RockStation

Ötödször lesz LIZ Feszt Pécsen

2018. január 08. - sunthatneversets

don_gatto_2017.jpg

Január 13-án, szombaton kerül megrendezésre a Pécsi Estben az V. LIZ Feszt, ahol az elmúlt évekhez hasonlóan ismét hat zenekar lép fel - idén viszont két külföldi csapat is ott lesz a bulin.

Az estét a zombai King Furia nyitja. A banda néhány tagja pár hónapja még a Sonic Rise-ban nyomta, a zenei stílus viszont teljesen más: sötét metál, nyomasztó hangulat, itt-ott néha blackes aprításokkal. Kemény lesz, na. Nagyon kemény.

A Dirty Dawn-t minden jóérzésű pécsi huligán ismeri - nélkülük amúgy sem lehet LIZ Fesztet szervezni. Állítólag erről valami ügyvédi papírjuk is van, amit természetesen még senki nem látott... A faszik különben hamarosan új lemezzel jelentkeznek, amiről minden számot elénekelnek a kedves közönségnek, biztos, ami biztos.

Na, aztán jön a budapesti Positive Mental Attitude is, hogy napfényes hardcore punkkal tegyék bele a bugit a lábunkba. A csapatban különben olyan legendák zenélnek, mint a Kovácsházi Attila meg a Szalkai Tibi, akik elég sok mindent letettek az asztalra így hardcoreilag.

A milánói My Own Voice dallamos hardcore-ral érkezik a fesztiválra, a stílust inkább a régi iskola felől megközelítve, minthogy nekiálljanak tök feleslegesen modernkedni... Még Staller Ilona néni is táncra perdülne, ha hallaná, milyen ügyesek ezek a fiúcskák!

Az osztrák Seek & Destroy nem először jár Pécsen és nem is utoljára, az hótziher. Ők a legjobb burgenlandi parasztmetál zenekar amúgy, ráadásul a srácok magyar nyelvtudására sem lehet panasz. Igaz, hogy egész mondatokat még nem tudnak, de a szókincsük pazar - a számok közti vicces beszólásokkal lazán kenyérre kenik a publikumot.

A bulit a Don Gatto zárja. Náluk is érik egy új lemez, de talán megbocsájt nekik a pécsi közönség hogy még utoljára a régi műsorral jönnek. Hadd berregjen az a láncfűrész!

Kapunyitás hétkor, kezdés pontban fél nyolckor. Elővételben és ha nyolc előtt érkezel, csak egy ezres a beugró, és utána is csak egy ötszázassal több. További infók ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr2413557759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum