RockStation

Adam Duce szerint a vesztébe rohan a Machine Head

2018. január 31. - theshattered

adamducesolo2012_638.jpgNem feltétlen lelkes az ex-csapata, a Machine Head dolgaival kapcsolatban Adam Duce. Az alapító-basszusgitáros 2013-ig erősítette a zenekar sorait, melyet személyes ellentétek miatt hagyott ott. Azóta sem sokat lehetett hallani róla, most viszont egy rajongói kérdésre válaszolva kifakadt a zenekarra, de főleg Robb Flynnre.

Tovább

Online is elérhető a szír metaléletről készült dokumentumfilm

syrianmetaliswar.jpgTavaly készült el a Monzer Darwish által készített, a szír metalzenei életről forgatott dokumentumfilm, melyet még 2013-ban, az országot érintő háborús időszak előtt előtt kezdett forgatni. A Syrian Metal Is War mostantól a YouTubeon is elérhető, persze a másfél órás kaland már egy jelentősen megvágott verzió, a többi szelet a szereplők biztonságának érdekében maradt ki belőle.

Tovább

Rick Rubinnal dolgozik az újjáalakult, "háromnegyedes" Smashing Pumpkins

smashingpumpkinsoriginal93.jpgKorábban láthattátok, hogy a stúdióban beszélgetve együtt lazul a klasszikus felállású Smashing Pumpkins háromnegyede (D'Arcy Wretzky basszer kivételével, aki nem vesz részt a buliban). Na, ezek az arcok Rick Rubinnal karöltve úgy döntöttek, hogy inkább összehoznak valami hangzóanyagot, aminek a munkálatai javában zajlanak, azaz Billy Corgan, James Iha és Jimmy Chamberlin újra együtt lesz hallható sok év után. A basszusgitáros kiléte egyelőre nem ismert.

Tovább

Orphaned Land: lemezbemutató a Dürer Kertben

orphaned_land_2018.jpg

Különleges, közel-keleti és kelet-európai ízekkel gazdagított rock és metal koncerteket hallgathatunk március 11-én a Dürer Kertben, ahol az új lemezét bemutató Orphaned Land mellett a Kjetil Nordhus-szal színpadra álló Subterranean Masquerade, továbbá az olasz Lunarsea és a romániai Dirty Shirt is játszik majd.

Tovább

Smells like 20 styles - Húszféle stílusban a Nirvana klasszikusa

anthony-vincent-press.jpgA Smells Like Teen Spirit kb. az a dal, amit még a faluvégi Rozi néni is ismer, nagy bemutatást nem is igényel. Anthony Vincentet meg meg lehetett győzni arról, hogy dolgozza fel nem tíz, hanem húszféle stílusban, melynek eredménye lentebb látható. A megidézett előadók közül felcsendül a Volbeat, a Van Canto és az Evanescence is, persze sok egyéb más mellett.

Tovább

Egyszöges hivatalos - Koncertklippel jelentkezett a Belphegor

belphegor_1.jpgTavaly szeptemberben szabadította a világra a legutóbbi anyagát a Belphegor, mégpedig Totenritual címen. A csapat ennek a korongnak az egyik dalára, a Baphometre készített egy koncertvideót, melyet a tavalyi Saving Christmass fesztiválon rögzítettek Svédországban. A videó nagyon nincs túlspilázva, egy szögből, a közönségből, félamatőr módon lett felvéve, de tegyük fel, hogy ez a trve.

Tovább

Befejezte a lemezfelvételeket a Clutch

clutch_2015.jpgNemrég adta tudtunkra a Clutch, hogy végre stúdióban van és fel is veszi a korábban már élőben is kipróbált dalokat, albummá gyúrva mindazokat. A várhatóan továbbra is tökös muzsikát leszállító amcsik büszkén jelentik: elkészültek a felvételek, így már csak az utómunkálatok vannak hátra. Sajnos a készre formált zenére még várni kell kicsit, de azért reménykedünk valami mihamarabb kiadott hivatalos ízelítőben.

Tovább

Sorozatban nyomatja a klipeket Phil Campbell csapata

phil-campbell-and-the-bastard-sons-1030x697.jpgFriss videóval, ezúttal a Dark Days című dalra forgatott kisfilmmel jelentkezett a Phil Campbell And The Bastard Sons. Az Age Of Absurdity (részletek lentebb) múlt hét pénteken látott napvilágot, rajta az eddig bemutatott tételekkel és további fincsi dalokkal. A rajongók pedig már nagyon jól tudják: a csapat szeptember 6-án Budapesten, a Dürer Kertben be is mutatja ezt az ékes, éles muzsikát, úgyhogy szó nem érheti a ház elejét.

Tovább

Mankind - Nézd meg az Orient Fall új, visszatérő videóját!

orient_fall_2018.jpgA 2015-ös, azóta is zseniális Fractals óta az Orient Fallt elnyelte a föld. Persze nyilván nem tétlenkedtek az urak, melynek ékes bizonyítéka a lent látható, John Peter Kiss által rendezett, Papp Dorka főszereplésével ékesített videoklip és új dal, a Mankind. A tétel maga egyébként egy négyszámos, részletekben megjelenő, szintén Mankind címre hallgató EP része, melyet február 18-án a Dürerben is bemutatnak a The Faceless társaságában.

Tovább

Alice Cooper után, lánya is Magyarországra érkezik

beasto_bianco_2017.jpg

Ahogy már korábban arról hírt adtunk, számos külföldi fellépővel készül idén az Ukk & Roll Fesztivál szervezőgárdája. A fesztivál harmadik alkalommal kerül megrendezésre, és talán az egyik legdinamikusabban fejlődő zenei rendezvény a régióban. Ezt bizonyítandó idén olyan amerikai zenekar szerepel a fellépők között, mint az Alice Cooper basszusgitárosa, Chuck Garric vezette Beasto Blanco. A zenekarnak nem mellesleg Alice Cooper lánya, Calico Cooper is a tagja, szóval az Ukk & Roll Fesztivál idén igazi zenei csemegével szolgál majd a fesztiválozóknak.

Tovább

Caught In A Mosh - Újabb dal az Anthrax DVD-jéről

0anthrax2017_15_eredmeny.jpgÁprilis 27-én jelenik meg az Anthrax legújabb DVD-je, a Kings Among Scotland. Az értelemszerűen egy teljes skót (Glasgow) bulit, plusz háttérjeleneteket és minden jóságot tartalmazó csomagról most megérkezett a Caught In A Mosh, melyet lentebb láthattok. A buli maga egyébként két részből állt, az első felében egy best-of szakasz hangzott el, a másodikban pedig a teljes, méltán klasszikus (és tavaly harminc éves) Among The Living csendült fel.

Tovább

Az Antikrisztus dala - Új klipet adott ki a Therion

0therion2016_31.jpgÚj klippel jelentkezett a február 9-én monstre anyaggal, a háromlemezes Beloved Antichristtal jelentkező Therion. A március 13-án az egészet Budapesten is bemutató szimfo metal alakulat a harmadik lemez utolsó, így az egész cumó záródalára, az Antichrist's Themere készített egy animációs videót, melyet mi is készségesen felkínálunk megtekintésre.

Tovább

Kamionnal ütközött a Machine Head turnébusza

machine_head_2018.jpgAz este folyamán "félelmetes buszbaleset" címmel posztolt a Twitteren egy videót a Machine Head, mely - ha őszinték akarunk lenni - elég clickbait cím. A csapat épp az autópályán utazott a Catharsis turné amcsi szeletét teljesítvén, amikor egy lekanyarodó kamionnal sikerült összepuszilkodnia a turnébusznak. Egy kis belecsúszással, ablaktöréssel, valamint egy cserélnivaló tükörrel (meg persze az alvó zenekar részéről egy kis ijedtséggel) megúszták a dolgot, így az április 20-i buli természetesen nincs veszélyben.

Tovább

Hallgasd meg az American Satan filmzenealbumát!

26805039_878487335646663_245282673455199514_n.jpgIgaz, itthon nem zavar sok vizet a többek között a Black Veil Bride énekesével Andy Biersackkel és az Asking Alexandriás Ben Bruceszal készített American Satan című film (legalábbis a cikk írója pl. nem is nagyon hallott róla), a filmzenealbum mégis egész korrekt lett. Az majdnem egy óra húsz perc hosszúságú válogatáson ott pihen többek között Jonathan Davis nemrégiben bemutatott szólódala is, de a Deftones, a The Dillinger Escape Plan, a Nightwish és a Parkway Drive és oda-odarakott egy-egy dalt a képzeletbeli korongra. Ha már ennyire Kornos napot tartunk: a negyedik tétel, a Prep School dala egy egy egész hangulatosra sikeredett feldolgozás a Bakersfieldiektől.

Tovább

Freak On A Leash - Azmiatöcs?

korn1998.jpgMár többször is mutattunk 'react' videókat a Fine Bros Entertainmenttől, most viszont egy kis kanyar erejéig kitérünk egy másféle sorozatukra, nevén nevezve a gyereket: ismerik-e a bizonyos évtizedekből származó dalokat? A legújabb részben a '90-es évek volt a terítéken, hét dal között ott volt a Korn örökzöldje, a Freak On A Leash is, viszont ellentétben a néhány valóban sokszor játszott és ismert popdallal, fingjuk sem volt a bakersfieldiek zenéjéről.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum