RockStation

Szóval ilyen lesz az új Dimmu Borgir album

2017. május 14. - theshattered

dimmu2016.jpgVégre-valahára egyre nagyobb lendülettel érlelődik a Dimmu Borgir jó ideje soros, egyelőre még cím nélküli nagylemeze. A 2010-es Abrahadabra utódjáról egyelőre annyit tudtunk, hogy még idén megjelenik, de most végre Shagrath egy kicsit konkrétabb infókat is megadott még igen rejtélyes anyagról.

Tovább

Drumtallica, avagy így lett négydobos felállású a Metallica

metallicadrumjamphilly2017_638.jpgÉrdekes showelemet iktatott be a jövő április 5-én brutál teltház előtt nálunk is fellépő Metallica a nemrégiben adott koncertjén. Történt ugyanis, hogy az újalbumos, azaz a Hardwired... To Self-Destructon megjelentetett Now That We're Dead közben egy pár percig mind a négy tag dobra váltott. Mivel nem ez volt az első alkalom, hogy ilyet ellőnek a színpadon, jó eséllyel várhatjuk, hogy a Papp László Sportarénában is előkerül majd a mutatvány (mondjuk egy középszínpadon talán kicsit körülményes lesz). A mutatványról természetesen videó is készült, íme!

Tovább

Nem az eladási számok miatt kultikus - Amit leporoltunk az hét underground klasszikus

fudge_tunnel.jpg

A töménytelen mennyiségű információt az agyunkba hányó internet megjelenése óta sokszor úgy tűnik, hogy az idő is valahogy felgyorsult. Ezért érezzük mi is, ha korábbi dolgokról írunk, hogy mintha elképesztően régi sztorikról fújkálnánk le ilyenkor a port. Még akkor is, ha ezek mindössze a tizenöt-húsz évvel ezelőtt megtörténtekhez fordítanák vissza, azóta már ezerszer is telehányt fejünket. Pedig körülbelül ennyivel korábban voltak még azok az idők, amikor a dolgok még normális sebességgel közlekedtek.. Többek között a zenékkel kapcsolatban is.

Tovább

32 év után jön az új Possessed album!

possessed-new-album.jpgA death metal veterán Possessed nem kapkodta el az új lemezét. Igaz, hogy a banda hol létezett, hol nem, de a 2007-es újjáalakulás óta azért csak elcseppenthettek volna valami friss témát Jeff Becerráék. Na, de lassan megszűnik a hallgatás, ugyanis a csapat 1986 után először, jövőre új dalcsokorral fog előállni, mégpedig a Nuclear Blast gondozásában! Ráadásul augusztus 7-én hozzánk is ellátogatnak, reméljük, már kapunk némi ízelítőt.

Tovább

Jön Glenn Hughes a FEZEN-re - teljes a rock nagyszínpad programja

glenn.jpg

Glenn Hughes is érkezik az idén 20 éves FEZEN Fesztivál pénteki napjára. Így már teljes a jubileumi fesztivál rock nagyszínpadának programja. Augusztus 2-5-e között, mások mellett, Székesfehérvárra érkezik Alice Cooper, a The Offspring, a Tankcsapda, a Blind Guardian, az Ignite, a Saxon, az Ossian. Május végén a pop nagyszínpad programja is teljes lesz, és közben folyamatosan bővül a többi helyszín előadói listája is.

Tovább

Viliricsi fát ültet, ha bekerül a Top 10-be

villax_richard.jpgMunkatársunk hálával gondol a Rockstation blog olvasóira, akik jelentős mértékben hozzájárultak ahhoz, hogy horror-krimije az Aranykönyv szavazás elődöntőjébe került! Ő sem szeretne passzív maradni, ezért fogadalmat tett: ha a top 10-be is bekerül, a regény szellemiségéhez igazodva elültet egy fát lakóhelye, a Ferencváros valamely közterületèn (természetesen egyeztetve a hatóságokkal).

A fogadalom részleteitől ITT lehet olvasni. (Újra) szavazni Villax Richárd: Fanyűvők (Nemzeti jeti) könyvének döntőbe kerüléséért pedig EZEN A LINKEN lehet. A regisztráció továbbra is egyszerű, a rendszer két kézzel szórja az ajándékokat! (Május 15-ig tart a forduló.)

20 + 1 mérföldkő a rocktörténelemben, amivel bemutathatod a nyolcvanas éveket

tumblr_mibw4asp8v1rseq4do1_1280.jpgA felajzott zenetörténelmi csúcsmomentumok ugyanis magukban hordozzák és simán ki is menekítik egy korszak adott hangulatát. Az idő múlásának folyamatosan bezáruló kapuin át. Miközben megmaradnak a tegnapnak, kikerülhetetlen üzeneteket küldenek a jövőnek. Vagy eleven esszenciáik éppen alakítják is azt, hiszen az újabb elragadtatások sorozata ismételten inspiráló világokat teremt a zenében és velük végtelen számú korrajzot vés az emlékezetünkbe. Amiket mi mindig magukkal viszünk aztán a legutolsó holnapig.

Tovább

Corey Taylor válaszol Chester Bennington kirohanására

stone_sour_2015_1.jpgNincs olyan, a rockzenét érintő esemény, amihez ne szólna hozzá Corey Taylor, de mi ezért (is) szeretjük. A nagypofájú, nem igazán telefonbarát, hamarosan az új Stone Sour albumon a hangját hallató énekes ezúttal a Linkin Park frontember, Chester Bennington pár nappal ezelőtti "szúrjátok arcon magatokat" nyilatkozatra reagált egyet. 

Tovább

Kísérletező japán kultikus - Az új Boris lemez címe Dear lesz

boris.jpgHogyan lehetne stílszerűen ünnepelni egy negyed évszázados létezést egy zenekar esetében, mint egy jó huszonötödik nagylemezzel. A kísérletező japán kultusz zenekar, azaz a Boris pedig éppen ezt teszi. A zenei irányzatok garmadáján átívelő tokiói trió munkássága ugyanis Dear című albummal folytatódik, melynek megjelenési ideje elvileg július 14-én lesz, az anyagot a Sargent House kiadó gondozza majd. A pszichedelic rock és a doom mezsgyéjén leginkább járó, de ott mindig experimentális csapat azonban egy videóval már szolgáltat némi előleget a közeledő tíz számos lemezről. Ezt láthatjátok itt lejjebb.

Tovább

Desertfest London második nap: Samavayo, Monolithian, Avon, Celeste, Inter Arma, John Garcia Band, Turbonegro

Sötétség, félistenek, matrózsapkák

df_program.jpgA Desertfest első napján a legóvatosabban fogalmazva sem volt hiány zs-re hangolt gitárokban és agyontorzított basszusokban, de ezek mellett (ennek ellenére?) nagy várakozással néztünk a zenei felhozatal terén legváltozatosabbnak ígérkező második nap elé. Már az egészen korai délutáni órákban jelentősen megnövekedett az egy négyzetméterre jutó matrózsapkák és Turbojugend farmerdzsekik száma, de addig, amíg a nap fő fellépőjeként a Ballroom színpadára léptek a norvég (bocs, Tony Sylvester) deathpunk hősök, az előző naphoz hasonlóan számos érdekességbe hallgathatott bele a kulturáltan szórakozó publikum.

Tovább

Háromnapos őrülettel jubilál a csornai Veréb Fesztivál

vereb_fesztival_2017.jpg

A 10 éves születésnap méltó módon kerül megünneplésre július utolsó hétvégéjén, hiszen két nagyszínpadon olyan nagyszerű bandák lépnek fel, mint a Brains, Anna And The Barbies, Bëlga, Intim Torna Illegál, Alvin és a Mókusok, Road, 30Y, Paddy And The Rats, Supernem, Depresszió, Katalpult Dj, Akkezdet Phiai, Rózsaszín Pittbull, Prosectura és még sokan mások. A szokásos strandolási lehetőség mellett számos szórakoztató és OFF program kerül megrendezésre.

Tovább

Nem hiszünk a muszáj megújulásban - Interjú a Mando Diao-val

img_5545_charli_ljung.jpg

Nyolcadik stúdióalbumát jelenteti meg ma a svéd Mando Diao. A kaméleonként megújuló, leginkább alternatív és poprockot játszó együttest Hamburgban értük utol és a basszusgitárost, Jens Siverstedt faggattuk a banda terveiről, fesztiválokról, valamint kedvenc és/vagy legemlékezetesebb zenekaros emlékeiről.

Tovább

Őt látná szívesen a saját helyén Lars Ulrich

Lars-Ulrich.jpgLars nem tud dobolni, szól az örökérvényű oltogatás, mely már szinte kötelező kelléke minden Metallicával kapcsolatos cikknek. De mit gondol maga a veterán dobcséplő arról, hogy végszükség esetén vajon ki lenne az, aki tökéletes helyettese lenne a Metallica turnékon? A válasz nem olyan egyértelmű, mint sokan gondolnánk, bár lehet, hogy Mr. Ulrich ezúttal is csak trollkodott egy egészségeset.

Tovább

Ph.D lett a The Offspringes Dexter Holland

TheOffspring_0211.jpgA közhiedelemmel ellentétben nem minden rocker hülye, sőt! Elég sok diplomás zenész van és hogy fokozzuk, többen a Ph.D szintig is eljutottak már, csak hogy a legnevesebbet említsük, például Brian May a Queenből. Ebbe az exkluzív, de egyelőre nem túl népes klubba lépett be a kalipunk veterán The Offspring énekese, Dexter Holland, nem is akármilyen témában.

Tovább

Rob Zombie közös fotót posztolt a maszk nélküli Papa Emeritusszal

0ghost2015_33.jpgA Ghost vezér Papa Emeritus kiléte eddig is már nyílt titok volt, így annyira nem meglepő, hogy (újra) nyilvánosságra került. Mint mindenki tudja, Tobias Forge rejtőzik a maszk mögött, akivel ezúttal Rob Zombie posztolt egy közös képet. Aki kíváncsi a képre, most megnézheti. Ahogy látható, a viszony eléggé bratyis a mostanában perbe fogott Forge-val, hiszen Tobiasként említi a kép. De akkor nosza!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum