RockStation

Napi politika: Megvannak Donald Trump beavatási ünnepségének fellépői

2017. január 15. - theshattered

trump.jpgA politika és a zene vegyítése, legalábbis ezen cikk írója szerint, nem feltétlenül ildomos dolog, de hát ízlések és pofonok, ugye. Persze jelenthet az is valamit, ha valaki elzárkózik a politikától, de talán az még a jobbik eset (ez nem szándékos szójáték volt). USAföldön, ahogy mindenki tudja, megválasztották elnöknek Donald Trumpot, aki talán az összes eddigi amcsi vezérhez viszonyítva is igen megosztó egy személyiség, így érthetően nem is mindenki lelkesedik azért, hogy bazseválhasson kicsit neki a beavatási ünnepség előtti bulin. De végül nagy nehezen megszületett a lasszóval összekapart névsor, lássuk, kik azok, akik ott lesznek és dalolnak kicsit majd az új vezetőjüknek. Megsúgjuk: nem az Anal Trump lesz az!

Tovább

Sepultura - Machine Messiah (Nuclear Blast, 2016)

Pörög az iránytű, ami progresszív és hegyes. Meg éle is van.

1000x1000.jpgTegye fel a kezét és álljon ki a sorból az, aki még mindig azon rágódik, hogy lassan húsz évvel ezelőtt a Sepultura zenekar soraiban bekövetkezett egy énekesváltás. Aki pedig kiállt, az most huppanjon le egy kényelmes sarokba és töprengjen egy sort azon, hogy vajon miért ilyen nehéz neki alapvetően elengedni a múltat. Ugyanis lehet egy marék aktuális kérdés a legendás brazil banda apropóján, de ez már sehol sem az. A jelenben tudniillik már a nyolcadik olyan lemezt hallgatjuk, amin az egykor jócskán átalakult Sepu ismét demonstrálhatja, hogy sosem a múlt gyűrött szendvicseit vakargatta kifele a szimatszatyorból és próbálta lenyomni a közönség torkán. Hanem mindig vérfrissítő erőkkel futott neki.. Így az sokkal fontosabb kérdés, hogy az utolsó három lemez után most ismét van-e új irány? Meg, hogy elég hegyes-e az iránytű, ami odaszúr?

Tovább

Itt egy új KXM videó a tavasszal megjelenő lemezről

1798422_686584754716454_101929357_n.jpgA Korn, King's X és Dokken tagokat felsorakoztató, 2013-ban alakult KXM nevezetű formáció március 17-én új anyaggal örvendezteti meg a világot. Az új, Scatterbrain címre keresztelt lemez pedig a Rat Pak Records kiadványaként lát majd napvilágot a fent említett időpontban. De addig se búsuljatok kedves elektor kalandorok, mert itt egy új videó a címadó nótához, természetesen, ahogy azt már megszokhattátok mindez  a hajtás után tekinthető meg. Igazából csak annyit írnék a végére, hogy nagyon állat muzsika, de ha esetleg mégsem tetszik, akkor is jókat lehet mosolyogni a Pinnick mester fülében látható függönykarikákon...Csekk disz!

Tovább

A mélyre hangolt basszus támadása

Újabb doom és sludge lemezek a láthatáron

ew.jpg

Egy ideje tudható, mi is megírtuk, hogy 2017 erős év lesz a doom / sludge vonalon. Új albumot ad ki a Sleep, a The Obsessed, a Pallbearer, az Unearthly Trance, és ez csak a jéghegy csúcsa. Az alábbi összeállításban horrorfilm ihletésű vintage doom, zúzós sludge, Black Sabbath analógia és a nihilista doom ősatyja, az Electric Wizard.

Tovább

Először játszott koncerten két új dalt a Metallica Dél-Koreában

metallica_szoul.jpg

A Metallicanak már elindult az idei koncertszezon, hiszen Ázsiában turnézik éppen a banda. Január 11-én Dél-Koreában, Szöulban lépett fel a zenekar és a novemberben megjelent Hardwired .... To Self-Destruct című lemezről koncerten debütált két dal, még pedig a Now That We're Dead és a Halo On Fire. A két dal felvételét alább le is csekkolhatjátok.

Tovább

Márciusban érkezik az Emmure új albuma

emmure_2016.jpg

Look At Yourself címmel március 3-án a SharpTone Records gondozásában érkezik a Frankie Palmeri vezette Emmure új albuma. A főnök mellett a múlt év végén a teljes tagság lecserélődött és az összes év eleji koncertjüket  - köztük a budapestit is - lemondták, hogy az új lemez kiadására koncentráljanak. A lemez dal-listája, a borító és az eddig már ismert két dal alább.

Tovább

Ezek voltak a 2016-os év legjobb koncertjei

A RockStation szerkesztősége szerint

nyitokep.jpgA tavalyi évben - egy erős, de igazából ideillő közhellyel élve - egymást érték a jobbnál jobb koncertek. Reméljük, nem csak mi, hanem ti is eljutottatok minden olyan bulira, amire szerettetek volna, mert azt, hogy hiány lett volna a kedvencekből, egyáltalán nem állíthatjuk. Nekünk volt olyan szerencsénk, hogy nem csak a határainkon innen, hanem azon túl is többször ellátogattunk egy-egy hangversenyre, de vajon melyek  voltak szerintünk a legjobb koncertek? Erre próbálunk választ adni a mi szubjektív listánkkal, melyben mindenki kifejti, hogy melyik buli volt a legjobb és miért is esett pont arra a választás. Lássuk csak! Természetesen a ti favoritjaitokat is szívesen látjuk!

Tovább

Egy új Battle Beast dal jöhet?

bringerofpain.jpg

Február 17-én jelenik meg az április 5-én hazánkba is ellátogató finn Battle Beast legújabb sorlemeze, a Bringer Of Pain. Erről egy dalt, a King For a Dayt már meg is mutattunk korábban, most viszont egy újabb egy újabb friss nóta került elő Noora Louhimoék leple alól, a Familiar Hell, melyet természetesen itt, lentebb láthattok. 

Tovább

Dave Mustaine is vendégszerepel az új Body Count lemezen

body_megadeth.jpg

Már javában készült a Body Count új lemeze, a Bloodlust. A 2014-es Manslaughter utódján nem kisebb név teszi tiszteletét, mint a Magyarországon nagy tiszteletnek örvendő Dave "Avokádó" Mustaine, aki az egyik, még meg nem nevezett dalhoz rántott fel egy - Ice T szerint - igencsak gyilkos szólót. Ezt a Megadeth frontember egy Twitter beszélgetés alkalmával is megerősítette, a bejegyzéseket itt, lentebb láthatjátok, még lentebb pedig az egyik friss dalba kagylózhattok bele.

Tovább

Demonic Death Judge – Seaweed (Suicide Records, 2017)

Finn sludge, kis csavarral

seaweed.jpg

Van egy rész valamelyik Pearl Jam dokumentumfilmben, amikor valaki a zenekarból arról beszél, hogy Seattleben kilenc hónapon keresztül esik az eső, szóval nem nagyon van mit tenni, a próbaterem az egyik legjobb hely ilyenkor. A PJ karrierjét tekintve valószínűleg nincs jobb módja az eső elleni védekezésnek, és bár lehet, hogy furcsának tűnik grunge anekdotával nyitni egy finn sludge kvartett új lemezének ismertetőjét, de el tudom képzelni, hogy Finnországban sem jobb a helyzet. A Demonic Death Judge (DDJ) harmadik lemezéből kiindulva: szerencsére.

Tovább

Videóval a lemez előtt - Csúcsformában az Iron Reagan

iron_reagan_austrlian_tour_2015.jpgHogy idén egy új Iron Reagan, azt már régen tudod. Február 3 - án érkezik a Crossover Ministry, aminek a címében úgy hisszük a lényeg legalább annyira összesűrűsödött, hogy azt ne is kelljen nagyon magyarázni. Ami viszont változás, hogy az új videónak - ami vissza kettő padlógázzal megelőzte a lemezt - rendesen története van és nem csak annyi történik benne, hogy mosh meg sör, meg agyhalál. Eme meglepő változásnak pedig legyetek hát ti is tanúi. Miután véghez visztek egy cseles megnyitást, a hűs habosokhoz hasonlóan.

Tovább

Sex Prisoner 2 - Átfut rajtad aljasba, mint a higany

10628239_1135593636483294_3066547934555893692_n.jpgAz év vége felé mindenki átadja magát a kisded születésének emlékezetére megtartott felhőtlen napoknak és talán mi is ezért feledkeztünk meg egy időre arról, hogy ajánljunk valami olyat, ami hasonlóan aljas eredménnyel szalad át rajtatok, mint a perverz városi legendák szerint a higany. A Sex Prisoner második lemezével pedig úgy hisszük most jól pótolunk. Amit ugyanis biztos megpróbál ez a Tannhauser Gate című anyag hozni az nem más, mint a hozzáállás amit a Spazz, a Man In The Bastard és a Crossed Out hozott. Ez pedig pontosan az, ahol lecsupaszodik a zene oda, ahol már szinte nem is zene, csak energia. Ami erőszakos. Meg egy nagy negatív.

Tovább

Firewind és Brainstorm: közös koncert az A38 Hajón

firewind_2016.jpg

Két kiváló power metal turné keresztezi egymás útját február 26-án Budapesten: a görög Firewind és a német Brainstorm is ekkor érkezik a fővárosba. A véletlen egybeesésből a műfaj rajongói profitálnak, hiszen a csapatok közös koncerten lépnek fel az A38 Hajón, a svéd Manimal és a görög Scar Of The Sun felvezetése után.

Tovább

David és a Mókusok - Ilyen lenne a Distrubed "mókusos" énekkel

daviddraimanchipmunks2017_638.jpgA Disturbed szekere úgy fut, mintha le sem álltak volna 2011-15 között. A tavalyelőtt megjelent Immortalized lemezt viszik, mint a cukrot, de olyan szinten, hogy még tavaly is a második legkelendőbb lemez volt a friss Metallica után, a koncerteket hihetetlen érdeklődés követi, tényleg, mintha egy percre sem köszöntek volna el. Lehetséges, hogy mindezt pont a szünet miatti plusz energia teszi, ki tudja. Mindenesetre a sok metalkodás közepette néha-néha belefér egy kis mókázás is, melyre ékes példa a lenti videó, ahol a glasgow-i buli előtt David Draiman énekes "mókusos", elvékonyított hangon dalolja végig a fent említett lemez címadóját.

Tovább

Rakétagyors finn thrash - Kislemezzel indítja az évet a Foreseen

img_5744.jpgBár Helsinki híresen környezetbarát tempóban éli a nagy városok életét, mégis van onnan egy banda, akik úgy tűnik atomenergiát hasznosítva érik el a zenében maximális sebességüket. Na ezek lesznek a finn Foreseen. Ők azok, akik korábban már letették egy remek Helsinki Savagery című hangos lemezzel crossover / thrash ügynökökként a színtér asztalára névjegyüket. Ahogy pedig ezt a nagylemezt is megelőzte három hét incses, úgy most ismét kislemezzel kezdik az évet, ami februárban jelenik majd meg. Erről hallhatjátok az erős A oldalt, mindjárt a hajtás után.

Tovább

Új Monolord koncertvideó - Amit részben a Dürerben vettek fel

10994273_882684565095980_4774561461690007821_n.jpgKoncertvideó készült az utolsó Monolord kislemez egyik számához, amit a tavalyi Európa turné állomásain felvett anyagokból ollóztak össze. Éppen ezért tűnik fel a svéd trió videójában néhányszor a Dürer Kert lógója is, hiszen májusban Budapesten is megfordultak. Amiről - objektivitásunk elvesztésének terhe mellett - kijelenthetjük, hogy az év talán legjobb buliját hozták, legalábbis a doom műfajban biztosan. Az itt emlegetett videót pedig természetesen a megnyitás után találjátok.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum