RockStation

Beerzebub (2018)

Az előkerülő walkman igaz története

2018. április 10. - KoaX

bzb_promo_1.jpg

A legendás rap háborúknak a kora már lejárt. Nincs az igazi keménykedés, max egy-két csúnya szó a másikra valamelyik szennylap hasábjain. Akkor is csak azért, mert csúnyát mondott a tegnapi rakottkrumplira, amit ettél. Ennek a kornak akar véget vetni a Beerzebub, aki nem szarozik, ami a szívén az a száján.

A Mosonmagyaróvárról érkezett projektet Bogyó Ádám, régi cimboránk irányítja, Olyan ez az egész, mint egy rap brigád, akinek egy ember van az élén. Az egész Beerzebub projektre kijelenthetjük, hogy ez Bogyesz és a haverjai akciója. A zenekarról tudni érdemes, hogy igyekeznek minél több olyan bulit adni, aminek társadalmi jelentősége is van. Hogy értjük ezt? Különböző jótékony célú bulikon igyekeznek részt venni, hogy segítsék az adott ügyet. Ez tök szép és tök jó dolog, de mi is van a Beerzebub mögött? Mit rejt a számunkra az első anyag?

Mindannyian meglepődtünk, mikor a pofánkba robbant a kilencvenes éveket idéző rap hangulat. Mert kár ezen szépíteni, ez nem metal, hanem egy rap zenekar torzított gitárral. Akkor mi most miért is írunk róla? Mert érdemes rájuk odafigyelni, és talán a numetal arcok figyelmét tényleg felkelti a dolog. Számomra a hat szám olyan volt, mint a walkmanem. Előkerül néha-néha, de aztán úgyis visszarakod a legfelső polcra bizonyos idő után. Nem kell félreérteni. 

Az első mosoly után azért meglepődtünk, hiszen az anyag tényleg jól szól. Lehetne belőle tanulnia pár hangmérnöknek. A szövegek politikai töltöttsége miatt én ezt nem vesézném ki, de az tény, hogy a választásokkal egy időben kihozni egy ilyen EP-t remek ötlet volt. Nem lesznek zeneileg hatalmas megváltások, hiszen a fókusz mindvégig a szövegeken van. Be kell vallani, hogy ez nem igazán a mi műfajunk, de mégis valahogy helye van ebben a térben. Kíváncsi lennék, hogy élőben mit is tud ez a produkció. Egy esélyt mindenképpen megér, így azt mondom, hogy srácok és lányok: ha a közeletekben van a zenekar, akkor irány a party! 

Béke, Szeretet, Metal

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr1013818588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum