RockStation

Jó ebédhez szól a nóta! - Hallgasd meg a Threat Signal új korongját

2017. november 12. - theshattered

threat-signal.jpgPénteken jelent meg a Threat Signal új korongja, a Disconnect, mely az annak rendje és módja szerint ki is látogatott az internet csodálatos világára (hivatalos formában is). Így az albumot mi is felkínáljuk fogyasztásra, későn ebédelőknek, vagy épp ebéd után pihenőn lévőknek különösen ajánlott.

Tovább

Tavasszal stúdióba vonul a Children Of Bodom

children_of_bodom_2015.jpgJövőre elvonul a négy fal közé a finn, már mondhatni veterán metalcsapat, a Children Of Bodom, hogy felvegye a soron következő nagylemezét. Az északiak a korongot jövő év végén tervezik megjelentetni, amely az első lesz a 2015-ös I Worship Chaos után, melyen már Daniel Freyberg pengetett Roope Latvala helyett.

Tovább

Extrém erős heti hetes - Hét lemezből fekete leves

c3df20e87615fcdf-skatopia_10b-2000.jpgVannak lemezek, amikkel egy ideje már, vagy eddig nem számoltál soha még. Pedig ezek rohadtul azok a lemezek, amik simán leszámolnak veled. Aztán most, hogy vasárnap délelőtt van meg pont kéne valami ebéd. De nem valami finom, hanem inkább valami kotyvalék. Mert lehet, hogy megint mindenkinek a divat mondja meg, hogy ki vagy, de te meg pont az vagy, aki abban otthon nem nagyon vagy. Ha nem rág meg, ha nem köp ki és nem ás el a téma. De még ma az meglehet, hogy ez a hét lemez most elveszi a kedvedet. Mert lehet, hogy megint trendi a színes haj meg a szimatszatyor, de a Rockstation most nem abba pakol, amibe amúgy is már mindenki pakol. Hanem inkább csináltunk egy retrospektív heti hetest, azt hét rohadék kultuszlemezből főztünk ki ezt a fekete levest. Hogy velünk elköltött ebédetek is legalább olyan erős legyen, mint a magyar hős metálban a jellemábrázolás!

Tovább

The Book Of Souls: Live Chapter - Nézd meg az Iron Maiden új koncertfilmjét!

0ironmaiden2016-31.jpg

November 17-én jelenik meg az Iron Maiden új koncertfelvétele The Book Of Souls: Live Chapter címmel. A koncertanyag 15 dalát a 39 országot elérő 2016-os és 2017-es The Book Of Souls World Tour különböző helyszínein rögzítették. A lemezhez elkészült egy 105 perces koncertfilm is, méghozzá ingyenes online verzióban vagy digitális letölthetőséggel. Az ingyenes streamet alább máris megnézheted.

Tovább

Hallgasd meg a Quicksand visszatérő lemezét!

quicksand-band-photo-june-2017-1000x500.jpg

Huszonkét évvel ezelőtt adta ki utolsó nagylemezét a kultikus Quicksand, akik aztán hosszú évek csendje után 2012-ben léptek ismét színpadra. Tavaly aztán nekiláttak egy új lemez elkészítésének. A lemez az Interiors címet kapta és tegnap jelent meg hivatalosan az Epitaph gondozásában és alább jól végig is hallgatható. A lemezről egyébként korábban ebben az összeállításban írtunk.

Tovább

Ilyen lesz az új Corrosion Of Conformity lemez

corrosion_of_conformity_20151.jpgMegérkezett az első dal az újra kvartettben nyomuló, Pepper Keenant újra a soraiban tudó Corrosion Of Conformity új nagylemezéről, a No Cross No Crownról. A Cast The First Stone mellett az alábbiakban lecsekkolhatjátok a korong borítóját és dallistáját is a várhatóan január 12-én érkező lemezről.

Tovább

Elhunyt Chuck Mosley, a Faith No More volt énekese

chuck_mosley.jpg57 éves korában elhunyt Chuck Mosley, a Faith No More egykori frontembere, aki a zenekar stílusalakító első két lemezén az 1985-ös We Care A Lot és az 1987-es Introduce Yourself lemezeken énekelt. Az énekesnek a korábbi években komoly alkoholproblémái voltak. A család közleményében az áll, hogy Chuck Mosley már hosszabb ideje józanul élt, de halálának oka a függőségével kapcsolatos betegsége volt. Nyugodjék békében!

Tovább

Depresszió - Válaszok után (Edge Records, 2017)

Nincs kivétel! Vagy mégis?

valaszokutan.jpg

Idén nagyon elvagyunk látva a hazai zenekarok anyagaival. Szinte minden hónapra jut valami ínyencség, ami biztos, hogy felkelti az érdeklődésünket. Nincs ez máshogy most sem, hiszem jelen pillanatban a Wrong Side és a Depresszió új anyagát pörgetem ezerrel, hogy kivesézzem őket az elejétől a végéig. Kezdjük most a Depivel.

Tovább

Bocsánat az nincs - Get the Shot videó az van

gtspromo.jpgVannak ezek a kanadai gyerekek, akik úgy fest nem nagyon kérnek bocsánatot. Inkább csuklyából húzzák rá okosba. Erős crossover hatásokkal karcolva a hardcore súlyokat. Ezekkel együtt pedig van mögöttük három már három nagylemez. A pár hete megjelent Infinite Punishment című tizenkét számos, friss Get the Shot anyaggal egyetemben. Minek népszerűsítése okán most turnén is van a banda. A Nasty és a Lionheart vendégeként pedig valószínűleg ők is azon vannak, hogy felszántsák Európát. Illetve a hónap végén Budapestet is. Az említett két banda társaságában ugyanis ők is pakolnak egy kis terhet a Dürer Kert középső termére. Méghozzá november 26 - án egészen pontosan. Közben meg az új album egyik számához újabb videó is készült, ami nemrég debütált a Hardcore Worldwide csatornán. Ahova lejjebb ti is odataláltok. Csak nyitni kell!

Tovább

„Csak egy hétköznapi ember vagyok, amolyan álmodozó, nagy célokkal”

Teleki Barbara (Aynsophar) interjú

aynsophar_3.jpg

Ahogy a mondás tartja, addig kell ütni a vasat, amíg meleg… A technikás death metalban alkotó Aynsophar joggal tarthat számot az irányzat híveinek érdeklődésére, és az sem árt, ha az egyszemélyes projekt, illetve Teleki Barbara gitáros-dalszerző eddigi életútját illetően is képbe helyezzük őket. Szerencsére maga Barbara is így gondolta, és példás gyorsasággal válaszolt kérdéseinkre. Íme az eredmény…

Tovább

Mikor nem tudod mi vár rád - Aztán ott az Unfold új lemeze

407990_348226245208225_629555912_n.jpgA zene valószínűleg úgy is működik, mint addikció. Meg úgy is működik, mint gyógyszer. Lázasan várjuk a friss megjelenéseket, aztán kielégülten hátradőlünk, mikor arat az új nóta. Ma pedig már mindenki csepegtet az albumokról. A világháló ajtót nyitott az efféle promóciónak. Az élmény ma már megtudja előzni az élményt. Ami csillapítja a türelmetlenül éhezőket, de előlegben szívja ki egy részét annak, amit egyben kellene megélni és befogadni. Ezt nagyon klassz érzés és a kiszámíthatatlanság luxusa az, amikor még váratlanul lehet belefutni valamibe. Mint ahogy én az Unfold új lemezébe is, anélkül, hogy ismertem volna a bandát. Anélkül, hogy hétszer hallgattam volna meg külön-külön az első három számot. Egyszerűen csak lapoztam a friss megjelenések között és ott volt a Banshee O Beast album. Amit elindítottam és aztán elindítottam még egyszer. Meg még egyszer. Meg még egyszer...

Tovább

Páratlan tökéletesség - Nem várt sokat új videójával az Ulver

ulver-band-1.jpgAlig néhány hónapja, hogy nem leplezett rajongásunkat szavakba is öltöttük az új Ulver lemez kapcsán, máris újabb eseményről adhatunk hírt. Az igen finom és nagy tisztaságú anyagnak bizonyuló The Assassination of Julius Caesar című tizenegyedik lemez után ugyanis a norvég zenekar egy kislemezt is ígér rajongóinak, ami hamarosan meg is jelenhet. A Sic Transit Gloria Mundi EP egyik dalához pedig már videó is készült, melyet a David Hall, Vivek Venkatesh páros készített a zenekarnak. Ahol az alapul szolgáló friss tétel címe Echo Chamber (Room Of Tears) lett. Ismét egy lenyűgöző dal, ami megmutatja, hogy honnan hova lehet eljutni, ha egy zenekar nem szorul határok közé. Hiszen a kezdeti black metál időkhöz képest ma ez lehet az a popzene, amely páratlan tökéletességgel, egy nagyon magas színvonalon hozza vissza azt, amit a nyolcvanas évek szintipop zenéiben nagyon lehetett szeretni. Ezt tesztelhetitek a megnyitás után magatok is.

Tovább

Nyomul a sötét oldal - Az ősidők metáljának vonalán a Cloak

23032394_1549267631828227_7672979073832668415_n.jpgValahol a hatvanas évek végén és a hetvenes évek elején indult el a zenében az az út, ami a kezdetektől tartotta magát egyenesen a sötétség felé. A hard rock bandák egyszerre mozogtak progresszív vonalon és keresték a súlyosabb, keményebb gitárhangzást. Ezzel harmóniában pedig a szövegek is egyre borultabbak lettek. Az emberi lét árnyékait mutatva meg a szimbolikus sorokkal. Az ösvény, amin ezek a bandák járni kezdtek pedig kőbe lett vésve. Jóféle nehéz fémmel. Amiből most a Cloak is bemutatkozólemezt kovácsolt To Venomous Depths címmel. Szépen követve az ősidők metál vonalát. A klasszikus hard rock témáktól egészen a korai black metál hatásokig. Megkomponálva Atlantában a sötét oldal reneszánszát ezen az új és első albumon. Mely jól illeszkedik a Season of Mist kiadó azon bandáinak lemezeihez, amik a tradicionális metál megújulásába szintén sűrű cuccokat pakoltak bele az idén. Most viszont itt és most a Cloak és három már kidobott nóta a tegnap megjelent nagyívű lemezről.

Tovább

Dunaújvárosba jön a GBH - Az új dalok is jönnek sorban

band-photo.jpgNéhány éve - mikor még Pécsett hepajkodott a Rockmaraton - egyszer már volt szerencsénk belefutni vállal az öreg punkok koncertjébe. Jövőre viszont már Dunaújvárosba tér vissza a GBH, hogy megtáncoltassa a büdös punkokat és persze disztingváltabb rajongóit is. A régi klasszikusok mellett vélhetőleg már az új album dalaival is, melyek csokorba szedve most Momentum albumcím alatt jelennek meg, méghozzá november 17 - én. Egy jó tizenkettedik lemezen hozva át a UK82 turbóprosztó életérzést a múltból a jelenbe. Legalábbis remélhetőleg. Ezúttal is a Hellcat Records gondozásában, akik szorgosan szórták már az új számokat a megjelenés előtt kifele. Mi pedig most összeszedtük ezeket, hogy lássuk miből élünk majd jövő nyáron Újvárosban. Ebbe mehettek tehát bele ti is. Természetesen a hajtás után.

Tovább

Anathema (2017 The Optimist Tour), 2017.10.27. @Dürer Kert

Volt már jobb is…

0anathema2017_34_eredmeny.jpg

Utoljára Anathema koncerten még 2012-ben, a Weather Systems lemezbemutatójának magyarországi állomásán voltam, akkor még az A38-on. Az a lemez zseniális volt, talán az egyik legjobb Anathema lemez. Most a trve korai rajongókat hagyjuk, akik szerint Serenades után vége a zenekarnak, hiszen az új érában is születtek remekbeszabott lemezek, szóval nem ezért neheztelek a zenekarra, hanem az legutóbbi lemezük, a The Optimist miatt. Enyhén szólva sem voltam optimista a koncert miatt, de akár még jól is elsülhet, ha jól keverik a dalokat.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum