RockStation

Öt alkalom, amikor a The Beatles súlyosabb volt, mint várnád

2018. június 23. - theshattered

beatles.jpgA The Beatles sokaknak el van könyvelve a szépfiús, gombahajas, szerelmes, netán szerelemről éneklős proto-hippi zenekarnak. Hibásan! A csapat, ahogy az idő változásával egyre inkább szítva magába a... khm... különböző hatásokat, egyre kísérletezősebb dalokat írt, melyek közül néhol elő-előkerültek a karcosabb, súlyosabb hangok, helyenként már a heavy metal és a (nem tévedés!) doom határait súrolva. Ezekből szedtünk most össze párat, mindenféle fontossági sorrendet és a teljesség igényét kerülve, különösebb kommentár nélkül. Élvezzétek!

Revolution


Strawberry Fields Forever


I Want You (She's So Heavy)


Happiness Is A Warm Gun


Helter Skelter

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr8914063439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Plumper_ 2018.06.23. 18:44:48

A Beatles zenei változása 1966-ban kezdődött a Revolver c albummal. Onnan egyre jobb lett, kivéve Harrison hallgathatatlan nyekergéseit (kivéve: While my guitar és Something). Amúgy legalább két nő mesterkedett a zenekar széverésén saját ambícióik és párjuk előretolása vagy szólópályára állítása érdekében.
Az Abbey road zseniális lett és talán jó is, hogy ott hagyták abba. Sok más zenekar idővel ülőhelyes, ékszerrázogatós, nagyzenekari tökreszelésbe ment át.

colonel Tigh 2018.06.23. 19:03:25

@Plumper_: A két nő alatt gondolom Yokora és Lindára gondolsz. Azonban említsük meg az urat, akinek legalább akkora hatása volt a zenekarra mint a két hölgynek összesen, csak pozitív előjellel: George Martinnak nagyon nagy szerepe volt abban, hogy azok a dalokból az lett aztán ami. Azok a hangszerelések, azok a vonós témák, pl az Eleanor Rigbyben... föláll a karomon a szőr ha csak rágondolok. Martin bá' is egy zseni volt.

Plumper_ 2018.06.23. 19:29:36

@colonel Tigh: Igen, rájuk gondoltam.
Brian Epstein is legendás volt az induláskor, majd haláláig.

rockjano 2018.06.23. 20:35:10

Az a zseniális bennük hogy miközben elképesztően kreatívak és bátran kisérletezők voltak közben azért mindig meg tudták őrizni a saját hangjukat azonnal felismerhető minden beatles szám...

Volt két zseni.. Paul és John, egy nagyon tehetséges zenész aki késöbb remek szerzővé is vált George és a világ mai napig egyik legjobb dobosa.

Ringo is eszetlenül része volt az egésznek csak gondosan hallgatni kell miket dobol ott a háttérbe eszméletlen...

És az egész úgy volt jó ahogy volt.... egymással versenyeztek hogy ki tud jobbakat írni mindezt úgy hogy barátok maradtak (ami mindig nagyon nehéz ilyen kreatív embereknél)

Taxman 2018.06.23. 20:50:25

Az I Want Youról nem tudom eldönteni, hogy Beatles felvétel-e, vagy fake (Lennon énekel, de nem a Beatles zenél szerintem), a Happines Is A Warm Gunnál biztos, hogy valami tribute zenekar játszik.
Amúgy a Strawberry Fields túl ismert Beatles nóta, hogy bárkit is meglepjen én inkább a Fehér Albumról tettem volna be valamelyik Lennon bluest (I'm So Tired, Yer Blues).

Terézágyú 2018.06.28. 12:18:35

"különösebb kommentár nélkül"

Pedig engem éppen a kommentár érdekelt volna: kinek miért az, miért úgy tetszik, ami tetszik - nem csak hogy benyomsz egy pár videót...
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum