RockStation

Nézz bele a Guns N' Roses Apollo Theatre-ben adott koncertjébe!

2017. július 23. - sunthatneversets

gnr_2016.jpg

Az európai turnéját befejező Guns N' Roses július 20-án a New York-i Apollo Theater-ban adott exkluzív koncertet, melyet csak a SiriusXM rádió előfizetői tekinthettek meg. A koncertet élőben lehetett hallgatni az amerikaszerte fogható rádión, valamint Howard Stern műsorában. A koncertről egész jó minőségi felvételek látta napvilágot, alább ezekbe nézhettek bele.

Tovább

Több mint százezren az idei Campus Fesztiválon

campus_totalkep.jpg

Vasárnap hajnalban véget ért a 10. Campus Fesztivál, amely rekordszámú közönséget, 105 ezer látogatót vonzott Debrecenbe. A „nulladik” nap kivételével, minden egyes nap átlagosan 30 ezren fordultak meg a jubileumi rendezvényen, ez a szervezők várakozásait is felülmúlta. A fesztivál a korábbiaknál is erősebb kulturális színezetet kapott, tizenhét programhelyszínen, két nagyszínpaddal, 252 zenei programmal, illetve további 300 nem zenei programmal várták a közönséget.

Tovább

Amikor egy kis tökös jobban nyomja a Metallicát, mint a nagyok

owendavey.jpgMost kivételesen nem egy bekockult japán hangszervirtuóz kisgyereket tálalunk fel közszemlére, egyszerűen csak a 13 éves Owen Daveyt. A kissrác nyilván nem rossz hátterű családból származik, mert a Metallica Orionját minden egyes hangszeren volt módja begyakorolni, amit persze fel is vett. Az eredmény? Naná, hogy zsír!

Tovább

Az egekbe szöktek a Linkin Park eladásai és lejátszásai

linkin_park_2017.jpg

Egy zenész halálával párhuzamosan általában megnő az érdeklődés a zenekar lemezeivel, illetve dalaival kapcsolatban. Nincs ez máshogy Chester Bennington tragikus halálát követően a Linkin Parkkal sem. Az észak-amerikai turnéját lemondó zenekar eladásai a Billboard szerint ötvenötszörösére nőttek halálának napján. Aznap 111.000 zenei eladást produkált a zenekar, míg előtte nap csupán 2.000-et. A dalok streamjei elérték a 12,6 milliót míg a zenész halála előtt napon ez a szám "csak" 1,5 millió volt. Ha dalokra is lebontjuk, akkor az In The End (923.000 stream - 107.000 stream) dal ugorta a legnagyobbat.

Dynamo Metalfest 2017 @ Eindhoven, Dynamo Club & Ijssportcentrum, 2017.07.14-15.

Maximális feszültség

dynamo_2017_11.jpg
A tavaly megtapasztalt infrastruktúra adta keretek között tovább tudott lépni, sőt teltházzal ment az 1990-es évek patinás nevét továbbvivő fesztivál és persze mi is rutinosabban mozogtunk a már ismerős terepen. Az előző esti bemelegítő parti alkalmából a sokat látott Dynamo klubba eljutni pedig, mondhatni, felért egy zarándokúttal valamely hírneves vallási kegyhelyre. /Fotó: Cristophe Brysse/

Tovább

Törölték a Linkin Park észak-amerikai turnéját

linkin_park_2017.jpg

A címben persze semmi váratlan nincsen. Chester Bennington énekes csütörtöki váratlan halálát követően egyértelmű volt, hogy a július 27-én startolni tervezett Linkin Park-turnéból nem lesz semmi. A megváltott jegyek a vásárlás helyszínén visszaválthatók. A közleményt a koncertszervező Live Nation osztotta meg, a csapat az énekes halálát követően hivatalos közleményt eddig nem adott ki. Az énekes emlékére készített dalválogatásunkat ITT lehet megnézni.

Tovább

Rockmaraton 2017 - A második rész

20140140_10156324249786521_9156104168478942483_n.jpgEgy jó huszonötödik születésnap és a nevéhez hű, valóban maratoni hosszúságú tavalyi év után idén is túl vagyunk a szokásos Rockmaraton héten. Ami ugye már a harmadik alkalom volt, mikor is mélyen tisztelt és mindig favorizált fesztiválunk a dunaújvárosi helyszínen került megrendezésre. A tavalyi négy helyett most csak három színpaddal. Illetve összesen hat nappal. Viszont sehol sem kevesebb lelkesedéssel. Ami nem csak ahhoz volt elég, hogy a szervezést meggyőzze, itt megállni és abbahagyni nem lehet, de ahhoz is, hogy ezt a néhány napot vegytisztán meghálálja. Azért hogy ez az egész újra és még mindig van. Azoknak, akik zenei ízlésükkel már jócskán kiszorultak a populáris magyar fesztiválkultúra legjavából. Otthont adva a régi és új bandáknak. Egyre inkább szélesítve a fókuszt, amibe az öreg Deák Bill Gyula bácsi ugyanúgy belefér, mint az ultramodern Jinjer, vagy a wc papír zabáló Gutalax. Velük pedig már részben megérkeztünk a Rockmaraton hét utolsó feléhez, folytatva a tegnap ITT megkezdett beszámolóm első felét.

Tovább

Tíz dal Chester Bennington emlékére

0linkinpark2017_02_eredmeny.jpgAki tegnap este, vagy a mai napon Internet közelbe került, az jól tudja, hogy öngyilkos lett a nemrégiben új lemezzel jelentkezett, a Volt Fesztiválon nálunk is megfordult Linkin Park énekese, Chester Bennington. A dalnok, ahogy pár hónappal ezelőtt Chris Cornell is, drog és alkoholproblémákkal küzdött, melynek következtében a tegnapi napon felakasztotta magát. A csapat éppen egy átfogó USA turnéra indult volna pár nap múlva, melynek sorsa ismeretlen, mi tíz dallal emlékezünk rá, a Linkin Park hét nagylemezéről válogatva.

Tovább

Ősszel érkezik a Cavalera Conspiracy új albuma

Cavalera Conspiracy 2014.jpg

Psychosis címmel valamikor októberben, a Napalm Records gondozásában lát napvilágot a Max és Igor Cavalera nevével fémjelzett Cavalera Conspiracy negyedik albuma. A lemez producere Arthur Rizk volt, a felvételek pedig Phoenixben készültek. A lemez felvételei már be is fejeződtek, a korongra kilenc dal kerül majd.

Living On The 110 - Nézz meg egy új Prophets Of Rage-videót!

prophets_of_rage_2016.jpg

Már sokadszorra mondjuk el, hogy szeptember 15-én jelenik meg a a Rage Against The Machine zenei magját, valamint a Public Enemys Chuck D.-t és a Cypress Hilles B-Real-t magában foglaló Prophets Of Rage első, a zenekar nevét viselő nagylemeze, melynek producere a Brendan O'Brien volt. Nemrég Living On The 110 címmel mutattunk egy új dalt a lemezről, most ez a tétel kapott videót, amit alább leshettek meg.

Tovább

Marilyn Manson, The Black Heart Rebellion @ Budapest Park, 2017. július 20.

Az Antikrisztus harmadik eljövetele

marilyn_manson_2017_tour_1000-920x603.jpgHarmadik alkalommal, azaz 2005 és 2009 után újra megtisztelte hazánkat Marilyn Manson. Finoman szólva is érezhető, hogy a fénykorában masszív méretű hír(hedt)nevet harcolt ki magának a dalnok, így már hetekkel a koncert előtt teltházra verte a Parkot. Ez mondjuk nem is csoda, figyelembe véve, hogy már a nem igazán jó visszhangú Volt Fesztiválos koncert is nyolc éve volt. De mint látható, az emberek megszavazták a bizalmat a turnéját nálunk nyitó volt Antikrisztusnak, így már csak az volt a kérdés, nekünk mit fog adni az antihős.

Tovább

Öngyilkos lett Chester Bennington a Linkin Park énekese

0linkinpark2017_02_eredmeny.jpg

A TMZ információi szerint 41 éves korában elhunyt Chester Bennington a Linkin Park énekese. A zenész felakasztotta magát, testére helyi idő szerint reggel 9-kor találtak rá az LA Countyban található Palos Verdes Estates egyik lakónegyedében. A bulvárportál szerint az énekes már évek óta küzdött a kábítószerekkel és az alkohollal. Hat gyermeket hagyott hátra. A sors különös fintora, vagy éppen ellenkezőleg, hogy ma ünnepelné 53. születésnapját Chris Cornell, aki szintén felakasztotta magát a közelmúltban és aki közeli barátja volt Benningtonnak. Nyugodjék békében!

5 dal nyaraláshoz, amit garantáltan nem adnak a rádiók

...avagy hogyan bosszantsunk fel egy teljes kempinget öt perc alatt?

holiday.jpg

Legszívesebben baltát ragadna a nyárigyerekekabalatonparton hallatán? Könyökén jön ki, hogy a szomszéd nyári tábor folyamatosan a Holidayt üvölteti? A Balatoni nyár első ütemeire fenyegető levelet kezd fogalmazni Bornai Tibornak? Vízbe fojtaná a Sugarloaf összes tagját, akinek köze van a vízihullás dalhoz? Az alábbi nyári sláger-ajánló azoknak szól, akik negyven fokban is a vér-halál-pusztulás kombót részesítik előnyben. Figyelem, szigorúan nem rádióbarát ajánlat!

Tovább

Statiszti-tallica, avagy ilyen sűrűn, ezeket játszotta a Metallica az elmúlt évtizedekben

metallica_2017_brazil.jpgVannak olyan metalarcok, akik szeretik a statisztikákat, valószínűleg nem is kevesen. Persze, kell hozzá egy bizonyos elhivatottság, rajongás, de érdekes dolgokat ki lehet deríteni abból, hogy az adott kedvenc, jelen esetben a Metallica melyik dalokat preferálta a bizonyos időszakokban. A lent látható, egyébként valóban kimerítő statisztikai levezetés számadatai talán kis magyarázatra szorulnak, természetesen segítünk benne. Persze azért az angolosok előnyben vannak.

Tovább

Amikor csak mész az utcán, aztán hirtelen Voivod

voivodpopup2017_638.jpgÖt nappal ezelőtt egy kellemes meglepetéskoncert részesei lehettek a quebeci lakosok - már ha szeretik a metalzenét. Történt ugyanis, hogy a SiriusXM jóvoltából egy utcasarkon - nyilván némi előkészület után - a húrok közé csapott a jövőre új albummal jelentkező thrash veterán Voivod. Erről egy rövidke kisfilm is készült, ezt most itt, lentebb látható. Valószínűleg október 4-én Budapesten ez nem fog megtörténni, de a Dürer Kertben így is egy jó Voivod koncertre van kilátás, ahol az est vendégei a német Earth Ship és hazai részről a Perihelion lesznek.

Tovább

Vigyétek kórházba Leandert, majd holnap irány a Barba Negra Track!

leandertrack17.jpgÚj dallal jelentkezett a Leander Kills. A Vigyetek Kórházba című tétel az ősszel megjelenő új nagylemezük első előfutára, ezt lentebb meg is tekinthetitek. A dal jó eséllyel a holnap esti Barba Negra Trackes bulin is fel fog csendülni, ahol az A Caustic Fate és az Abyss, Watching Me lesznek a vendégek.

Tovább

...csak egy videó arról, hogy Bruce Dickinson felszáll egy második világháborús gyönyörűséggel

brucedickinsonsonispheredogfight_638.jpgAz, hogy az Iron Maiden dalnoka, Bruce Dickinson szereti a repülést, már régen nem újdonság a fémszívűek számára, hiszen amellett, hogy saját repülővállalkozása van, meg is repteti a vasmadarakat, sőt, a zenekart is ő szokta cuccostól, mindenestől elfuvarozni egyik helyszínről a másikra. Most azt nézhetitek meg, hogy a veterán énekes egy szintén veterán géppel, egy Lancester bombázóval indul el az égbe, higgyétek el, legalább olyan szívet melengető hangok jönnek majd, mint egy jobban sikerült Maiden dalnál.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum