RockStation

Néhány tény, amit tudni érdemes a Ghost-vezérről

2017. augusztus 20. - theshattered

tobiasforgepapaghostunmaskedofficial_638.jpgTöbben hallhattátok már, hogy a napokban elárulta valódi személyiségét a Ghost vezére, agya, Papa Emeritus, azaz Tobias Forge. Az énekes kilétét már jó ideje tudni lehetett, hiszen a Rob Zombieval közös fotótól kezdve a volt tagok kitálalásán át sok helyen találkozni lehetett vele, de most a pár hete ismertetett svéd rádióadásban elárult magáról néhány érdekességet is. Ezek nagyjából a következők:

Tovább

Pain, Lifehack, Planet Void @ Dürer kert, 2017. július 18.

Jóarcságból ötös

0pain2017_37_eredmeny.jpgA Pain pénteken fellépett a Dürer Kertben. Hogy mi? Mit? Merre? Miért? - jöhetnek most sorban a kérdések azoktól, akik kicsit kevesebbet ülnek gép elé, vagy ritkábban nyomogatják a telefonjukat. Egy last minute buli volt, ingyé', beleágyazva egy eleve odaszervezett magyar négyzenekaros buliba, így persze hiába terjed az Interneten gyorsan a hír, sokan meglepődhettek utólag. De jóarcság volt ez a svédektől? Igen! Jó volt? Hajjajj! Na,inkább lássuk részleteiben! (A fotók az áprilisi Barba Negrás koncerten készültek)

Tovább

Soundboy Killa - Itt egy új P.O.D. dal

pod-2017.jpg

A keresztény nu metal jeles képviselője a P.O.D. még 2015-ben jelentkezett utoljára soralbummal The Awakening címmel. Szeptember elején startoló turnéjuk (az Alien Ant Farm, a Powerflo és a Fire From The Gods társaságában játszanak) előtt most azonban kidobtak egy új dalt, melynek címe Soundboy Killa és alább jól meg is hallgatható. Hogy a dal egy új album előfutára-e arról még nincsenek információk.

Tovább

Haj ügyben rettentő döbbenet - A japán thrash metálnak mégis kijár a tisztelet

d1fab6e1ff95a9d7037c5ef10fe912b1.jpgSzámunkra már a nyolcvanas évek derekán a Shogun című sorozatból kiderült, hogy a japán kultúra ezer rejtély megválaszolása után is tartogat még kérdéseket az európai kíváncsiság számára. Az egyforma hajak és a mélységes tisztelet uniformizált világában ugyanis hasonlóan erőteljes társadalmi jelenségek vannak, mint bárhol máshol a világban, csak azok ziher, hogy bárhogyan máshogyan és soha nem ugyanúgy. Japán egy sziget. Ami azt jelenti, hogy a többi résztől határozottan távolabb van elfele. Ez történik ott minden speciálisba megfele.

Tovább

Be My Hiroshima - Itt egy új Grave Pleasures-dal és hozzá egy videó

grave_pleasures_2017.jpg

Szeptember 29-én a Century Media gondozásban érkezik a Grave Pleasures második nagylemeze, ami ugye a harmadik, ha a jogelőd Beastmilket is ide számítjuk. A Mat McNerney vezette csapat új lemeze némileg megint megváltozott felállásban Motherblood címmel lát majd napvilágot. Egy új dalt korábban már mutattunk, most itt egy újabb Be My Hiroshima címmel a hozzá készült videóval együtt.

Tovább

Elérhető az új Moonspell lemez borítója és dallistája

moonspell2017band_638.jpgAz ősz folyamán új albummal jelentkezik a januárban a Cradle Of Filth társaságában Magyarországra látogató Moonspell (Facebook esemény ITT). Az 1755 című korong a lemez címének megfelelő évben történt lisszaboni földrendrengésnek, tűzvésznek és cunaminak állít emléket, melynek következtében a portugál főváros majdnem teljes egészében el is pusztult.

Tovább

Itt a Black Sabbath koncertfilm újabb előzetese

rs-the-end-of-the-end.jpg

Szeptember 28-án kerül bemutatásra 1500 moziban (így kishazánkban, az Urániában is) a Black Sabbath utolsó, hazai pályán adott koncertjéről készült, háttérjelenetekkel is megspékelt film, a The End Of The End. Ez talán nem olyan nagy újdonság, hiszen egy ideje már tudni lehet ezt a jó hírt, viszont most egy újabb részletet mutattak meg a veteránok a várhatóan jó kis moziból, ami a következő:

Tovább

Steven Wilson - To The Bone (Caroline International, 2017)

Lecsupaszítva?

tothebone.jpgTöbb helyen, többször is leírtam már, hogy Steven Wilsont a kortárs progresszív rock/metalzene állócsillagának, konkrétan zseninek tartom. A pályáján a Porcupine Treevel feldobbantó, majd a millió projekt mellett szólópályára lépő Wilson az ötödik nagylemezére egy poposabb hangzást ígért, mely meg is érkezett a To The Bone képében. Valóban popzene lenne? Ha igen, bárcsak a rádióból is ez folyna!

Tovább

Így reagál Tommy Lee arra, ahogy a gyerekek reagálnak a Mötley Crüere

tommyleereact.pngNemrégiben megmutattuk nektek azt a videót, amelyben a kisgyereket jól megmondják a magukét a hamarosan a Girls, Girls, Girls 30 éves évfordulós verziójával jelentkező Mötley Crüeről. Ezt a videót most megmutatták a legendás csapat dobosának, Tommy Leenek, aki láthatóan élvezte az egészet, érdemes lecsekkolni.

Tovább

Nyomasztó tájkép - A Wren lenyűgöző nagylemezén

20476376_1370420653043761_8487302111875934247_n.jpgA doom / sludge műfaj egy dologban valóban olyan, mint a pornó. Mert van ebben a műfajban az a spirál, ami egyre csak húz és húz lefele a súlyosabb és a még súlyosabb produkciók felé. Pedig a zenei univerzum ezen kvadránsában van az a kaszt, akik egyszer egy Neurosis nevű kútba beleestünk és végül ez lett a vesztünk. Szóval az efféle ingerküszöbön túl már kevés banda képes igazán felkavarni bennünk valamit. Időnként mégis feltűnnek lemezek, amik terebélyes erőkkel szorítanak egy hideg falhoz és mellettük víztükör sima lélekkel elaraszolni nem lehet. A Neurosis nevét pedig nem véletlenül toltam ki ennek a cikknek a közepére. A Wren első nagylemezét nyilvánvaló inspirációkkal táplálta az óriás. Mindez azonban nagyjából olyan finoman hangolt megközelítésben érkezik az öt számos anyagon, mintha a The Machines hatása is egy kulcs lenne, ami illett a zárba.

Tovább

A Red Sparowes és a Marriages énekesnője Emma Ruth Rundle ismét a Hajóra látogat

maxresdefault_19.jpgMind a Red Sparowes, mind a Marriages tagjaként is ellátogatott már hazánkba, ezen belül pedig egészen pontosan az A38 színpadára az elragadó énekesnő Emma Ruth Rundle. Akinek a koncertjét idén is várni lehet, hiszen november 30 - án ismét mikrofon mögé áll a hajó belsejében. Ezúttal azonban mint szólóénekest hallgathatja meg a közönség, saját gitárjátékkal és sokszor komor hangulattal kísérve a főleg gótikus folkzenére épülő produkciót. Melynek utolsó lemezen megjelent fejezete egy split anyag volt, amit Jaye Jayle énekessel adtak ki közösen, aki szintén elkíséri a Sargent House kiadó remek dalszerzőnőjét. Ehhez találtok kedvcsináló videókat a hajtás után, mindkét előadóművésztől.

Tovább

Halott lelkek fogságában - Videó a negyedik Atriarch nagylemezhez

20108360_10155514521267128_5561651327635321311_n.jpgÉrdekes, hogy a portlandi Atriarch épp az Inter Arma társaságában turnézik, ugyanis azonos súlycsoport tekintetében simán lehet hivatkozási alap a richmondi banda tavaly megjelent bestiálisan gyönyörű nagylemeze. Bár zenei értelemben máshogyan gondolták tovább a doom alapokon nyugvó kompozíciókat, színvonalban mindenképpen jár az egyenlőségjel. Az Atriarch zenészeit azonban inkább tartják fogva a Trypticon albumok holt lelkei és ehhez a rabsághoz tették hozzá a sajátjukat. Ahol black metál és deathrock hatások feketében és fehérben szintén dominálni tudnak még. Az Alaric zenekarral közös split és a három saját nagylemez után pedig most ismét stúdióalbum jelent meg a napokban Dead As Truth címmel a Relapse kiadó támogatásával. A hat számos anyag Repent című szerzeményéhez pedig egy impozáns videó is készült, amelyet az albumhoz vezető út gyanánt itt lejjebb ízlelhettek.

Tovább

Napi kockaság: Sabatonos tankot dobtak be a World Of Tanksbe

world-of-tanks-collaborates-with-swedish-heavy-metal-band-sabaton.jpgA Sabaton zenekart és az ő háborúkhoz (és így a tankokhoz) való vonzódásukat talán nem nagyon kell bemutatni senkinek, aki ennek az oldalnak a látogatója. A World Of Tanks játékot már talán inkább. Ez az online játék mostanában nagyon felfutott, körülbelül 140 féle tankkal lehet benne írtani az ellent, jelen esetben más országok, klánok, csoportosulások játékosait. Ebbe szállt be a Sabaton, akik egy Strv 81 tanknak kölcsönöztek egy skint, ez a Primo Victoria nevet kapta a csapat egyik nagy slágere után.

Tovább

Led Zeppelint, ZZ Topot és Ted Nugentet tolt a beállásán a Slayer

slayerbeall.pngAmikor már túl sokat játszod a saját dalaidat, előfordulhat, hogy éppen inkább egy feldolgozást nyomatsz a zenekari beálláson, a nótáidat már úgyis hallottad eleget. Így tett a Slayer is, ahogy a lenti videón is látható, ők egy 'Zep (Rock And Roll), egy ZZ Top (Tush) és egy Ted Nugent (Strangehold) dalt nyomattak a július 20-i koncerjük hangbeállásán.

Tovább

Last minute ingyenes Pain koncert Budapesten

0pain2017_32_eredmeny.jpg

A szlovák More Than Fest váratlan lefújása nem kis jófejségről tett tanúbizonyságot a Peter Tägtgren vezette Pain, akik facebook oldalukon azt írták, hogy ha lenne valahol szabad hely és idő, akkor szívesen adnának egy koncertet Budapesten, mégse unatkozzanak, ugye. Nos, Peter Tägtgren és csapata rock'n'roll üzemmódba vált és egy rövid, de velős, 40 perces bulival beszáll a Lifehack, Pennhurst, Planet Void és a Lost Continent ma esti Dürer Kertes partijába. Ráadásul a koncert még ingyenes is! További infók ITT.

Úgy néz ki szeptemberben érkezik az új Mastodon lemez

mast2017.jpgA Mastodon még az Emperor Of Sand munkálatai idején belengette, hogy jó eséllyel egy dupla albumot fognak készíteni, melynek a második lemezén Brent Hinds saját albuma, a Cold Dark Place fog helyet kapni. Azóta persze kiderült, hogy ebből semmi nem lett, most viszont úgy néz ki, napvilágot lát a gitáros lemeze is, mégpedig az anyazenekar neve alatt.

Tovább

Nézd végig a Metallica tegnap esti turnézáró koncertjét!

metallica_2017_brazil.jpgVégetért a Metallica észak-amerikai kanyarja, amivel a tavaly megjelent két CD-s nagylemezüket, a Hardwired... To Self-Destructot mozgatták meg kicsit. A jövő április 5-én Magyarországon is (csutka teltház előtt) fellépő legendák a tegnap esti turnézáró edmontoni bulit élőben is leadták, így mi is meg tudjuk mutatni. Sietni haza, hideg sört a kézbe, aztán hadd szóljon!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum