RockStation

Holnap Trash Talk a Dürer Kertben

2017. március 19. - sunthatneversets

trash_talk_band_2016.png

Kíméletlen intenzitású koncertjeik alapján lettek az underground újabb generációjának nagy kedvencei a Trash Talk. Egyenesen a napfényes Kaliforniából. Ahol a gördeszka, a punk és a crossover messzire nyúló közös hagyományait ugyanazon kiadó égisze alatt ápolják, mely több új keletű rap arc közös istállója, mint például Tyler the Creator. Ez a Trash Talk pedig holnap Budapestre látogat, hogy március 20-án főszereplőként csináljon itthon bulit, már saját turnéjuk keretében. Ahol vendégük az angol Youth Man lesz majd. A bulihoz kedvcsinálónak pedig itt lejjebb találtok videókat. A koncertről további infók ITT.

Tovább

Asking Alexandria (UK), The Word Alive (USA) @ Akvárium Nagy Hall, 2017.03.13.

A fiatalcore vége

0askingalexandria2017_99_eredmeny.jpg

Kétségtelen, hogy az Asking Alexandria a fiatalok körében az egyik legnépszerűbb zenekar. Az is kétségtelen, hogy ez az eladásokban is tükröződik. Valamint az is egy jó jel erre, hogy élőben is kíváncsi rájuk a jónép, ugyanis egy teltházas bulival tértek vissza Magyarországra a brit metalosok. De lássuk, hogy láttam én, a zenekar ügyeiben szinte laikus koncertlátogató az egészet.

Tovább

Két friss Mastodon koncertfelvétel jöhet?

mastodon_2016_2.jpgMárcius 31-én jelenik meg a Mastodon új nagylemeze, az Emperor Of Sand, melynek turnéja június 14-én Magyarországot is eléri. A lemez az előzetesek alapján hasonlóan bika lesz, mint az eddigiek, szóval nincs mit tenni, mint újra behódolni az amcsiknak. De addig is, mintegy étvágygerjesztőnek itt van két új dal, az Andromeda és a Show Yourself koncertverziója, ráadásul egész jó hanggal. Csekitáut!

Tovább

Mitch Harris vs. Shane Embury - Kinek voltak izmosabb bandái a Napalm Death előtt és mellett?

imgonline-com-ua-twotoone-patds8rzsovw.jpgAkinek még be kell mutatni a Napalm Death életmű két kulcsfiguráját, az kérjen meg valakit, hogy rántsa fel csuklyából az alsóneműjét, húzza azt hátulról a fejére és az így már ideális ívet leíró testével hintázzon ki óvatosan a képből. Első tippre az ugyanis eddig sem volt képben, aki nem vágja, hogy Shane Embury és Mitch Harris pontosan azok az arcok, akik együtt serdültek a föld alatt egy szintén felnövekvő grindcore galaxisban. Tudniillik különböző időben való megérkezésük előtt a méltán híres Napalm Death zenekarba is voltak már bandáik, amik legendásnak számítanak. A Birmingham városából a világra szabaduló, máig legnevesebb grindcore banda mellett azonban jó néhány más projektet is futtattak, ami simán nem kevésbé említésre méltó. Ezeket összeszedve tesszük most mérlegre ennek a huszonnégy évig együtt is zenélő két legendás arcnak a munkásságát.

Tovább

Elment a rock and roll atyja - Meghalt Chuck Berry

chuck_berry.jpg

90 éves korában meghalt Chuck Berry amerikai gitáros, énekes, a rock and roll egyik legfontosabb alakja. A legendás zenészt wentzville-i otthonában érte a halál. Az idős zenészhez először mentőt hívtak a házába, ahol egy élettelen embert találtak. Elkezdték az újraélesztést, de nem jártak sikerrel. Charles Edward Anderson Berry Sr., azaz Chuck Berry 1926-ban született St. Louis-ban. Nyugodtan nevezhetjük a rock n' roll egyik feltalálójának, az utána következő nagy nevek sokat tanultak tőle, az ő zenéjét fejlesztették tovább. 

Tovább

Akasszátok föl a királyokat - Videó készült a Counter Clockwise Petőfi feldolgozásához

535297_759141744220171_2439689916975155381_n.jpgViszonylag új csapatnak számít a dallamos punk hazai képviselői között a budapesti Counter Clockwise. Akik nagyjából két évvel ezelőtt kezdtek el együtt zenélni. Aminek eredményeként hamarosan meg is jelenik majd egy bemutatkozó kislemez 20:15 címmel. Ezt megelőzve azonban rendhagyó videóval jelentkezett most a zenekar. Ez pedig Petőfi Sándor egyik versének a sajátos felfogású zenei feldolgozása, melyet természetesen március 15-re időzített az éppen kisebb turnét is lebonyolító zenekar. Az Akasszátok föl a királyokat című vers aktualitásán pedig túl sokat nem kell rugózni, az adja magát. A hajtás után.

Tovább

A Mastodonról A-tól Z-ig

mast2017.jpgA hónap végén megjelenik az új, az előzetesek alapján finoman szólva is súlyosnak mondható Mastodon lemez, az Emperor Of Sand. Ennek, valamint a kvartett június 14-i Barba Negra Trackes bulijának apropóján össze is szedtünk egy ABC-re való listát az atlantai négyeshez köthető infókból, hogy még az is képbe kerülhessen a kvartettet illetően, aki eddig valamiért nem foglalkozott volna velük. A RockStation szorgosabb követői ezt a listázási módot már ismerhetik korábbról, hiszen a Korn és a Metallica is kapott már egy-egy ilyen spekó írást, most pedig lássuk, mit illik tudni az eszement amcsikról.

Tovább

Ismét Gróf Balázst dicséri az új Obituary videó

Pluszban hallgasd meg a teljes lemezt!

obituary_2017.jpgEz ugyanis már a második alkalom, hogy a hazai képregényalkotó Gróf Balázs és az Obituary összedolgozik. A floridai death veteránok előző lemezéhez tudniillik szintén készült már egy animációs klip, melyben a Tardy tesók bandájának zenéjéhez animációs videó készült Balázs rajzaiból. Erre pedig most rádupláztak az új lemez apropóján, ami tegnap, egészen pontosan március 17-én jelent meg a Relapse Records gondozásában. Az említett Ten Thousand Ways To Die című videó pedig itt és most, a megnyitás után. Aki pedig Balázshoz hasonlóan pécsi Malediction nevét felfedezi a videóban, annak nyereménye egy hatalmas öröm.

Tovább

"Harci induló" - Itt egy új Linkin Park-dal

linkin_park_2014_1.jpgKezdjük a dolgok jó részével, június 26-án Magyarországra érkezik a Linkin Park. Folytassuk a száraz tényekkel: akinek a Heavy nem jött be, annak a friss dalocskát is érdemes elkerülnie, mert szintén a One More Light nagylemezre készült Battle Symphony hasonlóan puding. Vagy popos. Vagy ahogy tetszik. Vagy fogalmazzunk így: ha bárki erre vonulna csatába... inkább ne tegye. A rózsaszín páncél nem cuki.

Tovább

Depeche Mode - Spirit (Columbia, 2017)

Idő kérdése

depeche_mode_spirit.jpg

Idő kérdése volt, hogy a Depeche Mode előálljon valamivel. Az, hogy a hírek új lemezről és turnéról szóltak legalább olyan meglepő, mintha a feloszlásukat jelentették volna be. Van egy szint, ami alá a basildoni urak nem mehetnek, és ez nem is feltétlenül az új lemezek hiábavalóságáról, esetleg minőségéről szól, hanem az imázs fenntarthatatlanságáról. Legutóbb a Puskásban, mikor Dave a harmadik nóta kiállásánál elindította híres csípőkörzését, 20-tól 60 éves korig tört fel a nők torkából az elragadtatott sikoly, de ez a csípő már messze nem azt üzeni csodálóinak, amit évekkel, évtizedekkel ezelőtt.

Tovább

Ittas karaoke Avenged Sevenfold módra

avenged_sevenfold.jpgAz éppen Európa-turnén lévő Avenged Sevenfold épp Helsinkiben eresztette ki a gőzt, amikor gondoltak egyet és az ottani Hard Rock Caféban (enyhén beszórakozva) felmentek a színpadra és egygitáros felállásban elnyomták a Nightmare című dalukat. Természetesen erről videó is készült, így nézett ki a "kamikaze akció".

Tovább

Show Yourself - Irtó vicces új videó a Mastodontól

mast2017.jpg

A Mastodont a zene mellett azért is szeretjük, mert nem veszik túl komolyan magukat, sőt! Erre ékes bizonyíték a zenekar szinte még forró új videója, amely a Show Yourself című dalra készült és amelyet Roboshobo rendezett. Nem lőjük le a poént, nézzétek meg! Aki pedig még nem tudná, a zenekar június 14-én a Barba Negra Trackben lép fel.

Tovább

Napi kockaság: A Killswitch Engage-es Jesse Leach adta a hangját a For Honor vikingjeinek

img_9462.JPGA metal és a videojátékok kapcsolata nem újkeletű dolog, elég csak a Doom sorozatra, a Guitar Hero szériára vagy éppen a Brütal Legendre gondolni. Az, hogy metalzenészek is fel-feltűnnek a játékokban, szintén nem meglepetés, hiszen az utóbbiban egyenesen a metal istenei kölcsönzik a hangjukat a metal isteneinek (aki játszott a játékkal, úgyis tudja, mire gondolok), vagy hogy más stílusban is mozogjunk, Axl Rose a GTA sorozat San Andreasában lett "rádiós műsorvezető". Most itt a legújabb fejezet ebben a könyvben, a Killswith Engage pacsirtája, Jesse Leach kölcsönzött némi hangot a For Honor című játék viking harcosainak. Hogy miről is van szó? Erről:

Tovább

Anakroniszt-tallica - avagy így fest a Metallica egyik új dala régi köntösben

metallica 1988.jpgNem tudjuk, mire jó ez, de legalább van, végül  is az Internetet amúgy is sok retek árasztja el; ez legalább az értelmesebbek közül való. De miről is van szó? Vegyük alapul a Metallica új albumának egyik dalát, a Moth Into Flame-et. Rakjuk át ezt az ...And Justice For All érába (értsd: hangzás) és videónak csapjuk rá a Live Shit: Binge And Purge DVD képi anyagának egy egész jól megvágott részét. Az eredmény? Tessék megnézni és majd mindenki meglátja!

Tovább

A Gruesome feldolgozással tiszteleg a Death előtt

10943905_330168040517630_7741419894437627882_n.jpg

A tagjait tekintve semmiképp sem ismeretlen, de viszonylag új formáció egy Florida - Kalifornia tengelyen operál a régi sulis death metal vonallal. A Gruesome újabb kiadványához pedig most újravettek egy korábbi klasszikust, azaz a Death legmenőbb, Leprosy című albumának egyik dalát. Amely a Fragments Of Psyche című közeledő kislemezen szerepel majd. Itt azonban most meghallgatható a Choke On It új változata, a banda másik új dalával együtt, ami szintén a korai Death hangulatát idézi meg.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum