjét itt, lentebb találjátok.

Tovább

Sabaton, Accept, Twilight Force @ Hungexpo, B pavilon, 2017.03.05.

Ágyútűz a B pavilonban

0sabaton2017_30_eredmeny.jpg

Múlt év nyarán bombaként robbant a hír, hogy a Sabaton The Last Stand címmel megjelenő új nagylemezével és egyben az eddigi legnagyobb szabású turnéjával Budapestre is ellátogat. A harci szellemet nagyban erősítette az a tény, hogy a Sabaton mellett a Twilight Force kalandorai és az Accept páncélos hadereje is csatasorba rendeződött.

Tovább

Anders Björler otthagyta az At The Gatest!

at_the_gates_promo.jpgKilépett a kvázi gyermekének tekinthető zenekarából, az At The Gatesből az alapító/gitáros, dalszerző Anders Björler. A 2010 óta újra aktív, sőt, 2014-ben At War With Reality címmel egy remek albumot leszállító banda Anders nélkül is folytatni fogja az ipart, az érintett felek hivatalos közleményeit lentebb olvashatjátok.

Tovább

Még öt nap - Conan és Downfall Of Gaia roppantja a Dürert

conan-doom-band-014.jpgKereken öt nap múlva, azaz március 14 - én érkezik a Conan és a Downfall Of Gaia, hogy remélhetőleg roppantsanak egy nagyot a Dürer Kert színpadán. A monstre brit doom trió és a stílusában megfoghatatlanabb német négyes mellett pedig vendégként még a szintén német High Fighter és szintén brit Hark is. Hazai oldalról pedig a családcentrikus megközelítésű sludge, azaz a felejthetetlen Igor emeli még az este színvonalát. Mindehhez pedig kedvcsináló videócsokor itt lejjebb.

Tovább

Pain of Salvation - In The Passing Light Of Day (Century Media, 2017)

Az elkerülhetetlen átalakulásának szépsége

pain_of_salvation_passing.jpg

Időről időre akadnak olyan lemezek, amiknél már az első hallgatás előtt sejthető, hogy nehéz dolgom lesz. Van, amikor azért kemény feladat a kivesézés, mert az adott zenekar munkássága totál távol áll az ízlésemtől, jelen esetben azonban nem erről van szó, sőt pont az ellenkezője miatt vagyok elég nagy gondban.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum