RockStation

The Prodigy a FEZEN-en - Új albumot hozhat a fesztiválkedvenc

2018. február 28. - theshattered

fezen2018-the_prodigy.jpgA brit csodacsapat idén sem hagyja ki Magyarországot, a The Prodigy július 26-án a FEZEN fesztiválon táncoltat. Ha hinni lehet a zenekartól tavaly érkező híreknek, új albummal érkezhetnek Keith Flinték Székesfehérvárra. 

Tovább

K.K. Downingot "sokkolta és megdöbbentette", hogy nem őt hívták vissza Glenn Tipton helyére

k_k_downing-steel-mill-2015-2-018.jpgK.K. Downing (fogalmazzunk úgy,) nem feltétlen örül neki, hogy nem keresték meg az egykori Judas Priestes társai Glenn Tipton helyettesítése ügyében. Ennek persze hangot is adott a napokban, ahol sérelmezte, hogy habár jogilag még mindig a Priest tagja, mégsem merült fel a neve a pótlásra, ellenben Andy Sneapről csakis jókat tudott mondani.

Tovább

Kívül-belül lefagyva: Amenra, Boris @ A38, 2018.02.26.

28579873_10212813619428722_1991867102_o.jpgKőkeményen belefejeltünk a télbe, így február finisébe érkezve. Amúgy idegesítő, és bosszantó dolog ez, de azért kevés eseménynek állt volna jobban a mínusz 10, mint egy Amenra, Boris kettősnek a hangversenyén. A fagy elől meg érdemes volt a hajó gyomrába menekülni, hogy ne csak a test, hanem a lélek is kidideregje magát.

Tovább

Júniusban a Dürer Kertben játszik az Underoath

underoath-2018.jpg

A keresztény metalcore alapzenekara, az Underoath régóta várt új lemezével koncertezik Budapesten június 26-án a Dürer Kertben. A floridai csapat némi leállást követően tavaly jelentette be, hogy stúdióba vonulnak, hogy elkészítsék nyolcadik lemezüket. Az Erase Me címet kapott album végül nemcsak nyolcadikként, de nyolc év várakozás után április 6-án jelenik meg, addig pedig az On My Teeth klipje segíti a felkészülést. Az előzenekar a japán Crossfaith lesz. További infók a koncertről ITT.

Tovább

Six Feet Under: öt zenekaros koncert a Dürer Kertben

six_feet_under_chris_barnes.jpg

Májusban tíz állomásos miniturnéra ruccan át Európába a floridai Six Feet Under. A zenekart alapító frontember, Chris Barnes (aki a Cannibal Corpse első frontembere is volt) brutális tavaszt ígér a német, cseh, osztrák és szlovák állomásokra ellátogatóknak, és persze Budapest sem marad ki a sorból: az 1993 óta működő death metal zenekar május 30-án érkezik a Dürer Kertbe, hogy bemutassák a 2017-es, Torment című friss albumot.

Tovább

Heavy Trip - Úton a legújabb metalos film!

heavy_trip_trailer_header_1280_720_81_s_c1.jpg

Valószínűleg már másfél hét múlva meglesz minden metalos számára, mire fogja adni a voksát, ha szóba kerül az "év filmje" a baráti sörözések során. A március 10-én debütáló Heavy Tripet, melynek a trailere már elérhető, ugyanis az előzetes alapján lazán annak merjük titulálni, csak tartson is ki a lendület a a teljes hosszra is. Az SXSW-n bemutatásra kerülő filmben egy death metal zenekar lesz a főszereplő, akik egy norvég fesztiválon akarnak fellépni, persze közben minden balul sül el, ami csak tud. Talán mondanunk sem kell, hogy vígjátékról van szó, szóval rekeszizmokat táraz, sör, kukorica kézbe, aztán... vár, amíg elérhető lesz a nagyközönség számára is!

Tovább

A Ministry elvisz az Alkonyzónába

ministryamerikkkantcd.jpgÚjabb klipet készített a Ministry a március 9-én megjelenő új nagylemezéhez, az AmeriKKKanthoz. A Twilight Zone, ahogy megszokhattátok, lentebb látható, hallható, a hozzá készített több, mint hétperces kisfilm persze nem mellőzi a politikai felhangokat sem, ahogy ezt már megszokhattuk Al Jourgensentől és mindenkori csapatától.

Tovább

Corey Taylor + Jensen Ackles = Bon Jovi. Ilyen egyszerű.

coreytaylorsupernaturalfeb2018_638.jpgSem Corey Taylornak, sem a Supernatural (hazánkban Odaát néven futó sorozat) sztárjának, Jensen Acklesnek nem idegen a Bon Jovi klasszikusa, a Wanted Dead Or Alive. Taylor a korábbi szólóturnéin vette be a szettbe a nótát, Ackles pedig a sorozat harmadik évadjának záróepizódjában dalolta el, az ismeretség tehát adott. Az idei VegasConon pedig összejött a két híresség, hogy együtt is elnyomják a már említett dalt, melyről persze a közönségből is készítettek jó pár felvételt. Ebből egyet mi is megmutatunk.

Tovább

Így fest Chris Cornell Johnny Cash versfeldolgozása

1280.jpgAhogy korábban is beszámoltunk róla, április 6-án egy speciális Johnny Cash válogatáslemez fog megjelenni, a Johnny Cash: Forever Words. A tizenhat dalos lemezen a legenda meg nem zenésített verseiből készítettek feldolgozásokat a különböző énekesek, melyek közül az egyik legérdekesebb tétel a Chris Cornell által felénekelt You Never Knew My Mind. A két verset, a címadót, illetve a hasonló névvel ellátott I Never Knew Your Mindot egybegyúró ballada Cornell egyik utolsó felvétele a tavalyi öngyilkossága előtt, melyet most nyilvánosságra is hoztak.

Tovább

Zahorán Csabi lett az Ektomorf új basszusgitárosa

csabi.jpgHivatalosan is bejelentette az Ektomorf, hogy Zahorán Csabi (Billog, Bekes Project) nyomatja majd a mélyet a pénteken induló, az utóbbi idők legerősebb Ekto korongját, a Furyt bemutató turnén. Asztalos Attila a kézsérülése miatt bizonytalan ideig nem tudná vállalni a feladatát, emiatt történt a csere. A kanyarnak, ahol egyébként Zoli könyvének, az Outcastnak a 200 darabra limitált angol nyelvű változatát is be lehet majd szerezni, két magyar állomása lesz, Szombathelyen március 27-én és Békéscsabán, két nappal később.

Tovább

Augusztusban érkezik az új U.D.O. album

0dirkshneider2016_10.jpgA smirglihangú teuton legenda a Talking Metal podcasttal való beszélgetés folyamán elárulta, hogy még idénre várható a 2015-ös Decadent című U.D.O. korong utódja. Persze pontosat még nem nagyon tudott mondani a nemrégiben a Dirkschneider formációval nálunk is megfordult karakteres frontember, egyelőre csak a tervezett megjelenési dátum ismert, ami körülbelül augusztusra tehető.

Tovább

Ilyen lesz az új At The Gates lemez külcsínje és tartalma

atg2017.jpgMájus 18-án érkezik a dallamos death metal zászlóshajójának, az At The Gatesnek a legújabb nagylemeze, a To Drink From The Night Itself. A korongról dalt egyelőre még nem mutattak meg, viszont a Russ Russell figyelő tekintete alatt készült CD elülső borítója és dallistája már megtekinthető, lentebb mindezt néhány stúdiós videóval dobtuk fel.

Tovább

Therion: monumentális rockopera-bemutató a Barba Negrában

therion_2018.jpg

Március 13-án tér vissza Budapestre a szimfonikus metal úttörője, a Therion. A svéd zenekar nemrég megjelent rockoperáját, Beloved Antichristot mutatja majd be a Barba Negra Music Clubban, ahol az orosz Imperial Age is fellép The Legacy Of Atlantis című metal operájával, valamint szerepelnek a Null Positiv és a the Devil zenekarok.

Tovább

Így nézett ki képekben a Pantera 1991-es moszkvai bulija

pantera_jgp_0297_etv1.jpgAki még nem hallott az 1991-es, akkor még Szovjetunióban megtartott Monsters Of Rock fesztiválról, az jó eséllyel eddig egy kő alatt élt. A masszív koncerten a Pantera kezdte (nem is akárhogy) a bemelegítést, utánuk pedig még olyan nevek következtek, mint a Black Crowes, a Metallica és az AC/DC - nem is csoda, hogy az este csúcspontján már másfélmillióan voltak kint, ilyen listára mindenkinek beindul(t) a nyálelválasztása. Igaz, a Pantera "csak" félmillió embernek adta a talpalávalót (fránya délutáni időpont, haha), mégis a metaltörténelem egyik legjobb bulijaként tartják számon, a felvételek alapján pedig ezt csakis megerősíteni tudjuk (ITT írtunk róla korábban pár szót). Alább egy egész frankó galériát láthattok Phil Anselmoék moszkvai kiruccanásáról és persze a koncertről, melynek immár majd' 27 éve, hogy terjed a híre.

Tovább

Lemondta teljes európai turnéját, köztük a Fezenes koncertjét az Anthrax

anthrax_2016.JPG

Rossz hírrel indul a hét, az Anthrax ütemezési problémák miatt lemondta a teljes európai turnéját, köztük a FEZEN-es koncertet. A zenekar bocsánatot kér a rajongóktól és remélik mielőbbi találkozást. A dolog hátterében valószínűleg a Slayer búcsúturnéján való részvétel állhat, magyarul az Anthraxnek egyidőben két turnét kellene lebonyolítania és inkább az USA-beli kört választották.

Tovább

Hamarosan leszáll - Jön az Earthless új albuma

earthless-black-heaven-artwork.jpgA san diego-i heavy psych legenda, az Earthless durván egy hónap múlva jön ki új anyagával, ez pedig megér egy megemlékezést. A Black Heavent a Nuclear Blast adja ki március 16-án, április elejétől pedig Európa-szerte élőben is megmutatják, hol lakik az Úristen. Sajnos hazai dátum egyelőre nem ismert. A hajtás után kedvcsináló videó az új albumról.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum