RockStation

A kés hegye - Itt az új Depresszió videó!

2017. február 26. - theshattered

depi17.jpgElkészült az immár újra négyesben tevékenykedő Depresszió új videója, A kés hegye. A dal a majd ősszel megjelenő új, egyelőre még cím nélküli nagylemezen fog helyet kapni. Tessék nézni is, nem csak hallgatni!

Tovább

Délutáni szieszta mellé egy teljes The Exploited koncertfelvétel!

A sokat beszélt Szentpétervárról....

exploited.jpg

Áprilisban végre újra Budapesten láthatjuk a punkok punkját Wattie-t, a The Exploited főnökét. Az öreg idén 60 éves lesz, a zenekar pedig egy totál jó turnét nyom, jelenleg is. Ez a sorozat fog hozzánk is elérkezni, a The Casualties és a Code Red társaságában a budapesti Dürer Kertbe.

Tovább

Acoustic Enemy, avagy így fest az Arch Enemy War Eternalja akusztikus átiratban

arch_enemy_budapest_2016_2.jpgA tisztelgés egyik legjobb formája (legalábbis szerintem) az átdolgozás. Mert oké, ügyes vagy, ha el tudod játszani ugyanúgy a dalt, mint a "nagyok", de abban nincs semmi extra, ha értitek mire gondolok. Épp ezért jó ilyen kellemesen meglepő verziókkal találkozni, mint Rabin Miguelé, melyben az Arch Enemy legutóbbi, 2014-es nagylemezének címadóját, a War Eternalt szabta át egy csendes ülős, lágyan csordogáló dalfolyammá. Higgyétek el, érdemes meghallgatni! Csak vigyázzatok vele, mert meglehetősen addiktív!

Tovább

Nézd meg a Foo Fighters "titkos" buliját!

saint_cecilia.jpgTegnapelőtt este egy meghívásos alapú, viszont cserébe online is közvetített bulit adott a Foo Fighters az angliai Frome-ban. A jó szokásukhoz híven epikus hosszúságú koncerten 24 dal csendült fel, mely összesen két és fél óránál is több FF élvezetet takar, egyben ez volt az első hivatalos fellépésük az átmeneti visszavonulás bejelentése óta. A show előtt a zenekar megerősítette, hogy elvállalták az idei Glastonbury fesztivál headliner szerepét, mellyel a 2015-ös, Grohl lábtörése miatt lemondott bulit fogják pótolni.

Tovább

Itt vannak a The Dillinger Escape Plan turné pótállomásai!

the_dillinger_escape_plan_2015.jpgA zenekar ismerői, rajongói (illetve minden jól tájékozott rocker) pontosan tudja, hogy egy lengyelországi baleset miatt kénytelen volt félbeszakítani a búcsúturnéját a The Dillinger Escape Plan. A hozzánk is betervezett, a Shininggal közös koncertet, ahogy a turné többi fennmaradó állomását is törölték, mivel a felszerelés teljesen tönkrement. A pótlásra természetesen ígéretet adott a zenekar, lent található az összes új dátum, köztük természetesen a magyar buli új ideje is.

Tovább

Új Architects videó élő felvételekből - Ilyen lesz az augusztusi koncertjük is?

architects2012.jpgAugusztus 15-én hazánkban is fellép majd az angol Architects. A fiatalabb generációk közkedvelt bandája előbb azonban összedobott egy videót élő felvételekből a Gravity című dalukhoz, mely a tavaly megjelent All Our Gods Have Abandoned Us lemezen hallható egyébként. A videót Lucas Englund rendezte. Az augusztusi koncert pedig az Akvárium klubban lesz majd. A koncert videót, ami felveti a kérdést, hogy a pesti buli is ilyen hangulatú lesz-e, pedig itt lejjebb találod.

Tovább

Új Deftonest játszik a Suicide Silence

ss.jpg

Új - egyébként nagyon ötletes - videóval jelentkezett a meglepő zenei változáson átesett Suicide Sillence, akiknek Dying In A Red Room című daláról elsőre, meg másodikra is inkább ugrik be Deftones neve, mint bármi másé. A zenei változásról hamarosan Eddie Hermidával köszült interjúnkban olvashattok, addig pedig nézzétek/hallgassátok meg az új dalt.

Tovább

11 kultikus koncerthelyszín a rockzene világából

0metallica2010_01.jpgMinden rocker szeret koncertekre járni, ebben talán nem igazán érdemes vitát nyitni. Viszont nem mindegy, hogy a Mucsaröcsöge-alsóra bevezető bekötőút melletti Marika-presszóba, vagy egy nevesebb helyszínre látogatunk el. Már kapásból, ha az elvárt színvonalról van szó, hiszen nyilván nem lesz Sepultura Bivalybasznádon, ahogy a Metallica sem rohan, hogy az iszapszentmotorosi kultúrházban veressék a Master Of Puppetset. Ahogy az sem mindegy, hogy egy klubban milyen zenekarok lépnek fel, mert ugye a kultikus státuszt ki is kell érdemelni valahogy. A lenti listában néhány valóban neves, kvázi rockzenei szentélyként tisztelendő koncerthelyszínt szedtünk nektek csokorba. Nyilván egyéni ízlés szerint szabadon bővíthető, sőt, javaslatokat szívesen látunk!

Tovább

Rajongás lvl. 5000, azaz ilyen Metallica-kollekciód tuti nem lesz!

metallica_2016_4.jpgMindenkinek megvan a kedvenc zenekara, ez természetes dolog. Van, aki gyűjti is a relikviákat tőlük, ezért pedig maximális respekt minden érintettnek. És vannak olyanok, akik körülbelül a fél életüket feláldozzák arra, hogy minden egyes kiadása meglegyen a favorit zenekar/előadó mindegyik megjelenésének, pluszban még ezt-azt is hozzárak. Ilyen koma a torontói Doug, akinek Metallica rajongása már szinte félelmetes mértéket ölt. Tessék csak megnézni!

Tovább

Nézd meg az Oli Sykes vendégszereplésével készült új While She Sleeps videót!

2017.jpgÁprilis 21-én jelenik meg a While She Sleeps új albuma, a You Are We. A 2015-ös Brainwashed utódjáról a Bring Me The Horizon frontemberrel készült Silence Speaks már a harmadik előzetes a Civil Isolation és a Hurricane után, melyeket lentebb le is csekkolhattok.

Tovább

Will Haven tagokból álló Horseneck - Egyből Heavy Trip az első lemez

a2873873452_10.jpgA kaliforniai noise metál erősségek, azaz a Will Haven korábbi és jelenlegi tagjai, illetve Chelsea Wolfe kisasszony zenészei alkotják azt a friss formációt, melynek a neve frappánsan Horseneck lett. A blues hatásokban gazdag, letisztult gitároktól a horzsoló sludge témákig kihúzott határ, úgy tűnik harmonikus horizontot fest zenéjükben, mely egy stílusos Heavy Trip című első lemezben öltött testet. Aminek felvételeivel olyan arcok dolgoztak, akik korábban Big Business, Russian Circles és Kowloon Walled City anyagoknál mesterkedtek a mix és a master munkálatoknál. Hogy mindez pedig, hogy kaphat el akár egy post-hardcore életérzésre és stoner elszállásra éhes pillanatot, azt itt lejjebb tesztelheted a teljes albummal, a banda bitangra sikerült első klipje alatt.

Tovább

Tiszteld a gyökereket - Nézd meg a legendás finn Riistetyt koncertjét

riistetyt_band_punk.jpgA korai punk színtér kaparósabb, koszosabb vonalán nem kis jelentőséggel bírtak a nyolcvanas évek finn bandái. Ezen belül pedig a Tampere városának punk közösségéből magukat kinövő zenekarok. Mint például a Riistetyt, melynek korai anyagai nagy hatású klasszikusokká váltak, szakadék minimalista hozzáállásuknak köszönhetően. A régi arcok pedig most ismét megturnéztatják ezeket a dalokat. Ennek keretében pedig Budapestre is ellátogatnak március 16 - án, hogy stílusosan a Tizedes meg a Többiek, a Freedom is a Lie és a Bad Icons társaságában nyomjanak vélhetőleg egy velős bulit. Ne felejtsd el, hogy jelenléteddel nem csak a műfaj gyökereit, de a zenekarokat és a szervezőket is támogatod. A buliról pedig ITT kapcsolatot teremtve tudhatsz meg többet. Kedvcsinálót lejjebb találsz!

Tovább

Ilyen lenne Adel 25 című lemeze, ha rock-albumnak írták volna

adele.jpeg

Még jó, hogy sok ráérő, vagy unatkozó rocker van, akiknek az a kedvenc időtöltésük, hogy komplett rock/metal nótákat faragnak olyan dalokból, amikről talán nem is gondolnánk, hogy ez a stílus jól állna nekik. Ilyen lehet Adele 25 című sokszoros díjnyertes, multiplatina lemeze is, melyet alább hallgathattok meg rokkba oltva.

Tovább

Költői képsorok egy poszt-metál univerzumból - A DDENT új videójában

16426041_1106607529461147_2142144989398992747_n.pngA szimplán instrumentális, de abszolút monumentális tételekben gondolkodó párizsi DDENT elkészítette első lemezét, melynek címe آكتئاب . A nyolc súlyos szerzeményt tartalmazó lemez a sarló alakú félhold alatt mindenhol ott lovagló depresszió nyomában jár és annak minden arcával való találkozásánál libabőrt ígér, ebben a sajátos poszt-metál univerzumban, amit ők teremtettek. Ezt prezentálva pedig elkészült egy művészi videó is, melyet Christopher Acker rendezett a Kohol című számhoz, megörökítve egy rituálé minden mozdulatát. Ezt a páratlan alkotást láthatjátok most, ha a tovább szóra klikkelve haladtok következetesen lefelé.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum