RockStation

Vintage Trouble, VoluMen @ A38 Hajó, 2017.06.30.

Kilencszázötvennyolcban sem volna ilyen jó

2017. július 02. - RaczUr

vintage_trouble_hajo_1.jpg

Szégyen, nem szégyen a Vintage Trouble teljesen kimaradt pár hónappal ezelőttig az életemből. Ami annak tükrében nem meglepő, hogy elég friss banda, 2010 óta zenélnek, annak tükrében viszont elég meglepő, hogy azért ennyi idő alatt is sikerült berobbanniuk a köztudatba annyira, hogy jól csengő név legyen az övék. Koncerteztek már többek közt az AC/DC-vel, Bon Jovival vagy Lenny Kravitz-cel. Ahhoz meg kevés a jó management, hogy ilyen komoly bulikon tudjon bizonyítani egy banda.

Tovább

Kedden érkezik a BP Underground film premierje!

... avagy dokumentumfilm a budapesti hardcore/punk életről a Toldi moziban

bp_underground.jpg

Egy izgalmasnak ígérkező dokumentumfilm lát napvilágot hamarosan, a budapesti Toldi moziban. A BP Underground névre keresztelt anyagot, július negyedikén lehet megnézni, majd után koncerteken és Pándi Balázs dj szettjén lehet szórakozni, kibeszélni a látottakat. 

Tovább

Itt egy régi-új Rage-dal

rage_2017.jpg

Seasons Of The Black címmel a Nuclear Blast gondozásában jelenik meg július 28-án az új felállású Rage második albuma. A lemezhez hozzácsapnak egy bónusz CD-t is, amelyre a Rage elődjének az Avengernek (1983-1986) hat dalát pakolják, pontosabban annak újrafelvett verzióját. Ezek közül alább itt is van egy Adorition címmel, mely eredetileg az 1985-ös Avenger albumon kapott helyett. Aki még nem tudná, annak mondjuk, hogy a január 15-én a Rage a Gus G. vezette Firewind társaságában az A38 Hajón lép fel a zenekar. 

Tovább

Thrash titán tornádó - Avagy megpörög még a trógerlomb a sörpermetben

thrash.jpgKupakok és koponyák. Szegecsek és legénytollak. Középső ujjak és ujjatlanok. Meg a nagy barmok szűk bőrökben. Avagy a lehetetlen frufruk hatalmas ébredése két másik szóval. Szóval thrash metál. Nukleáris telek. Amatőrök szellentenek. A szemét kis sztorikért meg nem kell mindenkinek levenni a polcról az Anthrax könyvet. Akik még emlékeznek azok tudják, hogy volt idő, mikor minden tizedik garázsban Exodus, Destruction és Slayer kunkorította az első pamacsokat a pöcsökre. Kaliforniától Újpestig. Németországtól a Volán telepig. Kicsiben és nagyban. Totál ugyanaz a történet. Mert a bozóttűzként terjedő thrash etalonok voltak a legnagyobb juniorok.

Tovább

30 éves a Napalm Death klasszikus, a Scum!

... és a Harmony Corruption miatt is pezsgőzünk!

napalm-death-scum.jpg

Oldalunk hasábjain elég sokszor esik szó a Napalm Death-ről. Szeretjük őket. Pár napja volt egy megemlékező cikkünk, akkor volt 25 éve a budapesti Napalm Death / Obituary / Dismember koncert. Most pedig egy újabb évfordulóhoz érkeztünk. A mai napon 30 éve, hogy megjelent a zenekar talán legjobb lemeze, a Scum. Orbitális üdvrivalgás! 

Tovább

Ilyen, amikor az időseknek Pink Floydot mutatsz

pinkfloyd1973.jpgGyerekek, tinik, felnőttek, idősek és különböző zenekarok. Tudjátok, a Fine Bros sorozatának részei, melyekben szembesítik a korosztályokat a mindenféle bandákkal és melyek közül a "rockos" és "metalos" részeket meg is mutatjuk nektek. És hogy mit szólnak az idősek a Pink Floyd zenéjéhez? Ti mit szólnátok, ha a gyerekkorotok zenéivel kellene szembesülnötök? Ugye? Pont ezért érdemes megnézni ezt a videót!

Tovább

Hogy csinálna-e új Ozzy albumot Zakk Wylde?

ozzy-osbourne-zakk-wylde.jpgÍgy, hogy visszatért a szőke gitáros a Ozzy Osbourne mellé, adja magát a kérdés, hiszen 2009 óta először újult meg ez a fajta viszony a két legenda között (az utolsó közös lemezük a 2007-es Black Rain volt). Zakk egyelőre csak a koncertekre ugrik be, hiszen Ozzy papa szerződtetett húrnyűvőjének, Gus G-nek egyéb elfoglaltsága akadt, de azért elmondta, hogy mit gondolna egy esetleges új anyagról.

Tovább

Death metalban gazdag pénteket kívánunk az új Kill With Hate dallal!

killwithhate2017.jpg

Öt évvel a bemutatkozó Voices of Obliteration után új anyaggal jelentkezik a Kill With Hate. A második nagylemez előreláthatólag 2017 őszén jelenik meg …Into Oblivion cimmel, és a készülő új albumról egy dalt kedvcsinálóként már közzé is tettek, és bár a stílus továbbra is technikás death metal, az anyag sok szempontból új távlatokat nyit a csapat zenéjében. A Rebellionhoz egy videó is készült, melyben már a Havancsák Gyula által készített borító is megnézhető.  

Tovább

Lemurian Folk Songs - Maro (2017)

maro.jpgBeköszöntött a valódi nyár. Izzadnunk ahol csak lehet, már attól is ömlik rajtam a  víz, hogy a széken ülök és nem csinálok semmit. kellett ez nekünk? Alap, hogy kellett mert ebben a szenvedős időben totál megjön a kedved egy kis stoner zenéhez. Oké, máskor is toljuk ezerrel, de lássuk be a negyven fokban nem nyerő annyira Opeth-et hallgatni. Hevítsünk fel a forró aszfalton most egy hazai zenekart. Itt a Lemurian Folk Songs új albuma a Maro.

Tovább

A mozikba kerül a Black Sabbath búcsúbulija

06.jpg2017. február 4-én adta a Black Sabbath az utolsó turnéjának, a The Endnek az utolsó koncertjét, mégpedig ott, ahol az egész elkezdődött, azaz a csapat szülővárosában Birminghamben. Az egyébként nálunk nyitó búcsúkanyar befejező állomását persze filmre is vette a csapat, melyet szeptember 28-án világszerte 1500 moziban be is fognak mutatni.

Tovább

Azt gondolom, hogy ezekkel az írásokkal emlékeket állítunk annak a zseniális korszaknak. Interjú Manitouval.

Negyed évszázados a Dismember/Napalm Death/ Obituary koncert. Harmadik rész.

jegy.jpg

Negyed évszázada volt a Dismember, Napalm Death,  Obituary koncert a Pecsa szabadtéri színpadán. Cikkünk harmadik, egyben utolsó részéhez érkeztünk. Az első illetve a második részben, zenészek és rajongók emlékeztek meg 1992. június 29-ről. Nem volt egyszerű, de mindenkinek hálával tartozom, aki segített ennek a kis megemlékezésnek a létrejöttében! Most pedig következzen Somogyi "Manitou" Péter, a koncert főszervezője. Ne feledjétek; #avilaglegjobbzenekaraanapalmdeath!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum