RockStation

Elrabolták Papa Emeritus III-t!

2017. október 01. - KoaX

0ghost2015_46.jpg

A tegnap esti Ghost koncert végén, miközben a zenekar a Monstrance Clock című szerzeményt játszotta, öltönyös alakok lerángatták Tobias Forge-t a színpadról. Azért nem kell megijedni. Természetesen színjáték volt az egész, de miért is? A tovább gomb megnyomása után megtaláljátok azt az embert, aki fontos bejelentést tett a színpadon.

Tovább

Új dal a novemberben Tatabányára látogató L.A. Gunstól

laguns2017.jpgOktóber 16-ra várható az L.A. Guns legfrissebb korongja, a The Missing Peace. Erről az anyagról most a harmadik nyilvánosságra hozott tétel is, a Baby Gotta Fever is szabadon meghallgatható. Sőt, kimondottan fontos mozzanat, hogy a csapat november 6-án Tatabányára látogat, hogy a Roxxyban is megmutassa, hogyan kell a whiskey-szagú mocskot nyomni az angyalok városában.

Tovább

Queen, Lynyrd Skynyrd, Slayer és a többiek - Most pincesötét feldolgozásokban odalent

0003910348_10.jpgNeurosis és Patti Smith. Crowbar és Led Zeppelin. Matt Pike nyomja a Judas Priest klasszikust. Az Earth meg Jimi Hendrix számot pattint a saját lemezére. A felsorolást pedig nyilván hosszú percekig nyújthatnánk még, hogy ez az írás is olyan legyen, mint egy végtelenül hullámzó intro, valamelyik doom favoritunk elején. A lényeget azonban talán enélkül is mindenki levágta. Hogy az underground, ha a saját szintjén túl nem is kíván mozogni, időnként az Istenek dicsőségcsarnokába mégis berongyol és feldolgozásaival megköveti az előtte járókat. Vagy fogja amit ott talál - mint a sludge bandák némelyike - lehurcolja azt egy sötétebb pincébe és lejjebb hangolja saját keserűbb szájíze szerint. Csakhogy mi is dokumentálhassuk: A népszerű bandák klasszikusai úgy tűnik függvények is egyben, amelyeket lefelé és balra is simán el lehet még tolni. A negatív mezők felé...

Tovább

Marilyn Manson a bokáját törte a színpadon, majd tegnap ráesett egy színpadi kellék

marilyn-manson-performs-during-the-smashing-pumpkins-and-marilyn-manson-the-end-times-tour.jpg

Marilyn Manson a bokáját törte miközben a színpadon éppen a Beautiful People-t tolták. Erről lejjebb videót is találsz. A nagy erőkkel az új albumát promozó Antikrisztus csak annyit, mondott, hogy " Eltörtem a bokámat, mert a Turné managerem egy fasiszta" Innentől a "felelős" Alice Glass vette át a mikrofont, amíg a dal véget nem ért. A zenekar a Coma White-tal zárta az estét ezek után. Elméletileg a turné folytatódik, így NOVEMBERBEN irány Bécs!

Tovább

Zeal & Ardor, Perihelion @ A38, 2017.09.27.

Ördög és pokol a hajógyomorban

zeal_a38_1.jpg

Az A38 ebben az évben elég komoly neveket hozott nekünk a Duna vízére. Ami kiváltképp örömteli, hogy igazán friss dolgokról kell beszélni (jelen esetben is). Volt például Vintage Trouble, akiknek jó lesz megjegyeznie a nevüket, ha a következő évek fesztivál headlinerjeit szeretnénk böngészni. De akkor mit mondjunk a Zeal & Ardorról? Tavaly jelentkezett a svájci Manuel Gagneux az - akkor még - egyszemélyes projectjével, és épült be gyorsan az underground felső sodrásába.

Tovább

Január elején érkezik a Black Veil Brides új nagylemeze

black_veil_brides_2017.jpg

Négy év után, január 12-én jelenik meg az Andy Biersack énekes nevével fémjelzett Black Veil Brides új albuma, amely a Vale címet kapta. A zenekar most ismét John Feldmann zenei rendezővel dolgozott és újra konceptalbumot készített, méghozzá a 2013-as Wretched And Divine - The Story Of The Wild Ones sztorijának folytatását. Két dal már nyilvános is az albumról, lentebb ezekbe fülelhettek bele és tudunk még mutatni lemezborítót és dallistát is.

Tovább

Renegade - Itt egy új Hollywood Undead-videó

hollywood_undead_2017.png

Ahogy azt már korábban jeleztük, október 27-én érkezik a Hollywood Undead ötödik albuma, amely stílszerűen csak a V címet kapta. Két új dalt eddig már bemutattunk a jónak ígérkező lemezről, most itt egy harmadik Renegade címmel, amely természetesen szintén videót kapott. Akik a korábbi dalokat elmulasztották volna, az új nóta alatt azokat is megtalálják.

Tovább

A hamu - Címadó dalhoz készített videót a Sinsaenum

21740503_1546457008710600_6741242327651206945_n.jpgEgy hete sincs, hogy beszámoltunk róla, Joey Jordison, Frédéric Leclercq és Csihar Attila közös death metál káosza, azaz a Sinsaenum új kislemezt ad ki. A kritikailag elismert tavalyi bemutatkozó lemez után. Méghozzá Ashes címmel és egészen pontosan november 10 - én az earMUSIC gondozásában megint. Röviddel az üdvözölt fekete örömhír után pedig már itt horzsol az új videó, amit az elkövetkező EP címadó dalához készített el a csapat. És a hajtás után találsz..

Tovább

Vasárnap Alestorm lemezbemutató a Barba Negrában

Csapra verjük a hordót!

alestorm_2017.jpg

A nótás kedvű kalózmetál horda ötödik és egyben Bodor Máté gitárossal (ex-Wisdom, ex-Leander Kills) első közös albuma még tavasszal jelent meg, No Grave But The Sea címmel. A srácok ősszel ismét vitorlát bontottak, hogy a főként tengeren túli nyári portyázások után, az ausztrál Troldhaugen és amerikai Æther Realm kíséretében meghódítsák Európát.

Tovább

Erősödő Black Sabbath színezet - Új Electric Wizard videó vitriol

407_photo.jpgNem titok, hiszen mindenki tudja, hogy az elektromos gitár ördögi szerkezet. Főleg hogyha erősödő tényező a húrokon a Black Sabbath színezet. Az Electric Wizard pedig kilencedik albumának címével is jelzi, hogy oda kanyarodik vissza zeneileg ismét, ahonnan huszonnégy évvel ezelőtt tulajdonképpen elindult. Archaikus doom. Szigorúan a korai évek hangzása. A Wizard Bloody Wizard című lemezen is, amely november 10 - én jelenik meg az év legimpozánsabb doom lemezborítójába csomagolva. A hat új dal egyikéhez - See You in Hell - pedig készült egy vitriolos videó is. Ami úgy vonszolja a klasszikus témákat idelent, mintha ők is laktak volna Aleister Crowley kastélyában.

Tovább

Új Kublai Khan videó - Beatdown bicepsz befeszül

screen-shot-2017-07-18-at-22_59_49.pngA texasi zenekarról készült fotók alapján abszolút joviálisnak tűnnek ezek a tagok. Mégis a Kublai Khan eddig elkészült videói mindig tudatták velünk, hogy ők is látták Conan szerepében megvillanni a baltával faragott arcú Arnoldot. Abban a jelenetben is persze, amikor leütött egy tevét. De a beatdown bicepsz már csak ilyen. Akkor él, mikor feszül. Még ebben a filozófikusabb kérdéseket is megfeszegető videóban, amit a csapat már az új lemez B.C. című dalához készített el. Ami a szeptember 29 - én, azaz ma megjelenő Nomad egyik tételeként van most játékban. A hajtás után...

Tovább

Brutal Assault 2017 fesztivál, 3. nap @ Jaromĕř, Jozefov erőd, 2017.08.11.

Az időjárás szeszélyeinek kitéve

brutal_assault_2017_trivium.jpg

A pénteki napot bizony nem úsztuk meg szárazon, vége szakadt a verőfényes napsütésnek. Előzménye ugyan nemigen volt a hirtelen változásnak, de egyáltalán nem szokatlan a jelenség Jaromĕřben sem. Ám ahogy az alábbiakból kiderül, lelkesedésünknek ez sem szabhatott gátat.

Tovább

Szintetizátor metropolisz - Az ötödik Perturbator nagylemez

perturbator-press-photo.jpgPerturbator néven tulajdonképpen egy fazon alkot, aki Párizsban nyomja és mikor a postahivatalba megy, ott különben James Kent. Korábban black metál bandákban gitározott, de a cyberpunk kultúra teremtette mozik és irodalom végül arra inspirálták, hogy hangszerét OB-X és CS-80 szintetizátorokra cserélje, követve a nyolcvanas évek filmzenéiben hallott analóg hangzásvilágot. A korhű szoftverek segítségével pedig elkezdett kihullani a billentyűk alól a sötétség.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum