RockStation

Fates Warning, Armored Dawn, A New Tomorrow @ Budapest, A38, 2017.02.02.

A közlekedés tudománya

2017. február 19. - magnetic star

fates_warning_budapest_1.jpg

Mintha a hazai közönség csak lassan eszmélt volna rá, hogy a progresszív metal színtér egyik meghatározó zenekara kilenc (!) év kihagyás után ismét aktivizálta magát. Ennyi idő telt el ugyanis a FWX és a Darkness In A Different Light albumok között, és amikor az utóbbi anyagot mutatták be ugyanitt a hajón, a mostani nézőszámnak mintegy fele jött csupán össze. Azóta három és fél esztendő telt el, a tavalyi Theories Of Flight még a Darknesst is felülmúlta, és ezúttal a teltháztól sem jártunk nagyon messze!.. Röviden ennyit Jim Matheosék legutóbbi alkotásának, illetve a hozzá fűződő budapesti koncertjüknek az előtörténetéről, és bár ma sem tartom indokoltnak a közel egy évtizednyi szünetet, így is azt mondom, inkább várakoztasson valamivel tovább egy ilyen patinás csapat, ha utána változatlanul magas színvonalon képes teljesíteni, mintsem hogy folyamatos működésben a nevéhez méltatlan megnyilvánulásokkal porlassza saját renoméját.

Tovább

Egy csinos mexikói és a Melvins - Itt a Crystal Fairy debüt lemeze

crystal-fairy-making-of-the-album-4d084391-487f-4a14-ba25-760560481ccd.jpgPofás kis csapat ez, ahogy Buzz Osborne és Omar Rodríguez-López állnak egymás mellett és azon versenyeznek, kinek van nagyobb fészek a fején. Mellettük Dale Crover dobossal, aki gyanúsan letisztult külsővel bír annak ellenére, hogy a legőrültebbek között tartják számon, ha dobcucchoz ül. Azaz három fenomén egy bandában a Melvins és a Mars Volta soraiból, akik most egy extravagáns mexikói szívtipróval kiegészülve Crystal Fairy néven hoztak létre egy új bandát, mely valószínűleg mesterien folyatja a valóságot az út szélére, ahol sosem forgatták le azt a filmet, amihez ezt a zenét megírták. Ami Teri Gender Bender művésznő, azaz a mexikói Le Butcherettes hangja csak megkoronázni tud ezen a talentum alt-rock lemezen, amibe most itt lejjebb hallgathatsz bele a február 24 - én történő megjelenés előtt.

Tovább

Nézz bele a Dimmu Borgir új DVD-jébe!

dimmu2016.jpgA szorgosabb olvasóink biztos tudják már, hogy több évnyi csend után két kiadvánnyal is elő fog rukkolni a Dimmu Borgir. A 2010-es Abrahadabra utójáról még egyelőre semmit nem tudni azon kívül, hogy készül, viszont az április 28-án megjelenő Forces Of The Northern Night DVD egyik dalát, a méltán klasszikus Mourning Palace szimfonikusokkal felturbózott koncertfelvételét már le is csekkolhatjátok!

Tovább

Leprous (NOR), Between The Buried And Me (USA), Devin Townsend Project (CAN) @ Barba Negra, 2017.02.13.

Három a progos igazság!

0devintownsend2017_42_eredmeny.jpg

Amikor meghallottam eme koncert hírét, esélytelennek láttam, hogy én ne jelenjek meg rajta. Miért? Mert a három fellépő közül kettő (azaz Devin apánk és csapata, valamint a BTBAM) hatalmas kedvenceim, a Leprous pedig (legyen az én szegénységem, hogy eddig csak névről ismertem őket) már előzetesben is több, mint ígéretesnek tűnt, tehát ha csak a zenei részt nézzük, hibátlan estének nézhettünk elébe. Spoilerveszély: mindez pontosan az elvártak szerint alakult!

Tovább

Élet - Itt az új Leander Kills videó, ma este a Dal döntő!

leanderkills20170112_led2_1.jpgElkészült a Leander Kills legújabb klipje, mégpedig az Élet című dalra. Aki esetleg nem tudná, ez az a dal, amellyel a srácok egészen az Eurovíziós Dalfesztivál magyar döntőjéig eljutottak. Hogy összejön-e a nemzetközi megmérettetés, az ma este fog kiderülni, de addig is, hölgyek-urak, tessék csak megtekinteni ezt a filmecskét!

Tovább

Állítólag a komplett hangszeres szekció lecserélődött a Ghostban Papa Emeritus III mögött

papa_emeritus.png

A pletykák szerint mindenki lecserélődött a Ghostban a frontember Papa Emeritus III énekes mögött. Az énekes - aki több, mint bizonyosan Tobias Forge névre hallgat - állítólag a múlt év végi amerikai turné után vált meg társaitól. Aztán ez vagy így van vagy nem. Állítólag a hamarosan startoló európai turnén már egy másik csapattal játszik majd. Mi ezt teljes fenntartással fogadjuk, hiszen a Ghost előszeretettel alkalmazza a csere szót, így volt ez már az énekes esetében is, aki már a harmadik Papa Emeritus, aztán mégis ugyanaz a személy. Inkább sejtjük azt, hogy a Nameless Ghoulok maszkja megújul, így aztán ez jó alkalom az efféle hírekre. Persze ki tudja, hiszen megint csak állítólag a kezdetektől fogva Forge a csapat egyedüli dalszerzője, sőt, még az interjúkat is ő adja állítólag  Nameless Ghoulnak öltözve. Kész kabaré!

Tovább

Itt a második előzetes a Rammstein koncertfilmhez

rammstein_paris.jpg

Hamarosan koncertDVD-vel jelentkezik a Rammstein. A Paris címmel érkező koncertfilm anyagát 2012 március 6-án és 7-én rögzítették Párizsban, a Palais Omnisports-ban, a rendező pedig Jonas Åkerlund volt. A DVD és Blu-ray verzió nem sokkal a mozis premier után kerül majd boltokba. A koncertfilmet először tehát mozikban mutatják be, és jó hír a hazai rajongóknak, hogy március 23-án lesz magyarországi premier is, mégpedig a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Tovább

Egy új Evanescence dal jöhet?

evanescence-2016-tour-dates-tickets-photo.jpgFebruár 17-től, azaz mától elérhető el az eredetileg december 9-re tervezett Evanescence LP box-set. A banda három nagylemzét, a demo albumukat (Origin) és egy ritkasággyűjteményt magába foglaló doboz, hogy teljes legyen az élmény, egy 52 oldalas, nagyméretű könyvecskével lesz kiegészítve. Most az utóbbi, egyébként Lost Whispers címre keresztelt korongról lett meghallgatható meg az egyetlen frissnek tekinthető dal, az Even In Death. Egy másik, korábban már élőben is játszott dal ITT, a box set pontos dallistája ITT, a friss szerzemény pedig lentebb vehető szem- és fülügyre.

Tovább

Esélyes lehet a Pink Floyd reunion? Mindenesetre jön az új Roger Waters album!

pinkfloyd1973.jpgA Pink Floyd általános pop/rocktörténeti hatását reméljük, senkinek nem kell ecsetleni. Legendás albumok sorát rakta le a legutóbb 2014-ben, Endless Rivers címen kvázi friss anyaggal előálló csapat, ezúttal pedig egy, a még élő tagokkal való újraegyesülés került szóba. Persze ez felületes pletyka, nem annyira, mint az egykori basszer/énekes Roger Water szólólemeze, melynek már a címe is publikus lett!

Tovább

Nagyon rendben van az új Incubus-dal

incubus_island.png

Úgy látszik a 2000-es évek elejének sikerbandái idén új lemezzel jelentkeznek. Így tesz az Incubus is, akiknek szimpláncímre keresztelt új lemeze valamikor a tavasz folyamán kerül a boltokba. Tegnap a lemezről a zenekar közzétette az első új dalt Nimble Bastard címmel. A dal maga pedig egy nagyon kellemes meglepetés, amiről alább ti is meggyőződhettek.

Tovább

Élőben sem jobb az új Linkin Park-dal

linkin_park_2016.jpg

Tegnap osztotta meg a nagyvilággal a Linkin Park új dalát, a Heavy-t, amely a május 19-én One More Light címmel érkező nagylemez előfutára. A dalt a zenekar közösen írta azzal az Emily Wrighttal, aki korábban  Miley Cyrusnak, Katy Perrynek és Flo Ridanak írt dalokat. A rajongókat erősen megosztó (és akkor még finoman fogalmaztunk) dalt a zenekar egy élő facebook előadásban is eljátszotta tegnap este régebbi dalok kíséretében. A fentebb említett dal egyébként 6:48-tól hangzik el és hát azt kell mondjuk, hogy élőben sem jobb a stúdiós verziónál.

Tovább

Cold, Hard, Rusted - Új dal a Vale Of Tearstől

vale_of_tears_uj_felallas_2.jpg

Egy korábbi rövid beharangozót követően végre lerántotta a leplet új daláról a Vale Of Tears!
"Hosszas gondolkodás, formálódás és rengeteg munka hozta el azt a pillanatot tavaly év végén, amikor végre megcsillant a fény az alagút végén. Ez a pillanat volt az, amikor a kísérletezések után végre úgy éreztük, hogy ezt a dalt ebben a formában kell publikálnunk. A tiszta énekért felelős Egri Zoltánnak köszönjük a közreműködést!

Tovább

Inkább hallgass meg két új Papa Roach dalt!

paparoach01.jpgAnnak, akinek nem jött be az új Linkin Park dal (amin nem lepődünk meg), még van egy kis remény arra, hogy valami épkézlábbal találkozzon a 2000-es évek elejének sikerbandáitól, ugyanis megérkezett az új Papa Roach klip, a Crooked Teeth, valamint egy, eddig nem hallott új dal, a Help. Ez a két nóta igazából pont olyan, mint amire számítanánk Jacobyéktól, szóval tessék bátran rájakattanni' a videókra.

Tovább

Ezmiez? - Heavy címmel itt az új Linkin Park-dal

Májusban pedig jön a lemez is

linkin-park_630.jpg

Mára ígérte új dalának bemutatóját a Linkin Park. Emellett azt is elárulták, hogy az új album május 19-én One More Light címmel érkezik. A dalban vendégszerepel Kiiara is, akit azért nem a rockvonalról ismerünk. Nos, aki ennek ellenére valami rockosat várt, annak bilibe fog érni a keze. Mondjuk, annyi még hozzátartozik ehhez, hogy a dalt azzal az Emily Wrighttal írták közösen, aki Miley Cyrusnak és és Katy Perrynek és Flo Ridanak írt dalokat. Alább még lemezborító és dallista, ja és a zenekar az idei VOLT Fesztivál főattrakciója lesz.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum