RockStation

Gép, Gép, Pokolgép!!! - Pokolgép 35 éves jubileumi nagykoncert lesz az Arénában

2018. február 07. - sunthatneversets

Pokolgép.jpg

Igazi metál ünnep lesz az Aréna színpadán, hiszen a magyar rockzenei élet leghíresebb metálzenekara ünnepli fennállásának 35-ik évfordulóját. A nagyszabású, több, mint háromórás koncert a Pokolgép egész eddigi pályafutását átöleli, és a banda összes formációja fellép. A nézők igazi slágerparádéra számíthatnak. A fergeteges koncerten válogatást hallhatunk az elmúlt 35 év legsikeresebb dalaiból. A koncerten nagyszerű hang és látványtechnikára, és 12 nagyteljesítményű lézer bemutatójára számíthatnak a nézők. A videoanimációt egy Európa-szerte elismert, magyar VJ, és mapping művész csinálja majd.

A színpadon a ’83-89-es formáció:
Kukovecz Gábor – ének, gitár
Kalapács József – ének
Nagyfi László – gitár
Pazdera György – basszusgitár
Tarca László – dobok

Valamint az új Pokolgép:
Kukovecz Gábor – gitár
Tóth Attila – ének
Z. Kiss Zalán – gitár
Pintér Csaba – basszusgitár
Kleineisel Márk – dobok

Vendégek:
Nagy Feró – ének
Paksi Endre – ének
Rudán Joe – ének

A koncertet az
OMEN együttes nyitja

flyer_2018_pokolgep.jpg

A Pokolgépet a '80-as évek elején alapította Kukovecz Gábor, Paksi Endre és Varga „Pepe” Tibor. Az 1983-a „Ki mit tudon” a zsűri mindig kiszavazta őket, de a közönségszavazatokkal végül a döntőig jutottak, ahol a Jel című számuk előadásával a második helyezést érték el.

Rövidesen Paksi helyére Pazdera György érkezett, majd 1984-ben Nagyfi László lett a csapat tagja. Többször léptek fel az Omega, a P.Mobil és a P.Box koncertjein, majd 1984 őszén a Motörhead elő zenekaraként. Ez a koncert meghozta nekik az elismertséget.

1986-ban Totális metál címmel kiadták az első magyar heavy metál albumot, amelyből több mint 80.000 példány fogyott el, a következőből, a Pokoli színjátékból pedig 90.000 kelt el. '85-ben Tarcza László érkezésével kialakult a klasszikus felállás, amely 1989-ig működött. '89-ben egy telt házas Olimpiai Csarnokbeli koncert után változások kezdődtek a bandában. Jött Rudán Joe, Kun Péter, Jung Norbert, végül a 1995 szeptember 2-ai nagy koncertjükkel búcsúztak a közönségüktől.

1999. május 8-án, a „Metál Fesztiválon” tért vissza a zenekar, a későbbiekben Pintér „Pinyő” Csaba, Láris „Csiga” László, Nagy Dávid, Tóth Attila, Z. Kiss Zalán, Veress Márton lettek a tagok. A Pokolgép mindvégig megőrizte előkelő helyét a magyar metál zene élmezőnyében. 2003. október 4.-én, majd 2014. június 7-én egy-egy koncertre összeállt a régi, klasszikus banda. Most, 2018. június 8-án újra együtt lesz az egykori legendás csapat
A több, mint háromórás koncerten fellép a régi banda, játszik minden zenész, aki megfordult a csapatban az elmúlt évtizedekben, és a mai Pokolgép együttes is, hogy közösen ünnepeljék a 35. évfordulót. További infók a koncertről ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr10013641298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NZperX 2018.02.08. 09:57:54

Megvan a jegyem. Csak annyi a kérésem, hogy a Totális Metal, a Pokoli színjáték és az Éjszakai bevetés dalai - az összes - hangozzon el a koncerten. Előtte-utána lehet bohóckodni, de ez a kb. két tucat dal legyen ott a programban.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum