RockStation

Ørdøg - Sötétanyag (EDGE Records, 2017)

!!!

2017. február 12. - theshattered

ordog_sotetanyag.jpgA múlt héten megérkezett az Ørdøg második nagylemeze, jelen recenzió tárgya, a Sötétanyag. Szándékosan nem a "boltok polcaira került" kifejezést alkalmaztam, hiszen ahogy az elődje, a  három évvel ezelőtti Tíz Fekete Dal, úgy ez a lemez is elérhető újságmellékletként is, (ráadásul ezúttal limitált LP formátumban is elérhető lesz!) így mindenki kénye-kedve szerint választhatja ki a neki tetsző kiszerelést. De lássuk csak, mit tartalmaz a gyönyörű csomagolásba ágyazott dalcsokor!

Tovább

Balesetet szenvedett a The Dillinger Escape Plan!

the_dillinger_escape_plan_2015.jpgA tegnapi esti berlini koncert után a mai esti helyszínre, Krakkóba tartó utazás közben kamion ütközött a The Dillinger Escape Plan turnébuszába. A baleset méreteit az ITT látható videó is jól demonstrálja, de röviden a következőkkel lehet leírni a szerencsétlenséget: tizenegy sérült (köztük a kamion sofőrje és a zenekari stábból többen), akiket kórházba is szállítottak, volt, akit mentőhelikopterrel. A helyszínelés még tart, az autópályát lezárták.

Tovább

Szerdán Budapestre jön Doyle Wolfgang Von Frankenstein

Hallgass bele egy új dalba

doylesolo2013official_638.jpg

Február 15-én a szóló csapatával érkezik a Dürer Kertbe a legendás Misfits gitáros Doyle Wolfgang Von Frankenstein. A turnét majd új album is követi, Doyle II: As We Die címmel, ami május 5-én jön ki a Megadeth basszer David Ellefson kiadójánál, az EMP Label Groupnál. Az új album egyik dalába azonban alább máris belehallgathattok.

Tovább

Új Memoriam videó - Röviddel az album megjelenés előtt

218748_218729_20161215_memoriam_promos_gobinder_jhitta_1_of_26_credit_gobinder_jhitta.jpgHa nem rágtuk volna még le csontig a supergroup kifejezés izgalmát, akkor a Memoriam zenekar esetében is el lehetett volna sütni. A brit death metal veteránok ugyanis a stílus korai éveiben is mint tanárok szerepeltek már ebben a suliban. Karl Willetts a Bolt Thrower énekese mellett olyan bandák tagjai sorakoznak még fel, mint a Benediction, Cerebral Fix és a Sacrilege. Első lemezük megjelenése pedig For The Fallen címmel már egészen közel, hiszen az március 24 - én érkezik. Ennek egyik dalához pedig szöveges videó készült, ezt tekinthetitek meg a hajtás után.

Tovább

Elstartolt az Anthrax Európa-turnéja

Ami március 12-én Budapestre ér

0a26.jpg

Február 9-én a birminghami O2 Institute-on elrajtolt az Anthrax Among The Kings elnevezésű turnéja, melynek keretében a zenekar Among The Living című zseniális albumának 30-ik születésnapját is ünnepli egyben. Mégpedig azzal, hogy egy az egyben el is játsszák a lemezt. Na erről tudunk mutatni nektek egy rajongói felvételt. Aki még nem tudná, annak mondjuk, hogy a turné március 12-én Budapestre a Barba Negra Music Clubba ér.

Tovább

Poontang Boomerang - Új videó a Steel Panthertől

Ami a PornHubon debütált

steel_panther_2016_2.jpg

Az eredetileg tervezettnél egy hónappal később március 24-én jelenik meg a Steel Panther új albuma, a Lower The Bar. A zenekar az albumról tavaly már megosztott egy Cheap Trick feldolgozást She’s Tight címmel, amiben a a zenekar énekes/gitárosa, Robin Zander is felbukkant. Anything Goes címmel aztán egy saját dal is felbukkant, most pedig alább itt a harmadik tétel Poontang Boomerang címmel, amely - hol máshol -, mint a PornHubon debütált.

Tovább

20 vicces zenekari promófotó

vulva-denied.jpgAz imidzs mindenek felett! Ha meglátják a weblapodat, a Facebook oldaladat, vagy akármilyen felületet, esetleg a rólad szóló cikket, mindenki rögtön a képi világra fog rácuppanni. Sőt, könnyen meglehet, hogy akármilyen jó a zenéd, már ott bukod a közönség 80%-át, hogy úgy nézel ki, mint egy rakás szerencsétlenség. Néhány ilyen félresikerült, vagy nem éppen gondosan átgondolt zenekari képet találtok itt lejjebb, tessék csak ámulni, bámulni, mosolyogni, kacagni, aztán tanulni belőlük, hogy minél kevesebb forduljon elő belőlük. Figyelem! Ha valakinek van egy Vulva Denied, vagy egy Turds Of Misery pólója elfekvőben, egy vevő már van rá!

Tovább

Ilyen volt Angus Young vendégszereplése a Guns N' Rosesban

gnr_angus.jpg

A pletykák igaznak bizonyultak és vendégként valóban fellépett a Guns N' Roses-szal Angus Young az AC/DC gitárosa a GNR február 10-i sydney-i koncertjén. Talán úgy nagyobbat durrant volna a dolog, ha Guns számokba áll be az emblematikus gitáros, de a közösen elnyomott AC/DC klasszikusok (Whole Lotta Rosie és Riff Raff) sem vallottak szégyent. Alább mindez meg is nézhető.

Tovább

10 Grammy győztes metal(?) dal, amely nem feltétlen megérdemelten lett az év legjobbja

metallica_1988.jpgVasárnap lesz a 2017-es Grammy díjátadó gála. Biztosan sokan tűkön ülnek már, hogy vajon kik lesznek azok, akitet az Akadémia idén a legjobbaknak ítél, így természetesen mi is fél szemmel figyeljük a folyamatokat, nyilván a gitárzenére kiélezve. Az idei év jelöltjeire, melyeknek a rock- és metalzene által érintettjeit ITT listázunk is nektek, talán nem lehet panasz, viszont az évek folyamán a Legjobb Metal Előadás, vagy Album kategória nyertesei bizony nem mindegyike volt a legjobb választás. Ebből mutatunk be egy csokorra valót.

Tovább

Kreator - Gods Of Violence (Nuclear Blast, 2017)

Feltuningolt folytatás

kreator_gods_2.jpg

Úgy látszik a 2016-os remek esztendő után idén töretlenül folytatódik a jó széria a thrash metal történetében, rögtön a Kreator nyitja az évet a tizennegyedik albumával! A zenekar számos tagcsere és zenei útkeresés után a Violent Revolution lemezzel talált újra magára és ez a lendület 2017-ben az új albumon is kitart.

Tovább

Meghallgatnál egy új Jerry Cantrell dalt? Itt a remek alkalom!

jerrycantrell1.jpg

Új dallal jelentkezett az idén új albummal jelentkező Alice In Chains gitárosa, Jerry Cantrell. Az A Job To Do címre keresztelt szerzemény a John Wick: Chapter 2 (magyarul: John Wick: 2. felvonás) filmzenealbumán jelent meg a mai napon, legalábbis virtuálisan. Ha valaki CD-n is be akarná szerezni a dalcsokrot, arra egészen március 3-ig kell várnia a szorgalmas zenegyűjtőnek. A lent hallható dal nem mellesleg a filmzenéért felelős Tyler Bates közreműködésével készült, a Keanu Reeves főszereplésével fémjelzett film ma debütál a magyar mozikban.

Tovább

"Ez egy megtisztulás. Az én személyes terápiám."

The Devil's trade interjú Makó Dáviddal

0thedevilstrade2016_25.jpg

Aki járt már The Devil's trade koncerten az tudja, hogy a banjo az a hangszer, amit minden szám előtt újra kell hangolni. Mint ahogy az is kiszokott derülni ezeken az estéken, hogy az öreg Tom Waits zenéje éppannyira lehet inspiráló, mint a mély érzésű magyar népdalok. Ezekről ugyanis Dávid szívesen beszél két dal között, miközben azt a bizonyos bűvös hangszert újrahangolja. S bár érezhetően nem csak zenéjében kap szerepet a személyes hangvétel, mindent mégsem mesélhet el a koncerteken, hiszen ott a daloké a főszerep. Viszont mostanában történt sok minden a The Devil's trade-del. Volt egy nagyobb Európa turné és lesz majd nemsokára egy következő. Ezekről az aktualitásokról beszélgettünk a Testkultúra műhely szőnyegén, ahol egyébként, mint edző is dolgozik, mikor éppen nem zenél.

Tovább

Gyurmabábú polgárpuki - Animációs videó Iron Reagan módra

16508757_1234187719990796_7360674709141614326_n.jpgA napokban jelent meg emblematikus albumcímmel az Iron Reagan új anyaga. A Crossover Ministry lemez tizennyolc számot tartalmaz, követve az eddigi kemény, de komolytalan vonalat, élükön Tony Foresta bácsival. Akinek gyurmaalteregója most a szomszédok elpuhult fejét gyalulja Fuck the Neighbors címmel. Abban az animációs videóban, amit Johnny McHone rendezett és te pedig csekkolsz.

Tovább

Depeche Mode: megérkezett az új klip!

... és még a Facebook oldaluk adminja is lehetsz

depeche_mode_2017.jpg

Február első hetében mutatta be új dalát a Depeche Mode, és a Where's The Revolution szerzeményhez a mai napon befutott a klip is! A rendezői székben természetesen nem mást találunk, mint a csapat régi harcostársát, a vizuális oldalért felelős holland szakembert, a fotográfus és filmes Anton Corbijnt. A disztopikus hangulatú, matt színvilágú klipben indusztriális környezetben láthatjuk a zenekart, menetelő táncosok gyűrűjében - vagyis a képi világ tökéletes hátteret garantál a zenének és a szövegnek.

Tovább

Feltörekvő bandák, homályos péntek esték - Alone in the Moon, Hoodoo Offenders GMK, 2017. február 10.

aitm_3.jpg

Ha mindig is érdekelt, mire képesek azok a kvázi ismeretlen együttesek, akiket az induló előadókat támogató Cseh Tamás Program keretében megdobnak 2-2 millió forinttal, itt egy remek alkalom a tesztre, ugyanis február 10-én, pénteken két CSTP-s zenekar veszi birtokba a GMK színpadát, ráadásul mindkét banda a keményebb rockzene világából érkezik.

Tovább

Egykori Cynic és Pestilence tagokra épülő új banda a ONEGODLESS

jii1eg.jpgA ritmusszekciót ugyanis Robin Zielhorst ex-Cynic basszusgitáros és Yuma van Eekelen a Pestilence egykori dobosa képviselik ebben az új blues/metal hibrid zenekarban, melynek a ONEGODLESS nevet adták. A zsír új banda énekese Pieter Verpaalen lett, akit a Textures soraiból ismerhetünk, illetve Yordi Lopez gitáros. Ők alkotják ezt a négyest. Akiknek már meg is érkezett From The Ashes című bemutatkozó daluk, amit valamikor az év első felében lemez is követ majd. A friss dalhoz készült szöveges videóhoz pedig csak hajcsatok egyet és kész.

Tovább

Füst, mocsár és spagetti

Három underground album, középpontban zöld növényekkel

dopelord_children_of_the_haze_front.jpg

Manapság szinte feldolgozhatatlan mennyiségben jelennek meg dalok, albumok, azonban ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy mindegyikbe érdemes is belefülelni. Ez természetes, vannak jobb és rosszabb lemezek, ugyanakkor a minőség gyakran (mindig?) alig korrelál a hírveréssel, ami az adott megjelenést övezi. A Rockstation gerilla-marketing kommandója ezt természetesen nem hagyhatja annyiban: az alábbi összeállításban három, a radar alatt megjelent albumot mutatunk be. Terítéken a Dopelord, a Lee Van Cleef és a Weedruid új albuma.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum