RockStation

Lemezek, amik szembejönnek - Vol 3.

Ömlesztett lemezajánlónkban idei INVSN, Hot Snakes, Hank Wood And The Hammerheads és ZEKE lemezek

2018. április 05. - Ernő Hellacopter

zeke2018.jpg

Az új év első negyed évén túl vagyunk, kiváló lemezek láttak napvilágot, nézzünk is szét hamarost, mik az idei év eddigi újdonságai a föld alatt.

INVSN - Forever Rejected (Dine Alone Records)

invsn_forever.jpg

Dennis Lyxzénék  (Refused, International Noise Con., AC4) nemrég adták ki a tavalyi év egyik legkellemesebb hallgatni valóját (The Beautiful Stories), ám nem sokáig ültek a babérjaikon, máris itt egy ötszámos EP Forever Rejected címen, ami ha lehet, még markánsabb vonalat húz a rock és a szintik közé, az utóbbi javára. Könnyed dallamok, fogós ütemek, emészthető dalocskák kis tavaszi csokorban, szalaggal átkötve. Nem éri el a nagylemezek szintjét, de ennek ellenére nem elhanyagolható a megjelenése. Április 26-án pedig irány a Dürer Kert, ott tali!


35kop.png

Hot Snakes - Jericho Sirens (Sub Pop)

hotsnakes-jerichosirens-3000.jpgA csapat háza tájáról régóta nem érkezett semmi újdonság, és ha a feledés homályába nem is vesztek, hiszen eddigi lemezeik olyan minőséget képviselnek, amit újra és újra elő kell túrnia egy magára valamit is adó zenebuzinak, azért a Jerikó Szirénjei mégiscsak a semmiből tűnt fel, és milyen jól tette! Rick Froberg (Obits, Drive Like Jehu) és John Reis (R.F.T.C, The Night Marchers) neve jól cseng egy adott szubkultúrán belül, és garancia a minőségre, amit ez a 10 számos lemez is bizonyít. Gyorsan horzsolja a hámréteget, felzaklat és táncra perdít, lüktet és adrenalinnal pumpálja tele a véráramot, pont úgy, ahogy azt a Hot Snakes eddig is tette. Toronymagasan a legnagyobb kedvencem az idecitált vonatkozások összességében, ez egy vegytiszta tízpontos lemez, zsenik egymás közt csakis így csinálják. 

5kop.png


Hank Wood and the Hammerheads - S/T (Toxic State Records)

hankwood_stlp_1024x1024.jpg

A Stay Home és Go Home lemezeket csak utólag pótoltam, mert Hank Woodék zenéje hosszas késéssel ért el hozzám, de egy blogtársam ajánlójában feltűnt kedvcsináló párhuzamként a Murder City Devils neve, így kötelező volt az ismerkedés, majd a rácsodálkozás, hogy valaki 2018-ban írjon meg egy ilyen tökéletes lemezt. Kellően nyüzsgő punk/garázsrock keverék, karizmatikus énekkel, 22 percben felvezetve mindazt, amit el lehetett sajátítani a nagy hatásoktól. Számomra eddig az év nagy meglepetése, és a felfoghatatlan self titled albumcímen felül egyetlen negatív jelzőt sem tudnék említeni velük kapcsolatban. Alig várom, hogy esetleg élőben is láthassam őket. Év végén tuti top 3-ban lesznek nálam! 

5kop.png 

Zeke - Hellbender (Relapse Records)

zeke_hellbender.jpgEz az év a nagy visszatérők éve lehet, hiszen a Hot Snakes után befutott a seattle-i speed mániákusok régen várt új korongja, a Hellbender is. Talán meglep, hogy nem kaptak egy teljes cikket, de azon felül, hogy 20 percbe belesűrítették a teljes pályafutásuk esszenciáját, és régen látott tempóban szaladnak végig a 15 nótán, nem tudom még mit lehetne elmondani? Aki ismeri őket, úgyis első napon magáévá tette, a többiek meg úgyis pokolra jutnak, és örök kárhozat vár rájuk. Orvos által napi 3x1-es dózisban fogyasztható. Szánd rá azt a napi órácskát, és a nap is másként süt majd le rád! Vitán felül tökéletes! 1000/1000 ZEKE YOU!


5kop.png

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr6913811790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum