RockStation

Így énekelt Serj Tankian a Trónok Harca koncerten

2017. március 26. - theshattered

serj_tankian-large.jpgA Trónok Harca sorozat népszerűsége megkérdőjelezhetetlen, hiszen aki nem követi a széria eseményeit, az is tud egy-két random infot mondani, esetleg néhány egysorost idézni. Amerikában, ahol ugye mindig minden eggyel nagyobb, már koncertsorozat is fűződik az egészhez, név szerint a The Game of Thrones Concert Experience, melynek los angelesi állomásán Serj Tankian is tiszteletét tette. Erről rajongói felvétel is készült, mi meg ezt jól megmutatjuk.

Tovább

25 éves Sublime évforduló - Kislemez bakeliten, dokumentumfilm meg saját sör

sublime4.jpgNegyed évszázaddal ezelőtt jelent meg a Sublime bemutatkozó lemeze 40oz. to Freedom címmel és bár később még két másik lemezt is megjelentetett a legendás kaliforniai ska / punk csapat, mégis talán ez maradt mindig a legnépszerűbb kiadványuk. Ennek az évfordulónak pedig egész éves ünnepet szán a zenekar. Vagyis Eric Wilson és Bud Gaugh, ami azt illeti, hiszen Bradley Nowell a zenekar harmadik alapítótagja és frontembere heroin túladagolás miatt túl korán, már 1996-ban eltávozott közülük. Neki és a banda sikeres éveinek is emléket állít tehát az a tervezett újra kiadás, amely Badfish címmel jön ki bakelit lemezen az idei Record Store Day apropóján áprilisban majd.

Tovább

Hamarosan Russian Circles koncertlemez - Itt egy fellépésük, szinte ugyanazokkal a dalokkal

russian-circles-trptychon-c-paul-blau-2013-300dpi-640x329.jpgA mágikus chicagói erőtrió, azaz a Russian Circles, tavaly tengernyi koncertjük mellett, a belga Dunk! Fest színpadán is felkorbácsoló hangulatú koncertet adott. A fellépés hanganyaga pedig hibátlanul rögzítésre is került, megörökítve annak nem kis jelentőségét. Amit koncertlemez formájában hamarosan ki is ad a zenekar Dallas Thomas (Pelican) és Collin Jordan (Wovenhand, Yob) stúdiómunkájának köszönhetően Live At Dunk! Fest 2016 cím alatt április 7 - én. Amiből limitált számban ezer darab bakelit korong is készül. A tervezett anyag promóciós videóját, illetve egy szintén neves helyen készült tavalyi koncertfelvételt, pedig itt lejjebb láthattok. A Saint Vitus bárban játszott számok listája kettő kivételével meg is egyezik a készülő lemezen hallhatóéval. Ott ugyanis szerepel majd a Youngblood és a Vorel, míg itt a Calla szól a végéhez közeledve.

Tovább

Újrakevert Today Is The Day lemezhez - Itt egy új videó

todayistheday-bdc815fc45a987f5c60b7e8344a73358674cf193-s900-c85.jpgA Nashville városból induló zajtrió, azaz a Today Is The Day negyedik lemeze is már húsz éves. A Temple Of The Morning Star című album volt az első a sorban, amely már a Relapse Records gondozásában jelent meg 1997 nyarán. A noise, hardcore, progresszív rock és extrém metál elemeket is vegyítő csapat pedig azóta is aktív, megjelentetve összesen tíz stúdiólemezt eddig. Most azonban mégis az említett anyag két évtizedes jubileumát ünneplik, méghozzá a Temple Of The Morning Star lemez újrakevert verziójának kiadásával, ahol a keverési munkálatokat Maor Appelbaum (Cynic, Sepultura) végezte el Steve Austin bandájának. Az egyik dalhoz pedig most videó is készült, ezt láthatjátok itt lejjebb.

Tovább

Hipnotikus zenetörténelmi videóválogatás - David Bowie és a Nine Inch Nails közös turnéjáról

rs-225877-42-81226398.jpgValamikor 1995 első felében született az a kellően merész, de mégis elsöprő erejű elképzelés, hogy David Bowie és a Nine Inch Nails zenekar közös turnén vegyen részt. Ami még akkor is bátor húzás volt, ha az abban az évben megjelenő új David Bowie lemez hangzása és megoldásai helyenként simán harmonizáltak a Nine Inch Nails zenéjével. Maga Bowie pedig elismerten kedvelte és hallgatta is Trent Reznor bandájának anyagait. Több évtizedes rajongóit azonban sem az említett Outside lemez, sem az amerikai rockkultúra elektronikus fenoménjeivel lefolytatandó közös turné nem ajzotta fel igazán. Így ezek a közös koncertek az isteni Bowie azon kalandozásainak egyikévé lettek, amivel ismeretlen és fiatal közönség előtt, messze a komfortzónáján túlra tolta ismét újjászületett önmagát.

Tovább

Tukó grindcore buli a Dürer Kertben; Cryptic Void, Needful Things és a többiek

needfulbpbp.jpg

Az április így is elég húzós lesz koncertügyileg, de erre ráfejel még a Tukker Booking,  Bloody Juice és az Ice- Nine Crew hármas szervezőbrigád grindcore bulija. A srácoknak egy elég erős összeállítást sikerült leszervezniük a Dürer Kertbe. Figyelem, grindcore fanatikusoknak kötelező! 

Tovább

Nézz meg egy dalt a Rammstein új koncertfilmjéből!

16386986_10154634513297713_6901678451311592274_n.jpgCsütörtökön debütált a világ mozijaiban a Rammstein legújabb filmje, a hamarosan DVD-n is megjelenő Paris. A szó szerint kőkemény Rammstein-esszenciát tartalmazó, emellett persze hihetetlen látványos, hangulatos műből egy dalt már hivatalosan is megnézhetsz, ez pedig nem más, mint az annak idején a banda első lemezén, a Herzeleidon megjelent Wollt Ihr Das Bett In Flamen Sehen.

Tovább

10 + 1 rockdal, amivel bemutathatsz egy egész évtizedet

A 70-es évek ....

1280x720_1.jpgA legnagyobb zenetörténelmi pillanatokat illetően legalábbis biztosan. Minthogy azonban azokat a fejeket, akik az adott korra legjellemzőbb dalokat kitolták a lelkükből a közönség elé valószínűleg éppen a körülöttük zajló idők villanásai inspirálták, így azok mindig kicsit többet fognak jelenteni nekünk, mint csupán zenék. Hiszen ezek egyben megunhatatlan és emlékező korrajzok is. A hatvanas évek olyan előadóinak az alapjain, mint a Pink Floyd, a Beatles, Muddy Waters, Jimi Hendrix és Bob Dylan a következő évtized rockmuzsikái már még inkább mérföldkövek, amik mély gyökereket eresztve amúgy is meghatározták a későbbi idők stílusainak meglehetősen kusza burjánzását. Mi pedig nagyító alá helyezve ezeket a bizonyos hetvenes éveket, megpróbáltuk tíz plusz egy dalban összeszedni és azokkal megmutatni egy kerek évtizedet.

Tovább

Autogramot kért a rajongó Josh Hommetól, perelés lett a vége

josh-homme_1.jpgTesti sértés, rágalmazás, hamis vádakkal való illetés, valamint a lelki sérülés szándékos okozása miatt perelte be 25000 dollárra egy autogramgyűjtő Josh Hommeot. A Queens Of The Stone Age frontembere azt hitte az aláírást kérő Jason Lackroneról, hogy egy eBayen autogramokat értékesítő személyről van szó, mint kiderült, ezt csúnyán benézte. Az egész ügyet kirobbantó szóváltásról lent is láthattok egy videót.

Tovább

Me And That Man - Songs Of Love And Death (Cooking Vinyl, 2017)

Southern gothic country, kis csavarral

matm_front.jpgLaár András óta tudjuk, hogy a költőt néha annyira megihleti József Attila, hogy ő maga is ír egy József Attila verset. Valami ilyesmi történhetett egy borús lengyel estén, miközben Nergal (született Adam Darski) éppen a Your Funeral My Trial-t hallgatta, Nick Cave-től. Elképzelem, hogy a Stranger Than Kindness szólt egyes hangerőn, a tévében lenémítva ment az El Topo, és egyszer csak előtört a gondolat: ez k..va jó. És megszületett a Me And That Man koncepciója.

Tovább

Tiger Army @ Bécs, Arena 2017.03.20.

Psychobilly felsőfokon

tiger_army_3.png

A psychobilly egyik leghíresebb képviselője 9 év után újra elérhető közelségben lépett fel. Ritkán járnak Európában, még ritkábban Németországon túl kelet felé. No meg eljutni egy koncertjükre eddig mindig tartogatott kihívásokat. Anno 2005-ben az angliai Sheffieldig utaztunk páran – mert akkor az első Európa turnéjuk lényegében csak angliai állomásokat jelentett, a londoni koncertjük pedig hónapokkal előtte sold-out volt –, majd 2007-ben a legelső osztrák bulijukat aznap késő délután mondták le egészségügyi probléma miatt. Persze amikor már a magyar brigád az Arena nyitott részén sörözgetett, levezetve az előző estés Royal Crown Revue koncertet. Míg végül 2008-ban egy kellően pörgős és lendületes koncertet adtak, bizonyítva, hogy élőben nincs lassúság – bármennyire is könnyedebb hangzás felé indultak el az akkori albumukkal.

Tovább

Ingoványba taszítja a lelked - Új Weltesser videó és lemez

14708186_426430124194313_3102147622018630337_n.jpgAzt gondolhatnánk, hogy a napos és fenséges Floridában mindenkibe boldogságkoktélt dönt az örök napsütés, amitől aztán mindig be van csípve. A három tagú Weltesser zenekar azonban inkább merített inspiráció a His Hero Is Gone és a Black Sabbath zenéjéből, hogy olyan zenét alkossanak, ami minimum belefolytja a lelkedet egy mocsárba. Ehhez mérten a néhány hetes Crestfallen című bemutatkozó lemez egyik dalához készült videó is abban hangulatban vibrálja három percig a képeket, amitől sikeresen lejössz az életről. Azonban, ha ez nem elég ásd bele magad lejjebb a teljes hatszámos anyagba, amit a trió felvonultatott már élőben a Primitive Man, a Jucifer és a hamarosan Pesten is játszó The Body vendégeként is.

Tovább

Nézz meg egy Gojira-koncertet!

gojira_2016_1.jpg

Ugye mindenki tudja már, hogy július 5-én a Barba Negra Track vendége lesz, az utóbbi évek egyik legelőremutatóbb metal muzsikáját hozó Gojira. Aki volt már valaha a zenekar valamelyik koncertjén annak nagy meglepetés nem lesz az alábbi videó, aki meg még nem az legalább tudja mit kaphat egy Gojira-koncerttől. Ettől függetlenül mindenkinek ajánlott a zenekar tavalyi Bloodstock Open Air fesztiválos felvétele.

Tovább

Rammstein - Paris (2017)

Cirkuszt és kenyeret a népnek!

16386986_10154634513297713_6901678451311592274_n.jpgA Rammstein egy jól működő gépezet, melyből ha a teljes főnökség szabadságra megy is minden fennakadás nélkül haladnak tovább a dolgok. Ennek ékes példája a Paris koncertfilm, egy hamarosan DVD-n is megjelenő film anyaga. Hiszen mutassatok egy olyan bandát, amely többéves, szinte tetszhalott állapot közben is ilyen népszerűséggel mutat be egy egyáltalán nem új felvételt. Persze, van ilyen, nem egy, de a Rammstein masszív részese  ennek a klubnak. Tudom, már készülnek az új dalok, de akkor nézzük ezt az egészet most beetetésnek, mert annak is elsőrangú.

Tovább

Ez nem titok vagy recept

Interjú Esben Willemsszel a Monolord dobosával

15781182_1260568613989026_6692602727846113651_n.jpg

Nem túlzok, ha azt mondom, hogy a tavalyi Dürer kertes Monolord koncert mindannyiunknak egy emlékezetes, jelentős, meghatározó koncert volt. Megzúztak minket a svédek, majd ízzé és porrá törték a csontjainkat, amit később kávéba őröltek. Volt olyan szerencsém, hogy a zenekar dobosával Esben Willemsszel egy interjút készíthettem a napokban. Olvassátok!

Tovább

Rocksuli Danny Careyvel

tool2016.pngBiztos mindenki ismer olyan rocktatoncot, aki valamelyik zenesuliban tanulta a húr- vagy dobművészet csínját-bínját, melyeket bizonyos időközönként egy-egy bemutatón demonstrálnak az arra vevő boldog szülőknek, ismerősöknek, rokonoknak. Egy ilyenre pattant be az éppen új lemezen dolgozó Tool dobosa Danny Carey is, aki örömmel dobolta el az anyazenekarának klasszikusát, a The Potot. És igen,meglepően jó lett a feldolgozás, nem csak a dobokat tekintve.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum