RockStation

Go - Nézz bele a Pearl Jam-koncertfilmbe!

2017. november 26. - sunthatneversets

credit_danny_clinch_1.jpg

A Pearl Jam 2016 augusztusában két felejthetetlen, teltházas koncertet adott  a chicagói Wrigley Field arénában, a Chicago Cubs baseballcsapatának legendás stadionjában. A két este alatt hetven dalt játszottak el, melyek közül tizenhatot választott ki a Let's Play Two koncertfilmhez Danny Clinch rendező. A fimet a világ számos filmszínháza - köztük az Uránia - is bemutatta, december 1-jén azonban DVD és Blu-ray formátumokban is megjelenik. Ebből nézhetitek meg a Go című dal felvételét a korábbról már ismerős Corduroy című tétellel egyetemben. A filmről egyébiránt ITT írtunk.

Tovább

Ilyet se hallottál még! - Metallica-dal üveg-hárfán

Az üveg-hárfa tulajdonképpen egy több pohárból álló készlet, melyekben mind eltérő mennyiségű víz található. Ez, és a pohár mérete, formája határozza meg, hogy ha ujjunkat végighúzzuk a pohár peremén, akkor az hogyan rezonál és ezáltal milyen magas hangot ad. Nos egy ilyen "hangszeren" játszik Gaurav Kotian, aki magát India egyetlen üveg-hárfásának nevezi és aki most a Metallica Hardwired című dalának feldolgozását készítette el.

Hamarosan jön a Brent Hinds-féle West End Motel új lemeze

0mastodon2017_47_eredmeny.jpgDecember 1-re várható a West End Motel új lemeze, mely sokaknak a Mastodon tetovált fejű gitárosa, Brend Hinds révén lehet ismerős. A csapat legutóbb 2012-ben jelentkezett új nagylemezzel, így a Bad With Names, Good With Faces című lemez megjelenése már mondhatni, épp időszerű lesz. Hogy lássátok, nem csak a levegőbe beszélnek, a Tiny Man című tétel már klippel együtt nézhető, hallgatható.

Tovább

Karácsonyi klipet készített a The 69 Eyes

28355ngle_cover.jpgA finn darkerek is korán kezdik a Karácsonyt, de nincs mit szépíteni, egy hónapon belül már minden asztalon ott fog figyelni a töltött káposzta - bejgli - szaloncukor szentháromság. Lényeg a lényeg, a The 69 Eyes írt egy tételt a Christmas In New York City címen, melyet digitális kislemezen is megjelentet, ráadásul egy klipet is eszkábáltak hozzá Ville Juurikkala rendező segítségével. Ennek az eredménye az alábbi.

Tovább

Abba-black metal, avagy ez a gyerek meg nem normális

abbablackmetal.pngAz Abba a fénykorában slágerhegyeket szállított le a rajongók számára, melyeknek dallamvilága bizony sok helyen irigylésre méltó. A csapat dalai itt-ott még ma is megjelennek, nehezen is lehet őket kikoptatni a köztudatból, ami igazából nem is baj, jók ezek a maguk módján, sőt! De hogy a metalosok se felejtsék el őket, a Woods Of Trees névre hallgató egyszemélyes poén-black metal "formáció" előkapott egy pár tételt, hogy elvigye azokat az éjsötét sarkköri fémek földjére. Imhol az igazi trve Abba-fém!

Tovább

Cavalera Conspiracy - Psychosis (Napalm Records, 2017)

Hiteles-e még a Cavalera klán?

cavalera_conspiracy_psychosis.jpg

Nincs is szebb, mikor egy bandán belül igazi barátság alakul ki, mikor totál együtt mozogtok, együtt lélegeztek. Oké….talán, ha a tesóddal zenélhetsz együtt, akkor az lehet, hogy még egy egész fokkal jobb. A Cavalera tesók szeretnek együtt zenélni. Ez nem is lehet kétség, hiszen a nagy összeveszést követte a még nagyobb békülés és a Cavalera Conspiracy. Nekünk meg a nyakunkon a negyedik album. De mi is a pálya ezzel az albummal? Mindjárt kiderül!

Tovább

Nesze neked, Hálaadás!

givethanksordie.jpgTegnap az amcsik hálát adtak, amiért kell, ami manapság már kimerül annyiban, hogy szénné zabálják magukat a családi körben, aztán kalap. Persze nem ez a lényege, de az eredeti jelentéssel, ahogy pl. nálunk a Karácsonynál is van, vajmi kevesen foglalkoznak. Mindenesetre jópofa, amikor a zene is megkapja a magáét (hálát adnak érte, hehe), például ahogy lent is teszi a Psychostick nevű paródia-metal zenekar is. Fogták a Slipknot első lemezének bónusz trekkjét, az azóta már a koncertek setlistjébe is beemelt Get Thist, adtak neki egy zabálós-hálaadós szöveget, forgattak hozzá egy hasonló, ráadásul jópofa csattanóval ellátott videót, aztán mi meg kirakjuk, hogy megnézzétek, mert jópofa.

Tovább

Újra együtt a Gluecifer!

gluecifer.jpgEgy tucat már gombócból is sok, nemhogy évből, mégis ennyi idő telt el, mióta feloszlott, majd újra összeállt a norvég rockzenekar, a Gluecifer. A majdnem eredeti felállásban visszatért, egyedül a Stu Manx basszusgitárost nélkülöző csapat jelen állás szerint csak egy spanyol koncertet jelentett be, de nem félünk attól, hogy ne lenne idővel több felkérés.

Tovább

Ha elmész - Itt egy új Leander Kills videó

leanderkills_2017_1_s.jpgA Leander Kills dupla lemezbemutatót fog tartani a Barba Negrában, mégpedig november 30-án és december 1-én. A decemberi estére már minden jegy elkelt, viszont hogy senki ne érezze magát rosszul, hogy lemarad valamiről, a hó végi eseményen az ukrán Jinjerrel együtt tervezik legyalulni az arcokat - további vendégek a Harmed és a Nova Prospect lesznek. A Leander Kills természetesen az idén megjelent a második lemezét, az Élet A Halál Előttöt tervezi majd megtúráztatni ezen a két bulin is, melynek egyik dala, a Ha Elmész egy videót is kapott mintegy étvágygerjesztő gyanánt.

Tovább

Minidoksifilm a Napalm Death korai időszakáról

Napalm Death 2014_1.jpgAz Earache Records a harmincéves fennállását egy mini dokumentumfilm-sorozattal ünnepli mely, melyben egy-egy, a kiadóhoz igenis köthető nevet mutatnak be a nagyérdeműnek. Al Dawson, a kiadó egyik embere most a Napalm Death korai tagcseréinek jelentőségét, illetve annak a sikerhez való viszonyulását ecseteli a lenti kisfilmbe belemontázsolva, azaz hogy hogyan lett a világ legjobb zenekara a Napalm Death.

Tovább

Két albumon is dolgozik a The Ocean

The Ocean.jpgA 2013-as nagylemezt, a Pelagialt rendesen megturnéztatta a The Ocean, nagyjából háromszáz bulit, köztük egy év alatt két magyar koncertet is adtak az egyébként igencsak babára sikerült anyaggal. Azóta viszont nagy a csend a csapat körül, egy-egy dal szállingózik néhanapján tőlük. Most viszont, a csendet megtörvén, Robin Staps, a csapat agya és főnöke elárulta, egyenesen két lemez is készülőben van.

Tovább

Skálmöld / Omnium Gatherum / Stam1na @ Dürer Kert, 2017.11.14.

„Mindig különleges Magyarországon játszani, de a mai még különlegesebb”

unnamed_23.jpg

Azért arra kíváncsi lennék, hogy egy a skandináv metal bandák világában teljesen ismeretlen földi halandó egy tízes skála szerint mennyire vágna hülye fejet, ha egy spontán “Amúgy mit csinálsz kedd este?” kérdésre az “Egy izlandi zenekar koncertjére megyek” választ kapná.

Tovább

Moonspell - 1755 (Napalm Records, 2017)

Egy katasztrófa szimfóniája

moonspell1755cover.jpg

1755. november 1-én, reggel 9.30 perckor Lisszabontól nem messze az Atlanti-óceán alatt kipattant az írott európai történelem legnagyobb feljegyzett földrengéssorozata. A második rengés a Richter-skála szerinti 9-es erősségű rengés cunamit indított el Portugália legnépesebb városa felé és szörnyűséges pusztítás végzett. A mindenszentek napjára összegyűlt tömeget betemette 20 lerombolt templom, a következő rengést követő futótűz lángba borította a megmaradt várost, majd az utolsó rengés miatt megáradt Tajo folyó elmosta a város alsóbb részeit. A katasztrófában legkevesebb 15 ezer ember halt meg. 
A rögtönzött történelem órára azért volt szükség, hogy kontextusba tudjuk helyezni, hogy a portugál mesterek új lemeze, az 1755 miért teljes egészében az anyanyelvükön, portugálul szólal meg. Ami egyébként most először fordul elő a banda életében. A választás érthető (bár nehezemre esett megbarátkozni ezzel), másrészt nem tudom elképzelni, hogy a Moonspell-en kívül bárki más hitelesebben tudná prezentálni a megemlékezés ezen formáját. 

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum