RockStation

Megnéznél egy klasszikus felállású Deep Purple koncertet?

2017. augusztus 13. - theshattered

deep-purple-roger-glover-ritchie-blackmore-jon-lord-ian-gillan-ian-paice.jpgSajnos ezúttal nem egy sehol nem látott, de jó minőségben megörökített buliról van szó, hanem a Come Hell Or High Water DVD anyagáról, melyet dalonként, legálisan megtekinthetővé tett a csapat. A zenekar rajongói biztos tudják, hogy ez volt a klasszikus felállás második korszakának végét megörökítő film, ugyanis Ritchie Blackmore nem sokkal ezután otthagyta a Deep Purplet, ahová azóta sem tért vissza. De akkor jöjjön a koncert, amit szépen, egymás után kaptok, dalonként.

Tovább

Garantáltan ez lesz az év legfurább zenekarneve és dalcíme

01101111011101100110111001101001.jpgÉs még mielőtt felhozná valaki az Eximperituserqethhzebibsiptugakkathsulweliarzaxulum-ot, ők nem idén kerültek a figyelem központjába. Viszont most itt van az antarktiszi (?) death metal zenekar, a 01101111011101100110111001101001, akiknek a hasonlóan fura című R * FP . NE . FL . FI . FC . L = N dalukat és a videóját lentebb találjátok.

Tovább

Kölyökpunkok naplójából - Beastie Boys 1983

maxresdefault_18.jpgTalán azt már nem kell sűrű mondatokkal körberajzolni, hogy a zene világában mit bontott ki, mi felé ment és mit képviselt a punk. Mint ahogy az ezzel kapcsolatos analízis is nagyjából mindenkinek tiszta. Mikor a tizenéves srácok azt érzik, hogy a szüleik és a tanárok ujja egyszerre nyúl fel a seggükbe és az álmaik dacára a társadalom talán épp valami szűk sablonba próbálja őket belezsugorítani, akkor valahol út közben megszületik az igény arra, hogy a gépüzemmódban keskenyre préselt létélmény végtelensége valahol végre keményen megtörjön.

Tovább

Újra kiadja a Mötley Crüe a Girls, Girls, Girls lemezt

motley_crue.jpgIdén harminc éves a Mötley Crüe klasszikus nagylemeze, a Girls, Girls, Girls, melyet természetesen meg is fog ünnepelni a zenekar. Még mielőtt bárkinek beindulna a nyálelválasztása egy jó kis buli után, nem, nem fog a négyes újjáalakulni, egyszerűen csak újra megjelenteti a szülinapos, nagysikerű korongot, mégpedig augusztus 25-én. A lemez persze millióféle verzióban lesz elérhető, lesz kazetta, vinyl, CD, CD+DVD, kutyafüle, de mi szerényen csak a két előzetes kisfilmet mutatjuk meg. A többi úgyis rajtatok múlik.

Tovább

In Battle There Is No Law! - Tiszteletadás az első Bolt Thrower lemeznek

bolt_thrower-_in_battle_there_is_no_law-_cover_6.jpgVannak megkerülhetetlen színterek, bandák és lemezek, akikhez és amikhez időnként újra meg kell érkezni. Hosszú időre ugyanis nem kerülhetnek ki a sztenderd lejátszási listákból. Akár csak a füstös brit metál underground egyik favoritja sem, azaz a sziget közepéből, Coventry városából induló Bolt Thrower. Akik 1986 környékén kezdtek el együtt zenélni és némi átalakulás után két évvel később már a klasszikus felállásban vették fel első lemezüket In Battle There Is No Law! címmel. Ahol már Karl Willetts hangja húz a lemezen és még bőven Andrew Whale dobol. A megnevezett album kilenc dala egyébként elsősorban nem a death metált ünnepelte szerzeményeiben, sokkal inkább a goromba grind / punk vonalon mozgott. Mégis ez volt az az alap, amihez a későbbi anyagokon megérkező lassú témák kapcsolása aztán az egyik legnagyobb metál bandává tette a csapatot.

Tovább

Tizenegy Linkin Park-dal lett platina státuszú Chester Bennington halála óta

linkin_park_2017.jpgEgy zenész halála, akármennyire sajnálatos is, beindítja a zenekar körüli bizniszt. Sokan ekkor jönnek rá, hogy ők mégiscsak szerették őket, vagy csak pusztán a kíváncsiság révén fülelnek rá a csapatra, ami mindig hoz a konyhára keveset. Így történt így a Linkin Parkkal is, akiknek Chester Bennington július 20-i halála óta nem kevesebb, mint tizenegy dala érte el a platina rangot.

Tovább

Így nyomja élőben a Dead Cross

deadcross.jpgCsütörtök este leadta az első koncertjét a Mike Patton és Dave Lombardo nevével fémjelzett Dead Cross. A csapat természetesen az augusztus 4-én megjelent, egyszerűen csak a banda nevét viselő nagylemezük nótáit tornáztatta meg, mely a lenti, egy kamerával felvett, viszont cserébe a teljes bulit tartalmazó videóban is lecsekkolható. A film alatt a dallistát is megtaláljátok.

Tovább

Így nyomta Head a Babymetallal

head-with-babymetal-1000x515.jpgMost mondja azt valaki, hogy a Babymetalnak nincs jó menedzsmentje. A japán kiscsajok által frontolt metalcsapat már tolta a Metallicával, a Red Hot Chili Peppersszel, sőt, még a Guns N' Roseszal is, most pedig éppen a Kornnal vannak úton. A Kornos Head nem is hagyta ki a ziccert, magára öltött egy pandamaci festést és beszállt a csajokhoz egy kis örömzenélésre. Erről persze egy rövidke videó is készült.

Tovább

Psychotic Symphony néven fog megjelenni a Sons Of Apollo debütlemez

sons-of-apollo-2017.jpgA nagyközönség elé tárta a finom szóval is supergroup Sons Of Apollo az október 20-án megjelenő első nagylemezének a borítóját, dallistáját és első teljes dalát. A Mike Portnoy, Derek Sherinian, Ron "Bumblefoot" Thal, Billy Sheehan és Jeff Scott Soto alkotta csapat korongja Psychotic Symphony néven lesz majd elérhető, az első teljes dal, a Signs Of The Time pedig lentebb meg is hallgatható.

Tovább

Hallgasd meg az Incantation új lemezét!

incantation-metal-2017.jpgMár a boltokban, meg a mindenféle netes elérhetőségeken csücsül a death metalos Incantation új korongja, a Profane Nexus, amiről az előzetesben kipattintott, nem épp vajpuha nótákat mi is megmutattuk nektek. Most, hogy kijött a lemez, a modern idők szavának engedve a kiadó fel is rakta az egészet a Youtubera, így mi is meg tudjuk mutatni nektek. Szívbajosok kerüljék, a többieknek szívesen!

Tovább

Hallgasd meg az első új Satyricon dalt!

satyricon17.jpgMint ahogy már mi is beharangoztuk, új nagylemezzel fog jelentkezni a Vörös Attilát is a turnés felállásban tudó norvég Satyricon. A Deep Calleth Upon Deep szeptember 22-én fog az arra hivatott helyekre kerülni, melyről az első tételt, a címadó dalt, már meg is hallgathatjátok egy hangulatos dalszöveges videó kíséretében.

Tovább

Ez a '90-es évek száz legjobb rock- és metaldala az angol Metal Hammer szerint

pantera942.jpgAz angol Metal Hammer ebben a hónapban egy spéci különkiadással emlékezik meg a '90-es évek rock- és metalzenei világ előtt, melyhez egy feldolgozásokat tartalmazó CD-t is mellékeltek a szerkesztők. Na, persze milyen visszaemlékezés lenne, ha nem lajtromolnák a legemlékezetesebb pillanatokat, így össze is szedték, hogy SZERINTÜK melyik az a 100 tétel, amit mindenképp érdemes ismernünk ebből az évtizedből. Ezt természetesen mi is megmutatjuk nektek az alábbiakban. Nyilván nem mindenki fog vele egyetérteni, de hát mint tudjuk, a tökéletes lista, amely szubjektív alapokon nyugszik, nem létezik.

Tovább

Hamarosan jön a Dallas Toler-Wade-féle Narcotic Wasteland második lemeze

narcotic-wasteland-delirium-tremens.jpgÍgy, hogy otthagyta a Nilet, Dallas Toler-Wade ráállt a 2014-ben már egy lemezt lepakolt Narcotic Wasteland második lemezének, amely a Delirium Tremens címet fogja kapni a nagy nyilvánosság előtt. Hogy ezt milyen jól is tette, azt a lenti dal, a Faces Of Meth meg is mutatja, amely egy gyilkos, már-már deathgrind zúzda, természetesen a kopasz zseni gyomorból jövő hörgésével kísérve.

Tovább

Égesd el a rendszert Hájer Gergővel - Hamarosan jön az Omega Diatribe gitárosának szólólemeze

audionerve_promo_2017.jpgSzeptember 3-án jelenik meg az Omega Diatribe alapító gitárosának, Hájer Gergőnek a stúdió-projekt lemeze ami Audionerve névre hallgat és olyan nemzetközileg ismert zenészek működtek közre, mint Nick Oshiro a Static-X-ből, Kevin Talley a Misery Index/Suffocation/Six Feet Under-ből, Schrottner Tamás az Ektomorf-ból, valamint Andres Vincze az egykori Monastery/The Ministers-ből.

Tovább

Megjelent a Visioned Frailty új EP-je

dsc_0339_lr.jpg

A 2016 – ban, egy My Dying Bride tribute album kapcsán rögzített Like Gods of The Sun dal átiratának kiadása óta némileg kevesebbet lehetett hallani a Márton Péter vezette doom / death projektről. Ezt a visszafogottabb időszakot hivatott most némiképp lezárni a napokban megjelent The Maddened King című EP, a maga két dalával.

Tovább

Sziget Warm Up Festival: Rival Sons (US) and Ivan & The Parazol @ Budapest Park

…ez nem bemelegítés volt, ez totális készre sütés…

rival_sons_park_5.jpg

Az az igazság, hogy az "alapozó fesztivál" híre első hallásra nem különösebben hozott lázba, ám erősen átértékeltem a dolgokat, mikor a start előtt nagyjából egy héttel megtudtam, hogy a nap headlinere az a Long Beach-i illetőségű Rival Sons lesz, ami legutóbb a Black Sabbath előtt járt nálunk.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum