RockStation

Támogathatod Gary Meskil gyógykezelését

2017. július 09. - magnetic star

pro_pain_gary_meskil.jpg

Mint már beszámoltunk róla, július első napjaiban brutális támadás áldozata lett Brüsszelben a Pro-Pain főembere, Gary Meskil basszusgitáros-énekes. A zenész a támadásban arccsont- és állkapocs-csont törést szenvedett és hamarosan további műtét vár rá. Azóta a fia, ifjabb Gary Meskil egy internetes kampányról adott hírt, amely a zenész megsegítésére jött létre, ugyanis Meskil biztosítása nem terjed ki minden orvosi költségre. Ha segítenél a zenész felépülésében és adományozni szeretnél katt IDE

A Metallica vezeti az idei lemezeladási listákat (is)

metallica_2017_brazil.jpgNem meglepő, hogy fél év után újra a Metallica ért fel annak a listának a csúcsára, amiben a legtöbbet eladott lemezeket lajstromozzák. Persze sokat dobott a rangon, hogy a turnéjuk jegyeihez ingyé' betársították a tavalyi Hardwired... To Self-Destructot, viszont úgy néz ki, a rajongók emiatt nagyobb éhséggel csaptak le a korábbi lemezekre is, hiszen a klasszikus Metallica-éra anyagai is jobban fogynak, mint más bandáktól az újak. De akkor nézzük, az elmúlt fél évben mely tíz dalcsokor kelt el a legnagyobb mennyiségben (a rock- és metalzenei vonalról persze).

Tovább

#japán: Itt az újabb japán metal-izé, a Deadlift Lolita

aramajapan_deadlift-lolita.jpgVegyél egy cuki japán lányt, egy ordibáló szőrös birkózót, nyomj alá egy vidám zenét. Az sem baj, ha éppen néha metalra vált, sőt, fontos is amiatt, hogy a szőrös bácsi ne nézzen ki szimlán idiótán a rózsaszín melltartóban és a szoknyában, hanem az ordibálásnak is maradjon helye. Verseny: kommentekben meg lehet írni, hogy ki meddig bírta, mi végighallgattuk, mert kemények vagyunk!

Tovább

Lehetne a hármast akusztikusban is? - Itt egy új Stone Sour videó

stone-sour-2017-press-pic-supplied.jpgÚjabb videót dobott ki a Stone Sour, mintegy a múlt pénteken megjelent friss albumot, a Hydrogradot megpromózandó. A filmecske a lemezen megjelent, egyébként igen frankó Song #3-re, illetve annak stúdióban felvett akusztikus átiratára készült. Sokat nem változtattak a dalszerkezeten, de nem is kellett, így is ott van benne az az él, ami miatt abszolút szerethető tételről van szó.

Tovább

Guns N’ Roses @ Prága, Letnany Airport, 2017.07.04.

Semmi dráma, semmi allűr, csak egy kiváló Guns N' Roses

gnr_live_1.jpg

Nem én vagyok a legnagyobb Guns N’ Roses rajongó, de egy Guns koncert olyan esemény amit látni kell. '92-ben is az volt és most is. '92-ben ott voltam a Népstadionban és most 25 évvel később megint úgy éreztem, hogy ezt most látni kell! Az Axl-féle haknizenekar fellépését szívfájdalom nélkül kihagytam, mert az közelebb állt a paródiához, mint a hitelességhez, de ez most a (majdnem) eredeti Guns!

Tovább

11 idén 30 éves rock- és metallemez

guns_1987.jpg1987 egy erős év volt a nemzetközi gitárzenei életben. Nem kevés, később hatalmas hatást kifejtő lemez jelent meg abban az évben, melynek köszönhetően további virágzásnak indult a rockzenei élet, sőt, nem kevesen abszolút a mainstreamig is eljutottak, még ha nem is mindenki tudta sokáig megtartani az akkor szerzett fényét - de hát ilyen ez a rock and roll, ugye. Ezekből az akkor megjelent korongokból mazsoláztunk össze tizenegy darabot, melyeket talán mindenkinek érdemes ismernie, de legalább tudni, hogy miről is van szó. Mint minden lista, természetesen ez sem lehet teljes, így további tippeket is szívesen látunk.

Tovább

The Longest Winter - Itt van egy új dal a szeptemberben megjelenő Paradise Lost albumról

paradise_lost_2017.PNGAhogy azt korábban már többször megírtuk szeptember 1-jén a Nuclear Blast gondozásában jelenik meg a Paradise Lost új albuma, a Medusa.  A zenekar az angliai Woburnben rögzítette a lemezt, a producer ismét Jaime Gomez Arellano (Ghost, Cathedral, Turisas) volt. „Az új album lassabb, sludge-osabb és doomosabb lesz, mint valaha” - mondta pár hete Greg MacKintosh gitáros. Az alább meghallgatható The Longest Winter ezen kijelentest igazolja. A három dal alább meg is hallgatható. Az új lemezhez kapcsolódóan lesz torné is, amely október 15-én ér a Dürer Kertbe.

Tovább

Korn, Linkin Park és kapcsolók - A Rammstein gitárosa az új lemezről

rammstein_2017.jpgKészül az új Rammstein lemez! Lassan, de biztosan készül. Richard Kruspe gitáros szerint már 35 daluk megvan, szóval anyagban nincsenek híján, de még egyelőre nem tudni semmit a friss tételekről (a Ramm4-t leszámítva persze). Most Paul Landers, a másik hathúros hintett el egy-két gondolatot a készülő korongról, persze sokkal előrébb most sem lettünk a témában.

Tovább

Terror – Wisdom in Chains - ManifeStatioN @ Café Central, Weinheim, 2017.07.03.

Zászlóvivők

terror_konc.PNG

Vannak azok a koncertek, amik már nem váltanak ki az emberből remegésig fajuló izgatottságot, de bizonyos idő után hiányérzet jelentkezik miattuk. És vannak azok a koncertek, amit mindig szívesen néz meg az ember, mert nem sokszor van hozzá szerencséje. És vannak azok a koncertek, amik megerősítenek már eddig is ismert tételeket. És vannak azok a koncertek, amiket akár receptre is fel kellene írni. Na, ez a koncert ilyen volt!

Tovább

Itt egy újabb Decapitated dal, hogy legyen mire mozogni a melóban

decapitated_2015.jpgMa jelent meg a Decapitated legújabb nagylemeze, az Anticult, melyről már több tételt is megszellőztettünk nektek. Most elérkezett az újabb előzetes, a szokásosan finom és habkönnyű One Eyed Nation, melyet bátran küldünk minden munkában megfáradt olvasónknak. Mozogjanak csak azok a nyakizmok!

Tovább

Frontiers Rock Festival @ Trezzo sull'Adda, Live Club, 2017.04.29-30.

A határo(c)król jelentjük

tyketto_dsc_1067.jpg
Másodszorra vállalkoztunk a már-már valószerűtlen időutazásra Milánó térségébe. Az első alkalom óta rájött a nápolyi székhelyű rock-szindikátus, hogy képtelenség évente ahhoz hasonló színvonalú fellépőgárdát összetrombitálni három napra, úgyhogy 2015 óta két napos időtartamban – plusz a VIP jegyet vásárlóknak szóló nyitó buli – zajlik a fesztivál.

Tovább

Így nyomta a Nirvana, mielőtt Nirvana lett volna

... egy műszaki boltban

nirvana.jpg

Egy korábban részleteiben már elérhető, még a Ted Ed Fred időkből származó videofelvétel látott napvilágot a később Nirvana néven ismertté váló zenekartól (még Dale Groverrel a dobok mögött). A csapat egy műszaki boltban, a RadioShackben forgatott videót két dalra, az If You Mustra és a Paper Cutsra, melyeket előző este demoztak fel. A videó persze nem a legjobb minőségű, viszont a rajongóknak kötelező néznivaló.

Tovább

Gojira, Omega Diatribe @ Budapest, Barba Negra Track, 2017.07.05.

A nagy francia zenei forradalom

_inv2495.jpg

Az Anthrax idei duplázása kapcsán nem túlzás kijelenteni, hogy vannak olyan neves, jó ideje aktív bandák, amelyeket el lehet ide hozni akármikor, akárhányszor, befürödni nem lehet a dologgal. Emellett viszont valósággal egymást érik mostanában a jelenkor meghatározó csapatainak fellépései is – és ha lehet, még nagyobbat szólnak! Nem egészen egy hónapja a Mastodon produkált parádés nézőszámot a Rákóczi-híd lábánál, most meg a közel négy év után visszatérő Gojira vitt véghez hasonló bravúrt ugyanott. A siker pedig mindkét esetben abszolút megérdemelt.

Tovább

Szabadtéri debütbuli a letlive. volt énekesének új bandájától

letlive2013.jpgAz, hogy feloszlott a letlive., az talán senkinek nem újság. Az, hogy az énekes, Jason Aaron Butler már új zenekarban tolja, egész más kérdés. De aztán nem is egy hónalj- és/vagy seggszagú klubban mutatták meg, hogy mit is tud az új formáció, hanem egy fánkozó parkolójában, majdnemhogy gerilla módszerekkel. És hogy milyen volt a The Fever névre keresztelt csapat bulija? Ilyen!

Tovább

Még "nem mostanában" fog megjelenni az új System Of A Down lemez

soad2015.jpgIgaz, hogy már egy ideje a stúdióban ügyködnek, sőt, John Dolmayan szerint már legalább 15 vállalható daluk is van, a System Of A Down régen várt nagylemeze még biztos, hogy nem a közeljövőben fogja megörvendeztetni a rajongókat. Ezt Shavo Odadjian egy Instagramos videóbejegyzéséből tudtuk meg, amit lentebb meg is szemlélhettek.

Tovább

Possessed és Macabre koncert Budapesten

A két death metal legenda először Magyarországon

possessed_2.jpg

A Purci Dance Party keretében egész klafa minifesztivál áll össze augusztus 7-én a Dürer Kertben. Az est két főattrakciója a death metál egyik szülőatyjának a Possessednek a fellépése lesz, valamint teker egy nagyot a murder metal Macabre is. Jön még a Siberian Meat Grinder, a Jucifer, a Child Bite és a Syk is, míg a hazai vonalat a Liberal Youth, Crippled Fox, Skizo hármas képviseli. Péntek estig tudjátok beszerezni a kedvezményes jegyeket, Budapesten a Wave lemezboltban és a Tixa felületén (a CD Pincében már csak teljes árú belépők maradtak)! További infók az eseményről ITT.

360 fokban is megnézhető egy új Stone Sour videó

stone-sour-2017-press-pic-supplied.jpgPénteken jelent meg a decemberben Bécsbe is ellátogató Stone Sour új nagylemeze, a Hydrograd. A csapat az egész albumot hivatalosan is elérhetővé tette többek között a Youtubeon, viszont a klipek gyártása sem áll le, a legújabb videót a Somebody Stole My Eyes kapta, melyet a modern kornak megfelelően "eltekerős" videóként nézhettek meg. Aztán a teljes korongot is felciccenthetitek.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum