RockStation

Wrekmeister Harmonies, UEUM @ Robot 2017.08.04.

Súlyos merülés a sötét oldalra

2017. augusztus 06. - RaczUr

dsc_1300.JPG

Rekkenő hőség napok óta. Végeláthatatlan harc a minimális hűs szellőkért, és menekülés a napfény elől. A Desszert Feszt előszelének is tekinthető Wrekmeister Harmonies buli volt kb. az utolsó esély, hogy az ember fia/lánya lehűtse magát, ha nem is testileg, de lelkileg mindenképp. Sötét, komor pár órára készültem előtte, és ez nagyjából be is jött. Hogyan? Így:

Tovább

Prong - Zero Days (SPV / Steamhammer, 2017)

Méltó régi nagy híréhez

prongzerodayscd.jpgTommy Victor egy élő legenda. Nem Lemmy, nem Tony Iommi, de egy nem túl népes, viszont annál lelkesebb tábornak hasonló ideál, mint a fentiek. Az egykori CBGB technikusból lett gitáros-énekesnek és zenekarának aktív szerepe volt a nyolcvanas évek végén-kilencvenes évek elején berobbanó "alternatív" metál népszerűsítésében, és zenekara, a Prong, számos vargabetű ellenére, a mai napig aktív. Persze a húsz éves dicsőség már rég a múlté (bár nem kevesen vannak, akik a mai napig abból élnek), de a Prongnak nem stílusa a múltba révedés: a múlt héten kijött a zenekar kilencendik lemeze, a Zero Days.

Tovább

Nézd meg hogyan turnézott a Metallica-basszer 12 éves fia a Kornnal

korn_tyetrujillo.png

Bizonyára mindenki emlékszik még arra, hogy mekkora híre ment év elején, hogy a Metallica basszusgitárosának Rob Trujillonak 12 éves fia Tye - aki maga is basszer - a Korn dél-amerikai turnéján pengethetett. Tegnap a Rolling Stone oldalán debütált Korn And The Prodigy Son címmel az a 15 perces dokumentumfilm, amely ezt volt hivatott megörökíteni és amelyet alább Ti is megnézhettek.

Will dala a színeiben is jól passzol - Itt egy új Caligula's Horse tétel

2017.jpgSzeptember 15-én új nagylemezzel jelentkezik az ausztrál progmetalos csapat, a tavalyelőtt még nálunk is megfordult Caligula's Horse. A dobos és gitároscserén is átesett csapat friss korongjának, az In Contactnak első kiadott dala a Will's Song (Let the Colours Run), melyet lentebb meg is hallgathattok.

Tovább

15 rock/metalzenekar és előadó, akiknek sosem volt Billboard első helyezett kislemeze

black_sabbath_1970_2.jpgHa egy banda kiad egy jó kislemezt, az szépen meglódíthatja a szekeret, megnőnek az eladások, többen jönnek a koncertekre, satöbbi. De mi van akkor, ha egy csapat, vagy zenész annak ellenére, hogy hegyekben adja el az albumokat, mégsem jut el a csúcsra egyik kislemezével sem? Nyilván nem dőlnek a kardjukba, megy az élet tovább, de azért jól mutatna a trófeák között egy ilyen is. A lentiekben tizenöt olyan csapatot, vagy szóló rockzenészt szedtünk össze, akiknek nem sikerült egy Billboard No.1-t "érő" dalt sem összerakni.

Tovább

Hoppá, tíz év után itt egy új Clawfinger-dal

clawfinger_2017.jpg

Save Our Souls címmel vadiúj dalt mutatott be a Clawfinger, ami némileg azért meglepő, lévén, hogy a banda több éve nem funkcionál rendes zenekarként, csupán évi pár koncertet adnak. A Save Or Souls című tétel a jelenkori világpolitikai helyzet ihlette, hogy "a trumpizmus egy szívtelen tetvekkel teli, elbaszott emésztőgödörré változtatja a világot." Az új daltól függetlenül a zenekar elszögezte, nem akar új lemezt készíteni.

Tovább

Itt egy újabb előzetes a hamarosan megjelenő új Ektomorf DVD-hez

ektomorf_2015_1.jpgAugusztus 25-én jelenik meg az Ektomorf új DVD-je, a Warpath (Live and Life on the Road), mely a 2016-os Wacken fellépés mellett egy masszív zenekari filmet is magában fog foglalni. A csapat a Holocaust után egy újabb szeletet hozott nyilvánosságra a koncertről, mégpedig a You Leech felvételét, tessék csak megnézni!

Tovább

Refuge - Itt egy új Steven Wilson dal!

tothebone.jpgÚjabb dalt adott ki mézesmadzagnak az két hét múlva új lemezzel, a To The Bonenak jelentkező Steven Wilson. A progresszív rock zseni ezúttal nem aprózza el a promóciót, hiszen a Refuge már az ötödik nyilvánosságra hozott tétel a nyíltan poposabbra ígért CD-ről. Az eddigiekben megjelentetett tételeket is felsorakoztatjuk, hátha kimaradt volna valamelyik korábbi nóta.

Tovább

Jöhet két dal az új Living Colour albumról?

livingcolour2017band_638.jpgBátran állíthatjuk, hogy a Living Colour nem az a zenekar, aki sorban szülné a nagylemezeket, lévén, a szeptember 8-án megjelenő Shade nagylemez elője, a The Chair In The Doorway 8 éve jelent meg, de még azelőtt is 6 évet kellett várni a Collideøscope után. Most viszont közeledik a friss CD megjelenése, így már szállingóznak az új dalok, a korábban már bemutatott Come On után a Program is megfülelhető.

Tovább

Motörizált hősök - Ilyen a Motörhead David Bowie feldolgozása

undercover.pngSzeptember 1-én jelenik meg a Motörhead enyhén üzletszagú feldolgozáslemeze, az Under Cöver. A lemezen össz-vissz egyetlen eddig meg nem jelent dal lesz, David Bowie Heroesa, melyet, elkerülvén a zsákbamacska effektust, már elérhetővé tett a csapat. Egyébként ezen kívül még tíz tétel lesz hallható a CD-n, a dallista lentebb található.

Tovább

Hang-fal - avagy teljes egészében meghallgatható Marty Friedman új lemeze

martyfriedman2017promo_638.jpgAz elmúlt hetekben többször is elpotyogtattuk a nyilvánosságra hozott dalokat a ma megjelenő Marty Friedman lemezről, a Wall Of Soundról. Ez mind szép és jó, kell a promóció, most viszont a kor szavára hallgatva teljes egészében is elérhetővé tette a gitárzseni a friss anyagot, így mindenki lecsekkolhatja a már előzetesben is bivalysúlyúnak ígérkező albumot.

Tovább

Túl hangos a Wacken, mondja egy fesztivállátogató

Wacken-3D.jpgTehát még nem is a szomszéd néni veri a tamtamot, hanem egy, a Wacken 2017 fesztiválra kilátogató, minden bizonnyal tapasztalatlan metalfanatikus. A már több, mint húsz éve működő, idén először saját sör-csővezetékekkel ellátott népünnepély ezúttal talán kicsit túlhúzta a hangerőt, emberünket pedig egy teljesen egyértelmű tanáccsal látták el a rendőrök.

Tovább

„Minden város más és más érzést ad, más és más energiával tölt fel”

Interjú Anneke van Giersbergennel

dynamo_2017_8.jpg

Hazai pályán az idei Dynamo Metal Festen mutatkozott be igazán népes közönség előtt a Vuur (ejtsd: „für”; a szó holland nyelven tüzet, illetve szenvedélyt jelent), vagyis az ezerarcú és számos stílusban otthonosan mozgó Anneke van Giersbergen új, metalos hangzású zenekara. Ebből az apropóból ültünk le rövid időre a bájos énekesnővel a fellépés után, hogy „KI-VUUR-KÉSSZÜK” többek között a társulat aktuális dolgait, valamint felidézzük néhány gondolat erejéig hősnőnknek a hajdani Dynamo Open Airhez fűződő emlékeit.

Tovább

Amplifier- Trippin’ with Dr. Faustus (2017, Rockosmos)

Kihaló fény az univerzum peremén

twdf.jpgA nulla nullás évek egyik legizgalmasabb bandája volt az Amplifier számomra. Ennek a legfőbb oka az volt, hogy az akkoriban nem volt jellemző, hogy a nyakunkba ömöljön egy műfaj kért vagy kéretlen képviselője. Keresgélni kellett még azokban az időkben, és az Amplifier esetében aranyat is találtam. Elsőre csak egy okés Tool pótló volt a bemutatkozó nagy lemezük, aztán jó pár meghallgatás után, már könnyedén be is szippantott a maga légies, és mégis technikás zenéjével.

Tovább

David Gilmour: koncertfilm az ősi római romok közül

david_gilmour_2.jpg

2016. július 7-én és 8-án David Gilmour két rendkívül látványos koncertet adott a legendás pompeii amfiteátrumban, a Vezúv árnyékában; 45 évvel azt követően, hogy először játszott itt Adrian Maben klasszikus koncertfilmjében, a Pink Floyd: Live At Pompeiiben. A tavalyi fellépések sem maradtak dokumentálatlanul: szeptember 29-én CD-n, DVD-n, Blu-Ray-en, bakeliten és digitálisan is megjelenik a David Gilmour – Live At Pompeii kiadvány. A rajongók pedig máris kaptak egy kis ízelítőt az anyagból: a Rattle That Lock élő klipjét.

Tovább

Főétel és Desszert - Az Unsane november elején Budapesten

unsane.jpgAzért valljuk be kényeztetve vagyunk. Budapesten az utóbbi időkben a durva bandák szinte adják egymás kezébe a kilincset, abban a három klubban, amik közül úgy tűnik most az egyik fixen a Robot lett. Ott fog ugyanis november 4 - én az Unsane is fellépni, mind a Desszert Fest legerősebb húzóneve. Akik hamarosan érkező új albumáról épp a közelmúltban mutattunk új nótát. Mely Sterilize címmel a legendás noise trió nyolcadik lemeze lesz a sorban. Mellettük pedig - bár a pontos leosztás és a hivatalos esemény még nincs fent - lehet tudni, hogy a klubfesztivál olyan bandákat is színpadra hoz, mint a Melt Banana, a Grime, a Naxatras, a 16 és hazai oldalról a Stereochrist és a Wall of Sleep. Ezekről pontosabban azonban beszámolunk még, ha összeállt a pontos program. Kedvcsinálónak pedig itt hagyjuk addig az Unsane dalt.

Tovább

Paul McCartney is szerepel az új Foo Fighters lemezen, de nem ő a rejtélyes "legnagyobb popsztár"

paul-mccartney-dave-grohl.jpgMár ismert a dallista, a borító, jó pár dalt is bemutatott már a Foo Fighters a szeptember 15-én megjelenő új nagylemezéről, a Concrete And Goldról (Budapesten is), mégis egy kérdés még nyitott az anyaggal kapcsolatban. Mégpedig, az, hogy ki az, a Dave Grohl által is beharangozott, a CD-n is hallható énekes, aki a világ legnagyobb popsztárja? Már biztos, hogy nem Adele és nem is Taylor Swift, sőt nem is az egykori Beatle az, aki ezt a rangot viseli. Nem mintha elárulnák, ki az, de McCartney kapcsán azt elárulták, hogy fontos szerepet kap a lemezen, mégpedig dobolni fog az egyik tételben.

Tovább

Hölllgyeiim és urraiim! Tessék csak, tessék az új Gone Is Gone videót!

article-7000628-goneisgone.jpgA Gone Is Gone debütlemeze, az Echolocation még idén januárban jelent meg, viszont a tagok különböző elfoglaltságai miatt azóta is kb. csend honol a csapat körül. Most viszont elkészítettek egy új, egyébként az amerikai "freak show"-kat kifigurázó klipet, mégpedig a CD címadó dalára, melyet lentebb meg is tekinthettek.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum