RockStation

Ilyen volt az Opeth Hard Rock Festivalos koncertje, ahol kétszer is feldolgoztak egy Napalm Death klasszikust

2017. június 11. - theshattered

opeth.jpgAz Opeth egyre inkább ellágyuló progresszivitása és a Napalm Death szikár kegyetlensége nem feltétlen összeegyeztethető dolog, de valljuk be, vannak olyanok, akik mind a kettőt szeretik. Ezeknek az arcoknak igyekezett kedveskedni Mikael Akerfeldt és csapata, amikor a Hard Rock Fesztiválon kétszer is eljátszották a You Suffert.

Tovább

Augusztusban Pro-Pain és Don Gatto a Barba Negra Trackben

17952738_1712696005411449_8212882544206703746_n.jpgSokak örömére a hardcore/metal veteránnak számító Pro-Pain ismét ellátogat kis hazánkba. Úgyhogy lesz gyűrött tarkó és csikktaposó tánclépések Gary Meskil módra és remélhetőleg felcsendülnek a régi himnuszok is, mint Death on the Dance Floor, vagy Don't kill yourself to live. Mindenesetre ott helye minden Pro-Pain fanatiknak.

Tovább

Szöveges videóval jelentkezett a Kataklysm

kataklysm_2015_2.jpgSokak kedvence, Kanada lágy melódiáinak koronázatlan királya, a Kataklysm 2017.-ben ünnepli a 25. születésnapjának évfordulóját. A zenekar egy portyára indul Európa szerte, hogy a Shadows & Dust és a Serenity Fire albumokkal felfegyverkezve alázza szét a tisztelt publikumot és annak hallójáratait. Hozzánk legközelebb, csak Bécsben, a Simmcityben csíphetik el őket a fanatikusok, mégpedig október 18-án. Ráadásként két szöveges videóval is jelentkezik a banda, amelyből az első a hajtás után tépi le a fejed....az Illuminati.

Tovább

Mindössze egy dal - Ami öt évtizedet festett feketére

paint_it_black_by_shane_01-d3fb1rn.jpgVannak dalok, amik arra születnek, hogy a rádióban a semmiről recsegjenek a semmibe. Persze azért ennél jobb dalok is léteznek. Viszont ezeken túl még vannak olyan dalok is, amik zsigerszinten kapnak el és húznak át egy kapun, hogy azon túl aztán jó mélyen megforgassák benned a világot. Meg van egy másik dal is. Ami azzal együtt, hogy megtette velünk ezt, öt évtizedet festett a zenében is feketére.

Tovább

Corey Taylor azt szeretné, ha a fia önállóbb lenne

0riport_coreytaylor2012_19.jpgA gyereknevelés nem egyszerű dolog, de ezt talán sok olvasónknak egyáltalán nem kell ecsetelni. A mindig mindent megmondó, mindig mindenhez hozzászóló Corey Taylor viszont még ebben a témában is tud nyilatkozni, még ha talán sok új, meglepően újító információt nem is tudott megosztani.

Tovább

Új videóval jelentkezett a Sólstafir

solstafir1.jpgNemrégiben új videóval jelentkezett az 1995 óta létező izlandi veteránokból álló brigád, azaz a Sólstafir. Az új videót/dalt a május 27-én, a Season of Mist kiadó gondozásában napvilágot látott legújabb Berdreyminn című lemezükön már hallhattuk. Ez a dal pedig nem más, mint a közel 6 perc hosszúságú Silfur-Refur címre keresztelt tétel. A dalhoz készült videót Nico Poalillo and Peter Beste rendezte, amelynek eredményét a hajtás után meg is nézhetitek.

Tovább

Song Of I - Itt a harmadik új Steven Wilson dal

tothebone.jpgAugusztus 18 lesz a napja annak, amikor a megfelelő árusítóhelyekre kerül a kortárs progresszív rockzene egyik állócsillagának, Steven Wilsonnak a soron következő nagylemeze, a To The Bone. A lemezről két dal, a Ninet Tayebbel közös Pariah és a The Same Asylum As Before már be lett mutatva, most a harmadik tétel, a Song Of I lett kicsit megszellőztetve.

Tovább

Los Avenged Sevenfoldos - Spanyol dalt tett közzé az A7X

avenged_sevenfold.jpgÚj dallal jelentkezett az Avenged Sevenfold. A lent hallható Malagueña Salerosa a tavaly megjelent The Stage album munkálatai közben íródott, de végül lemaradt a nagylemezről. A dal, ahogy a címe alapján is sejteni lehet, spanyol nyelven van, sőt, a filmmániásoknak ismerős is lehet, hiszen az eredetit a Kill Bill 2. filmzenealbumán találhatjátok meg.

Tovább

Dupla koncert bejelentés: Jön az Amon Amarth és a Testament is!

TestamentZöldPardon.jpgEgyszerre két koncert bejelentéssel állt elő a Hammer Concerts, ráadásul nem is kis neveket akasztottak le. Elsőként a tavalyi Jomsviking albummal ellátogató Amon Amarth fog érkezni, Johan Heggék augusztus 23-án a Barba Negra Tracket fogják szétzúzni. Majd november 18-án egy brutál kombós thrashbulira készülhet a metalhallgató közönség, ugyanis a Testament az Annihilatorral és a Death Angellel "kézenfogva" fog a Barba Negrába jönni.

Tovább

Harley Davidson Open Road Feszt, Alsóörs: Beszámoló a csütörtöki napról

road_1.jpg

Hatásosabb lenne, ha első napot írhatnék csütörtök helyett, de hát a rendezvénysorozat szerdán kezdődött, mi meg jól nem voltunk ott. Ebben nagy szerep jutott a sulinak és a munkahelynek, de annak is, hogy bármennyire nagyon tiszteljük Deák Bill Gyula kapitányt, ővele szerencsére sokszor találkozhatunk itt-ott amott. Márpedig az ő zenekara volt a szerda headlinere.

Tovább

Fotelrocker-paradicsom: nézd végig az idei Hellfestet!

hellfest.pngA francia Hellfest Európa egyik legnevesebb metalfesztiváljává nőtte ki magát, melyen minden évben veretesebbnél veretesebb nevek fordulnak meg. Az idei felhozatalnak sincs oda a szégyenkezésre, hiszen hogy csak néhány nevet említsünk, Deep Purple, az Aerosmith, a Slayer, a Primus és az In Flames is tiszteletét fogja tenni. Ezekbe a bulikba lesz lehetőségetek benézni a lenti linken (az előzőek közül csak a svédek bazseváját lesz lehetőségetek megkuksolni).

Tovább

Municipal Waste - Slime and Punishment (Nuclear Blast, 2017)

Tipor le lábfejet! Mosh ki thrash fejet!

1000x1000_1.jpgHány zoknit rúgsz még el a pizzás dobozok felett a szoba sarkáig, miközben egy screamo banda lesírja a falról anyád széles mosolyát, ami az első közös karácsonyotoknak szólt? Mennyit fantáziálsz arról, hogy sűrűn használt klotyó pumpával pampogtatod a profitszopó politikusok fosszagú seggszáját, miközben már a századik langyos dalt nyomod ki a föld hanyatlásáról? Hányszor szagolod még meg a heréd alatt parkoltatott ujjhegyeid, miközben egy poszt metál csillagvizsgáló épp mitikus óriásoknak tart zenés kurzust arról, hogy hogyan rejtsenek szent hegyeket a hónuk alá? Okádtál már sörhabot a röhögéstől, miközben egy haverod a kedvenc heavy metál kard kontra sárkány diadalát mutogatja el Rodney Dangerfield szinteken? Aha! Szóval te is azért hallgatsz időnként crossover lemezeket, mert a szart is a cipőd szárába tolja, de közben szarba se kell vedd ezt az egész szart? Mert mondjuk nagyon komoly az, ahogy az egész baszottul nem az?!

Tovább

Hat év után - Új Trapped Under Ice kétperces megint

trapped-under-ice.jpgAz Európában is népszerű baltimorei hardcore punk ötös, azaz a Trapped Under Ice hat év után jelentkezik most új dalokkal. Big Kiss Goodnight című utolsó lemezük dalaival, olyan bandákat kísértek el turnékra, mint a Madball és hasonló nagy nevek, majd 2013-ban feloszlottak és nagyjából két év után álltak össze megint. Most azonban érkezik az új lemez Heatwave címmel és csorognak róla szépen az új dalok is. A No Relief már a második szerzemény, mely szabadon hallgatható. Ezt hallhatjátok a hajtás után, plusz bepattintottunk alá egy aránylag friss koncertjük felvételét is, ami az FYA Fest színpadán lett rögzítve. Ezeket találod itt lejjebb.

Tovább

Paranoiac Personality - Itt egy új Alice Cooper-dal

alicecooperparanormalcover.jpgParanoiac Personality címen ma jelent meg Alice Cooper legújabb dala, amely a friss nagylemezének, a július 28-ra várható Paranormalnak az első előfutára. A tizenkét dalos lemez, mely egy speckó bónusz CD-t is fog tartalmazni, a szokásos CD, LP és digitális verziók mellett box set formátumban is elérhető lesz. Aki még nem tudná, annak mondjuk, hogy a mester az idei Fezen egyik sztárfellépője lesz.

Tovább

Suffocation még mindig - Plusz Fit For An Autopsy és egy kibélelős csáóka

fit-for-an-autopsy-band-pic-2014.jpgMár beszámoltunk róla, hogy augusztus 14 - én Budapesten fog játszani a Suffocation, hogy bemutassák új, ...of the Dark Light című hetedik nagylemezüket, ami egészen pontosan ma jelenik meg. A Phoenix Music Hungary szerencsés rászervezésének köszönhetően azonban ez az este egy másik húzónévvel is ki lesz bélelve, méghozzá a Fit For An Autopsy csatlakozhatott így a tervezett programhoz. A technikás extrémek tehát hódolhatnak a Dürer Kertben augusztusban, a súly úgy tűnik meglesz hozzá. A vendégek nevét pedig még nem is tudjuk. Friss kedvcsinálókkal mindenesetre szolgálhatunk. A Fit For An Autopsy márciusban hozott ki lemezt és készített videót. A Suffocation új tételei pedig már szintén publikusak. A hajtás után.

Tovább

Ez M. Shadows legkevésbé kedvelt Avenged Sevenfold dala

avenged_sevenfold.jpgAz Avenged Sevenfold diszkográfiája akár tetszik, akár nem, hemzseg a slágeres tételektől. Persze vannak közte gyengébb eresztések is, melyeket még maguk a 'szülők' sem feltétlen tekintenek legegészségesebb gyerekeiknek. És hogy melyik lehet szerintük a legkevésbé combos tétel? Erre kérdezett rá nemrég egy rajongó M. Shadows énekesnél, aki azt is elmondta, melyik az új lemezük, a The Stage dalai közül a favoritja.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum