RockStation

Február hónap 5 leginkább várt rocklemeze

2017. február 05. - sunthatneversets

ordog_2017.jpg

A rendszeres olvasóink tudják, hogy minden hónapra egy előre összeállított listát tesszük közzé, melyben lajstromozzuk a rá következő időszakban várható rock és metal lemezeket. Ezekből a majdan megjelenő  (vagy már meg is jelent) korongokból fogunk kiszemelni ötöt-ötöt, melyeknek külön kiemelt figyelmet szentelünk. De lássuk akkor, mely lemezeket várjuk/vártuk úgy igazán február hónapban!

Tovább

Tarja Turunen (FIN), Devilfire (UK), AnVision (PL) @ Barba Negra Music Club, 2017. 02. 01.

Szólóban szép igazán az élet!

0tarja2017_10_eredmeny.jpg

Egy nagyon is remekbeszabott estével ajándékozta meg a rajongóit Tarja Turunen és csapata. Szerény meglátásom szerint már több szempontból sincs értelme azon variálni, hogy milyen volt, vagy nem volt vele a Nightwish, hiszen míg ott kilenc évet töltött el, a szólókarrierjét már jóval több, körülbelül tizenkét éve építi, egyre nagyobb sikerrel. Ráadásul már több anyag jelent meg tőle az utóbbi korszakban, mint azelőtt, így már támaszkodnia sem kell az akkor megjelent dalokra, bőven összeállíthat egy (mint kiderült, nem is akármilyen) műsort az elmúlt bő dekád terméséből is.

Tovább

Elérkezett a vég! Tegnap volt a Black Sabbath utolsó koncertje!

06.jpgHát, ez is elérkezett. Tudtuk, hogy be fog következni, de titkon reméltük, hogy valamiért mégiscsak ottragad ez, a heavy metal és úgy egyébként az egyetemes rockzenét meghatározó néhány legenda a színpadon, amíg világ a világ. Sajnos nem így történt, Ozzy Osbourne, Tony Iommi és Geezer Buttler befejezte azt, amit tágabb értelemben ötven éve, szűkebb értelemben tavaly nyáron kezdett el: ugyanis a majd' fél évszázadot felölelő karrier utolsó turnéja tavaly nyáron, méghozzá nálunk, a Papp Lászlóban kezdődött el, tegnap este pedig a banda szülővárosában, Birminghamben fejeződött be. Persze az esély egy-egy koncertre még mindig nyitott, de ezt hagyjuk meg a jövőnek, most nézzünk bele, milyen is volt a Búcsú.

Tovább

Archaikus black metal orgia - Jön az egyszemélyes Front Beast új nagylemeze

front-beast-photo.jpgKicsit sem titkoltan járja a Bathory által kitaposott északi ösvényt Avenger. A német földön alkotó Front Beast nevű egyszemélyes zenekar centruma és origója. Aki temérdek bandája mellett amikben játszott, még 1999 környékén hozta ki első önálló demo anyagát, amit azóta számtalan kislemez, split és két stúdióalbum is követett ez alatt a név alatt, de a friss nyolc számos nagylemez is úton van már...

Tovább

"Tudod, ez számomra egy nagyon belsőséges lemez lesz, nagyon sok hozzám köthető dolog lesz rajta"

Interjú Frankie Palmerivel, az Emmure énekesével

emmure_2016.jpgMárcius 3-án kerül a boltokba az utolsó lemez óta igencsak megreformált felállású Emmure új stúdiólemeze, a Look At Yourself. Az énekes Frankie Palmerin kívül mindenki távozott, távozni kényszerült a fedélzetről, így a friss tagok, az új korong és egy-két egyéb infó is szóba került a múlt heti beszélgetésünk alatt, melyet természetesen magával a frontemberrel sikerült abszolválni.

Tovább

Elmarad a Metallica mai koppenhágai koncertje

metallica-james-hetfield_2.jpg

James Hetfield betegsége miatt a Metallica már pénteken is rövidített koncertet adott az első esten koppenhágában, de a ma esti koncertet kénytelen a zenekar szeptemberre halasztani. Az orvosok ugyanis szigorúan megtiltották James Hetfieldnek az éneklést. A zenekar négy koncertet hirdetett meg az újonnan épült Royal Arenában, hogy a 7-i és 9- koncertek sorsa mi lesz, az még kérdéses.

Tovább

Új Deez Nuts videó előzte be a hétfői budapesti koncertjüket

deez-nuts-band.pngVideó készült az ausztrál Deez Nuts új lemezének címadó dalához. A banda egyébként épp turnén van Európában a Comeback Kid, a szintén friss lemezes First Blood, meg még három másik banda társaságában, amely bulinak hazai állomása is van. Hétfőn, azaz február 6 - án láthatjátok őket a Dürer Kertben. Friss videójuk azonban beelőzte ezt a bulit és egyben beharangozza az április 7 - én Binge / Purgatory címmel érkező lemezt. A videót pedig a hajtás után találjátok természetesen.

Tovább

Amerikában is megfordult a Dio-hologram

dio-hologram.jpgAmerikába is eljutott a tavalyi Wackenen debütált Ronnie James Dio hologrammal kiálló Dio Disciples. A legenda egykori zenésztársaiból, valamint Tim "Ripper" Owensből és Oni Loganből álló zenekar egy los angelesi díjátadón idézte meg a 2010-ben elhunyt énekest a már ismert technikával, lent már meg is nézhetitek, hogyan néz ki a We Rock ebben a spéci felállásban.

Tovább

Így nyomta a Queen és James Corden a The Late Late Showban

james-1-t.jpg"Amíg fel nem nőttem, végig az járt a fejemben, hogy nagyon jó lennék, mint a Queen frontembere. Nem azt mondom, hogy jobb lennék, mint Adam Lambert, de szerintem jobb frontember lennék, mint ő." - mondta James Corden, a The Late Late Show házigazdája. Na persze, hogy hirtelen, "meglepetésszerűen" a színpadra is robbant Brian May, Roger Taylor és a 2009 óta velük éneklő Adam Lambert egy Queen egyveleg kíséretében. Nyilván a showman is beszállt egy-két sor erejéig, hogy alátámassza az előző kijelentését. Talán mondani sem érdemes, hogy mekkora buli kerekedett az egészből.

Tovább

10 szörnyű feldolgozás a rock- és metalzene világából

10rossz.jpgA feldolgozás legtöbbször a tiszteletadás jele. A szándék mindig nemes, az eredmény talán már annál kifogásolhatóbb tud lenni. Mégis ebben az a legkínosabb, ha egy nagyobb zenekarnak, vagy előadónak sikerül kevésbé előnyösen, vagy mondhatni penetráns sz*rul interpretálni hősei dalát, melyre sajnos van példa bőven. Szóval lássuk, milyen is az, amikor nem úgy sikerül a tisztelgés, ahogy azt elvártuk volna. Természetesen, mint minden lista, ez is szubjektív mércével mérendő, mindenki szabadon tehet hozzá a saját kedvenc "rosszai" közül.

Tovább

Goddamn Trouble - Itt egy új Overkill-dal, ráadásul videóval

overkill_2017.jpg

Jövő pénteken, azaz február 10-én érkezik az Overkill új albuma The Grinding Wheel. Két dalt korábban már mutattunk a lemezről, most itt egy harmadik is, melynek címe Goddamn Trouble, és amihez van egy videó is. Alább mindjárt le is csekkolhatjátok. Az új lemez producere egyébként maga az Overkill volt, a keverést Andy Sneap végezte (Testament, Exodus, Accept stb.), a borító meg ezúttal is Travis Smith (Nevermore, Opeth stb.) készítette.

Tovább

Elhunyt a The Hellacopters gitárosa Robert "Strängen" Dahlqvist

170203-hellacoptersgitarristavliden-411121-se-gp-1-jpg.jpgA svéd The Hellacopters zenekar köszönettel búcsúzott egykori zenésztársuktól. Ugyanis Robert "Strängen" Dahlqvist gitáros mindössze negyven évesen tegnap eltávozott közülünk. Aki 1999 és 2008 között volt a svéd rockbanda gitárosa. A banda köszöni neki az együtt lenyomott tíz évet, az emlékeket és reméli találkoznak még a fiatal gitárossal odaát. Továbbá részvéttel fordulnak a család felé. Mást pedig mi sem tehetünk, mint jó utat kívánunk. Nyugodj békében Robert...

Tovább

A Place Where There's No More - Itt az új Life Of Agony album címadó dala

life_of_agony_2016.jpg

Április 28-án új Life of Agony lemez jelenik meg, valamivel több, mint tizenegy évvel az utolsó Broken Valley című stúdióalbum után. Ami már új fejezet volt a kilencvenes évek metál / hardcore színterének egyik alapbandájánál, hiszen addigra túl voltak már egy feloszláson és újraegyesülésen is. Aztán később ismét lefutotta a banda ezt a kört, de az utóbbi két év abszolút aktív időszaknak számít megint. Az album az A Place Where There's No More Pain címet kapja és a zenekar szerint, hangvételét tekintve súlyos és érzékeny anyagnak ígérkezik. Az album felvezetéseként ma megérkezett az album címadó dala ami itt alább meg is hallgatható.

Tovább

Így reagál Dave Grohl élete első felvett dalára

godlookdown.jpgAhogy ismeretes, a Foo Fighters szépen, lassan elpotyogtatta már a 2014-es Sonic Highways című albumukhoz legyártott "így készült" videókat, így nem maradt más, mint a kimaradt jelenetek, kihagyott dalokról készült filmecskék. A lenti szösszenetben megnézhetitek, hogy Dave hogyan reagál élete első megírt és felvett dalára, a Gods Look Downra, amely végül a Scream egyik lemezére is felkerült, igaz, másféle verzióban. Mivel Dave apánk azóta nem hallotta a szalagot, megvan róla a véleménye, természetesen humorral megfűszerezve, így duplán érdemes megnézni a filmecskét.

Tovább

...és itt van két friss All That Remains dal is!

allthatremainsband2015newbassist_638.jpgEgyelőre még nem tudni, pontosan mikor, de azt már tudni, hogy tavasszal a boltokba kerül az All That Remains egyelőre még cím nélküli korongja, melyről két dalt, a Madnesst és a Safe Houset már meg is tudjuk mutatni. A 2015-ös The Order Of Things utódja az első lemez lesz, melyen az új basszer, a Jeanne Sagan helyére érkező Aaron Patrick lesz hallható, de hogy ez mekkora változást idézhetett elő a zenekar életében, azt a lent hallható két szerzeményből ti is kideríthetitek.

Tovább

Power Trip - Nightmare Logic (Southern Lord, 2016)

Megpörgeti még a trógerlombot a sörpermetben...

power-trip-nightmare-logic.jpgHabár itthon nem koptatott el annyi kockás inget és nem tört ketté temérdek gördeszkalapot a huszonegyedik századi thrash metál reneszánsz, azért a Power Trip híre már azelőtt is eljutott kis hazánkba, mielőtt maga a zenekar is vastagbajuszos texasi tiszteletét tette tavaly nyáron Óbudán. Nevük ugyanis megelőzte őket, méghozzá ujjatlanra fazonírozott pólóikon, amit más Budapestre járó underground bandák zenészei előszeretettel viseltek nálunk kisebb és nagyobb termekben egyaránt. Ami nem is meglepő, hiszen a dallasi ötös első lemeze pontosan az a cucc, amitől Zetro Souza, Scott Ian és Rocky George is újra tinédzsernek érezheti magát. Ezek a srácok ugyanis ugyanolyan vehemenciával nyúltak hozzá a nyolcvanas évek felgyorsult zenéjéhez, mint anno a legnagyobb hősök.

Tovább

Újabb nevek a Brutal Assault Fesztiválra!

brutal_assault_2017_claw.jpg

Nem kicsit feszes hepening várható az augusztus 9-12 között a csehországi Jaromerben tartandó Brutal Assault Fesztiválon. Tegnap a szervezők új neveket jelentettek be a fesztiválra. Jön a visszavonulni nem bíró (hála az égnek) Clawfinger, az orosz folk/pagan metálos Arkona, a Born Of Osiris, viking hajóval az Einherjer. Itt lesz Gruesome és a Malignant Tumour, de jön a The Lurking Fear, a Svart Crown és a hosszú idő után visszatérő Samael. További infók a fesztiválról ITT.  

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum