RockStation

Újabb nagyágyúval erősít a független magyar szemüvegmárka - a Vinylize

2018. május 31. - theshattered

vinylize.pngTavaly a világ legnagyobb szemüvegmárkájának versenytársával, Maui Jim-mel kollaborált Tipton Zakariás, idén a világ leghíresebb rock n roll bandájával, az AC/DC-vel adja ki kapszula kollekcióját Vinylize x AC/DC néven. A kollekció egyúttal az AC/DC első és egyetlen hivatalos napszemüveg kollekciója is.

A tervezők elképzelése az, hogy a teljes AC/DC katalógust újra megjelenítik szemüvegek formájában. A szóban forgó kollekció a banda ikonikus, huszonkétszeres platinalemezéből a Back in Black albumból készül. A most piacra kerülő kollekciót gondosan kiválasztott bolthálózatok forgalmazzák hazánkban és külföldön egyaránt, felpróbálható a Tipton Budapest showroomban, valamint megrendelhető továbbá a VINYLIZE.COM weboldalon is.

l65luee76zpuon8adv-suyorippwmqtwvqg-d8diydk.jpg

Elsőként mindössze háromféle keret készül (már csak azért is, mert az AC/DC együttes ismert arról, hogy csupán három akkordot használ). A HELL, a BONE és a NOISE keretek mindegyike háromféle – kis, közepes és nagy – méretben lesz kapható.

A fekete a Vinylize márka karakterisztikus színe, így hát magától értetődő, hogy a ’Back in Black’ (Vissza feketében) c. albummal kezdjük a szériát – mondja a cégalapító Tipton Zachariás. – A termék szinte forradalmian újszerű. Szakítunk a zenekarokhoz kapcsolt márkatermékek forgalmazásának hagyományos szabályaival. Korábban általában az volt a szokás, hogy a gagyi árucikkeket jó magas áron adták el. Mi azonban most egy kiemelkedően magas minőségű, kézzel gyártott európai terméket kínálunk értékarányos áron. A célközönségünk az AC/DC banda rajongói, akiknek sajátosan kifinomult a zenei ízlésük, és akik még mindig imádják ezt a zenét.

pyac6ieamfb-ssgfv8ceslmz7owm4dfrc_vzzhfj0le.jpg

A szemüvegkereteket mind dioptriás lencsékhez, mind pedig napszemüvegként forgalmazzuk. Utóbbiakat polarizált lencsékkel szállítjuk. A keretek szárán krómozott betétként jelenik meg az AC/DC szimbolikus villámfigurája. A minden idők egyik legmeghatározóbb rock-lemezének barázdái a szemüveg-keret elülső részén láthatók. A keret szárának belsejére melegsajtolással nyomják a két márkanevet. A szemüvegeket márkázott, a hanglemezek anyagát is újrahasznosító tokba, valamint biológiailag lebomló anyagból készült dobozba csomagolják. A teljes csomag a következőket tartalmazza: tok, címke, garancialevél, doboz, törlőkendő. Valamennyi tételt márkajelzéssel látjuk el.

vuxrnccl5upg-gk8kvg4wouvrcirbah9egkzzldst34.png

Az együttműködés előzményei is igen érdekesek. A Vinylize alapvetően olyan bakelitlemezekből készít szemüvegeket, amik sértetlenek, viszont nem kellenek tulajdonosaiknak (pl. lemezboltok már nem tudják tárolni, de eladni sem). Egyszer érkezett egy nagyobb adag kék színű lemez mindenféle jelölés, matrica nélkül. A lemezek lejátszásakor persze kiderült, hogy Pink Floyd albumokról van szó. A Vinylize korlátozott példányszámban ajándékszettet készített belőlük, vagyis a Pink Floyd „High Hopes” című, kék színű vinilre nyomott 12 inches hanglemezének felhasználásával. A csomagot Zack önköltségi áron adta el legfontosabb ügyfeleinek. Mivel a termék a Vinylize weboldalán is megjelent, a Pink Floyd szerzői (arculati) jogait képviselő szakértők perrel fenyegetőztek. Szerencsére, az érintett feleknek sikerült megegyezésre jutniuk, ugyanakkor a vinil újszerű felhasználására vonatkozó ötlet szájról-szájra terjedt a lemeziparban és egyszercsak bekopogtatott az AC/DC menedzsere...

ab7j15dpp6eltjmhrvvpjorpnxny0-rm9pnli98efcw.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr7114013434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum