RockStation

Decapitated - Ejtették a vádakat, hazautazhat a négy zenész

2018. január 06. - sunthatneversets

decapitated_2017_1.jpg

A lengyel death metalos Decapitated tagjait még szeptemberben tartóztatták le az Egyesült Államokban csoportos nemi erőszak vádja miatt. Most azonban megszüntették a büntetőeljárást a tagokkal szemben, így ügyük kapcsán már tárgyalást sem tartanak.

Eredetileg január 16-án tárgyalták volna a Washington állambeli Spokane-ben a Decapitated büntetőügyét, de egy a védelem által felmutatott új bizonyíték következtében a vádakat már most ejtették a zenekarral szemben. Az ügyész az áldozat egészségére és az igazságszolgáltatás érdekeire hivatkozott a vád visszavonásakor, ami még elvileg lehetővé tenné, hogy a csapat tagjai ellen később ismét megindítsák az eljárást az ügyben. Ez azonban nem valószínű. A fordulatot az ügyben állítólag az hozta meg, hogy a védelem a két állítólagos áldozat vallomásainak hitelességét tervezte megkérdőjelezni, hiszen az egyik nő 2014-ben már hamisan állította a rendőrségnek egy eset kapcsán, hogy akkori barátja megtámadta, illetve több tanúval tudták igazolni, hogy az állítólagos sértett sérüléseit az első sorokban tombolva és a színpadra mászás közben szedte össze. Mindezt írásos tanuvallomásban Andy Marsh, a turnétárs Thy Art Is Murder gitárosa is megerősítette. 

„Noha a tárgyalás megadta volna a lehetőséget a zenekar számára, hogy ezt a bizonyítékot a nyilvánosság elé tárja, a csapat üdvözli a döntést, és nagyon várják, hogy hazatérhessenek Lengyelországba”, áll a kiadott nyilatkozatban. Waclaw Kieltyka, Michal Lysejko, Rafal Piotrowski és Hubert Wiecek emellett köszönetet mondanak mindenkinek, aki támogatta őket az elmúlt hónapok során.

Azt nem tudni pontosan, mikor térhetnek haza Lengyelországba a Decapitated tagjai.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr9613553481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum