RockStation

Közös bulin a Cro-Mags és az Eyehategod - Csekkold le, hogy tolták pár napja

2017. szeptember 03. - csubeszshuriken

19884174_10159264150805227_7633672104937806580_n.jpgAki követi az underground bandák útját az tudja, hogy a penge arcok előbb vagy utóbb, de kikötnek majd a brooklyni Saint Vitus bárban. New York egyik leghíresebb klubja - földalatti szinteken - pedig most két legendás zenekart tudhatott a színpadán egy ugyanazon este. Augusztus 27 - én tudniillik a Cro - Mags és az Eyehategod tolt egy közös bulit. Mert aki követi az underground bandák útját az tudja, hogy Mike Williams komoly betegség után egy ideje ismét nyomja élőben is az Eyehategod romlasztó és bomlasztó szövegeit a mikrofon mögül.

Tovább

Egy The Cure sláger és a titokzatos Rodriguez lehetséges kapcsolata...

21284764_1663858596979179_1900574947_o.jpgAkik a világháló által lehúzott redőny mögött élnek azok pontosan tudják, hogy egy hipotetikus történet is bírhat eszméletlen erővel. Hiszen minden ilyen sztori csak megválaszolatlan kérdések garmadáját égeti mélyen az elménkbe. Amikkel azután, hogy szembesültünk velük, már örökké együtt kell élnünk ebben a végtelen ködben. Ahol olyan fájdalmasan sok a rejtély. Mert ugye laikusok lévén nem tudhatjuk biztosan, hogy a lakótelepi csapvízzel valóban képes-e működni egy űrhajó, ami elvisz a hold sötétebbik felére? Vagy hogy az angol királynő tényleg gyíkember-e és csak ezért van még rajta a tojáshéj az egész pereputtyának a fényes seggén? Aztán van ez a Jézus! Mondjuk ő valószínűleg tényleg magyar volt! De azért ez sincs még teljesen lejátszva! Viszont egyvalami jó lenne, ha végre konkrétan kiderülne! Mert itt mégiscsak a zenetörténelemről van szó! Hogy Robert Smith és a The Cure néven futó legendás sleppje ismerte-e a titokzatos Sixto Rodriguez zenéjét?

Tovább

Láncról szabadult fémdémonok - Ha a Savage Master újratámad

sm2.JPGVan a nosztalgiának az a szintje, ami valahogy tudattalanul, de mégis magában hordozza az öniróniát. Ezért pedig mocsok bájos. Attól lesz a legjobb, hogy nem is akarják jobban csinálni. Csak nyomatják és kész. Meg persze képmutatóak se legyünk. Akik most negyven körül járnak és még magasszárú pumában ízlelgették a fémet, egy poszterképet biztos őriztek a szívük csücskében, merevebb és elernyedő pillanatokhoz egyaránt. Még, ha ma már meg is mosolyogják Doro kisasszony nevét. Aki a Warlock élén tagadhatatlanul a legnagyobbak között volt. S bár a nyolcvanas évek már messze vannak, új hősök még születnek bőrben ma is.

Tovább

Az év videójának is megszavaznánk a King Woman és Vincent Jude Chaney közös munkáját

king-woman-band.jpgA Relapse Records többnyire periféria bandák munkásságát gondozza, akik nem feltétlenül jutnak el az átlagos zenehallgatókhoz. Pedig nem először adják a támogatásukat egy olyan alkotáshoz, amit mindenkinek látnia kellene. Mert egyszerűen lenyűgöző. Mint ez esetben a King Woman új videója, amely Vincent Jude Chaney és a zenekar közös munkájából született és egészen biztos, hogy önálló kisfilmként is megállná a helyét bármilyen mezőnyben.

Tovább

Az új Shining dal megvolt már?

shining17.jpgTegnap új dallal jelentkezett a norvég industrial / blackjazz Shining (nem keverendő ugyebár a svéd szuicid black metal névrokonokkal). A szeptember 14-én a Dürer Kertbe látogató csapat várhatóan néhány friss tételt már meg fog szellőztetni a jövőre várható új nagylemezről, melyek közül egyet, az Everything Diest már stúdióminőségben is bemutatták az északiak. Íme!

Tovább

Az égbekiáltó ellenétek filmzenéje - Space Cadaver videó és lemez

18557515_1122477667897988_3736170613476082081_n.jpgNew Orleans metál színterének újabb sárba ragadó gyöngyszeme jobb nevet nem is választhatott volna magának. A Space Cadaver zenekarnév ugyanis tökéletesen fedi azt, ami a trió eddig megírt dalaira a leginkább jellemző. A legelsők erejével mutat a végtelenbe. A végtelen pedig sötét és halálos. A világmindenségben meghúzódó otromba ellentétek filmjének írtak zenét.

Tovább

Bábeli Ufomammut - Új dallal jelentkezzett a stoner-doom súlygép

ufomammut17.jpgBabel címen friss tétellel jelentkezett az olasz súlygép Ufomammut, mely az urak szeptember 22-én megjelenő a legfrissebb korongjukon, az 8 címre keresztelt zenei antianyagon fog helyet kapni. A dal nem mellesleg a CD-t nyitótétele lesz, valljuk be, ismét nem délutáni teázáshoz szánják Ufomammuték az új termést.

Tovább

Punkok a platón - Black Flag 1984

99002c9565388222ec3e13e8ad3ef43a.jpgVagyis egészen pontosan Punk a Platón. Ezzel a címmel jött ki ugyanis magyar nyelven Henry Rollins könyve, amely a korai Black Flag éveket mutatja be az énekes személyes naplójegyzetein keresztül. Amiket a nyolcvanas évek első felében folyamatosan zajló turnékon jegyzet le. Mikor még a legnagyobb hatású hardcore / punk banda legendája épp csak úton volt. Mert a Black Flag akkoriban valóban mindig úton volt. Kevés benzinpénzzel, rohadt szar busszal, szűkre húzott gyomorral. Még 1984 augusztusában is, amikor az államok minden szélső szegletét bejárták ismét, mindössze egy hónap alatt. Ahol rögzítésre is került az egyik koncert, méghozzá San Fransisco egyik klubjában, ami The Stone néven futott. Mi meg belefutottunk most ebbe az archív és mára már legendás felvételbe és kíváncsiságból rákerestünk mit írt a mindig dühös Rollins azon a napon a naplójába.

Tovább

Megjelent az új Paradise Lost lemez, itt egy újabb videó hozzá

paradise_lost_2017.PNGTegnap jelent meg a Paradise Lost doomosabbra ígért legújabb nagylemeze, a Medusa. A valóban elég bivaly anyagról előzetesben megmutattak az urak két tételt, Blood And Chaost és a The Longest Wintert, de mintegy a megjelenést megünneplendő, az Until The Grave is megkapta a maga videóját. Ezt pedig most jól meg is mutatjuk.

Tovább

Dalok a senkinek - Itt a Caligula's Horse második friss tétele

2017.jpgAz ausztrál prog metalos Caligula's Horse már igen készül a mához két hétre megjelenő új albumának, az In Contactnek megjelenésére. Az urak korábban már kiadtak egy dalt, a Will's Song (Let The Colours Run)-t, melyhez klipet is készítettek, most pedig itt a második előzetes, a Songs For No One. Így két alapján (persze, ha tartják a többin is a szintet) megállapítható, hogy méltó utódja lesz a 2015-ben megjelent Bloomnak, melyet egyébként Magyarországon is bemutattak annak idején.

Tovább

Egy szeletke Duality - Újabb részlet érkezett az új Slipknot filmből

0slipknot2015_72.jpgIgaz, már megtörtént az új Slipknot film, a Day Of The Gusano sajtópremiere, a közönség számára mégis csak leghamarabb jövő hét szerdától lesz elérhető, elsősorban az USA-ban. Emiatt még jövögetnek a mézesmadzagok, most a talán egyik legnagyobb 'Knot dalba, a Dualitybe engednek némi betekintést az Iowaiak.

Tovább

Totális doom kultusz - Októberben a Caronte harmadik lemezén

3540330840_photo.jpgAz okkult etalon Aleister Crowley munkásságának is dedikálja zenéjét az olasz Caronte. A Dorian Bones által hat éve létrehozott zenekar totális doom kultusz. A tradicionális hangzás feltétlen híve. Taposva a Saint Vitus által is kitaposott ösvényt, ahol minden dal hajlott korú rituálé is lehet egyben. Mint ahogy a Caronte két korábbi lemezén is. Amikből a zeneiséget tekintve nyilván következik a most megjelenő harmadik is, melynek címe ezúttal YONI lesz és október 29 - én jelenik majd meg a színen. Ehhez pedig egy impozáns előzetessel szolgált eddig sújtásos olasz négyesfogat. Amit itt lejjebb tekinthettek meg.

Tovább

Progresszív pompa és lidérces elragadtatás - Dalok az új Ne Obliviscaris lemezről

ne-obliviscaris.jpgProgresszív pompa és lidérces elragadtatás jellemzi az ausztrál Ne Obliviscaris vegytiszta metál muzsikáját. Ahol a komplex tételek komoly hangszeres felkészültségről tesznek tanúbizonyságot a hat tagú banda esetében.Némi szimfonikus felhanggal, valahol az Ihsahn és a Fleshgod Apocalypse rokonságában. Akik eddigi fennállásuk alatt két nagylemezt készítettek el Portrait of I és Citadel címmel öt és három évvel ezelőtt. Stúdiólemezeik sora azonban a jövő hónappal bővülni fog. Jön ugyanis az Urn. Amit ismét a Season of Mist ad ki október 27 - én. Ez pedig hat szerzeményt tartalmaz majd. Amik egyikéhez már videó is készült a nyáron, míg egy másik a napokban váltott nyilvános sávra a kiadó csatornáján. Ezeket tudjuk tehát megmutatni nektek itt lejjebb.

Tovább

Szellemből hússá változtat a Christian Epidemic

ce17.jpgÚj videóval jelentkezett a már több, mint két dekádos múltra visszatekintő thrash/black/death alakulat, a Christian Epidemic. Az urak a 2015-ös nagylemezük a magyar, angol és német nyelven is megjelent Sírba Szánt Teremtés nagylemez egyik dalára, a Szellemből Hússá című tételre készítettek egy dalszöveges videót.

Tovább

Dale Crover dobossal megint - A második LowFlyingHawks album címe Genkaku

unspecified.jpgA Genkaku japán szó. Jelentése hallucináció. Jó cím egy olyan albumnak, ahol a homályos, a lebegő, a magasztos és a vibráló mind illeszthető jelzők lettek a hét dal halvány és határozott kiterjedéseinél valahol. Melyeknek egyenként is mérhető súlyuk van. Széles sávon közelítve a színüket veszített érzelmi tartományok valamelyikét. A LowFlyingHawks második lemeze mégsem telepszik ránk nyomasztó, amorf árnyékaként az ismeretlen szörnyeknek. Inkább festői. Megrengethetetlen és lassú az alap. A gitárok mégis szinte minden dalban kitáncolnak a zúgásból néhány komor, de fogós dallamért.

Tovább

Megérkezett az első dal a Mastodon EP-ről

mastodon-cold-dark-place.jpgPersze már mindenki tudja, de azért a rend kedvéért leírjuk: Cold Dark Place címen, szeptember 22-én fog megjelenni a Mastodon új anyaga, amely eredetileg az Emperor Of Sand második lemezének indult, aztán önálló albumként folytatódott a karrierje, végül négyszámos EP-vé fogyatkozva fog napvilágra kerülni. A Brent Hinds gitáros által írt tételek közül az elsőt, a Toe To Toest már meg is fülelhetitek.

Tovább

Massachusetts dermesztője - Az első All Pigs Must Die riasztás

3540412292_photo.jpgÚj albummal jelentkezik idén a massachusettsi dermesztő, vagyis az All Pigs Must Die. A nem egyszerű felállásban és nem éppen könnyű hardcore vonalon mozgó csapat, ezzel most harmadszor is stúdiólemezen teszi le a névjegyét. Az elriasztó jellegre pedig akár garancia is lehet, hogy Ben Koller (Converge) mellett Brian Izzi (ex-December Wolves, ex-Trap Them) is az All Pigs Must Die soraiban húzza. The Hope Conspiracy és The Red Chord tagokkal egyetemben. Feszes, mennydörgő mámorban. Kígyóként tekergő groove áhítattal. Ahogy a barbárok. Legalábbis az új szám után így hirtelen úgy tűnik, hogy az van nagyjából, ami eddig is volt. Csak most Hostage Animal albumcímmel ellátva. Tíz szerzeménnyel és egy október 28 - án realizálható megjelenéssel. Meg az első publikus nótával, a tovább klikk után mar, az indítás után elég hamar!

Tovább

Ez a '90-es évek 20 legjobb rock/metaldala az angol Metal Hammer olvasói szerint

sepultura_1996.jpgTudjátok, nemrég megmutattuk azt a listát, amit az angol Metal Hammer tett közzé. Ebben a listában sorbaszedték, rangsorolták, hogy szerintük melyek voltak a kettővel ezelőtti évtized legjobb rock és metaldalai, nálunk ITT találhatjátok ezt meg. Persze mint minden szubjektív sor felállításakor, itt is fellázadtak az olvasók, viszont a szemfüles szerkesztők le is csaptak a magas labdára: akkor szavazzák meg a látogatók, hogy melyek a legjobb dalok abból az évtizedből! Az eredmény a következő lett (spoilerveszély: sokkal másabb eredmény jött ki, mint a szerkesztői lajstromozásnál).

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum