A Birodalom megint visszavág - Újra alkottak a Star Warsos metalarcok

2018. április 23. - theshattered

galacticempire.jpgA Galactic Empire legfőbb koncepciója, hogy Star Wars szereplőknek öltözve, Star Warsos témákat dolgoznak át metalba. Teljesen tiszta ügy. Mi is mutattunk már tőlük dalokat, úgyhogy elvileg nem szabadna az újdonság erejével hatnia. Most viszont újra előtérbe kerülnek, mert jön a második lemezük, az Episode II., melyen többek között a lent is hallható Rey's Theme is hallható lesz. A megjelenési dátum? Ugyan, mi lenne? Május 4!

Tovább

Ne Obliviscaris, Allegaeon, Virvum @ Budapest, Dürer Kert, Room 041, 2018.04.19.

Agresszió és progresszió

10_ne_obliviscaris_by_martina_sestic_0_1.jpg

A Cradle Of Filth és az Enslaved előtt már idehaza is sikerrel toborzott magának híveket a metal extrémebb vonulatát progos irányultsággal párosító ausztrál társulat, s most végre önállóan is bizonyíthatott. Méghozzá jó érzékkel összerakott turnécsomag élén.

Tovább

Exkluzív klubbulit ad Budapesten a Being As An Ocean!

baao2018.jpgJúnius 19-én egy speckó klubbulit ad az amcsi post-hardcore csapat, a Being As An Ocean. A tavalyi Waiting for Morning to Come nagylemezzel érkező csapat a Dürer kistermében fog odacsapni, ahová összesen csak 180 jegy kapható, így érdemes időben gondoskodni a tikettekről. A szervezők kiemelték: sold out esetén sem kerül át nagyobb helyre az esemény!

Tovább

Nézz bele a Pantera új házivideójába!

Pantera94.jpgIgaz, még csak abszolút tervezési fázisban van, azért az anyag halmozódik a legfrissebb Pantera házivideójához. Pénteken ki is raktak belőle egy kisebb szeletet az Instagramra, mintegy étvágygerjesztőnek. Ahogy korábban írtunk róla, az egész megjelenése a novemberben kiadásra került Dimevision Vol. 2: Roll With It Or Get Rolled Over sikerén múlik, reméljük, látnak fantáziát a dologban az illetékesek.

Tovább

Jön az új SOAD? Ja, nem! Serj Tankian is szólódallal fog jelentkezni

serj_tankian_2017.jpgAlig pár napja, hogy Daron Malakian bejelentette: nemsokára új dallal és a hozzá forgatott videóval fog jelentkezni a zenekara Scars On Broadway. Erre mintegy válaszolva zenekar másik agya, Serj Tankian is megmutatott a nagyközönségnek egy friss demót, mely a saját neve alatt fog megjelenni valamikor a közeljövőben. A lentebb megtalálható videóban az énekes mindenekelőtt az örmény belpolitikai helyzethez szólt hozzá (ebbe nem mennénk bele, nem vagyunk politikai site), majd elindította a felvételt.

Tovább

Péri Feri és az alkotás - Tízpercnyi stúdiós hókamóka a Peripherytől

720x405-peripheryjonathanthorpe1.jpgNemrég már megmutattunk pár másodpercnyi friss Peripheryt, de az kb. semmi volt egy egész íródó album anyagához képest. A zenekar vezetője, agya, Misha Mansoor vélhetően hasonlóan gondolta, így hogy valamennyire csökkentse a rajongók étvágyát, nemrégiben felrakott némi stúdiós anyagot a netre, amely már egy korrektebb keresztmetszetét mutatja a készülődő új korongnak.

Tovább

Nyáron jön az új Immortal nagylemez!

immortalbandapril2018promo_638.jpgKilenc év után először ad ki lemezt az Immortal. A jelenleg Demonaz és Horgh alkotta black csapat legutóbbi korongja az All Shall Fall volt, akkor még az azóta szólópályára lépett Abbathtal az élen. A legfrissebb dalcsomag Northern Chaos Gods címen lesz elérhető július 6-án, mely háromnegyed órában nyolc tételt fog rászabadítani a mit sem sejtő világra.

Tovább

Koncertanyagot ad ki az Animals As Leaders

69032.jpgAz Animals As Leaders pont az a zene, ami a gépies hiperkomplexitása és felsőrendű precizitást igénylő zenéje nem egyszerű téma, ha koncertlemezről van szó. Még élőben, a helyszínen is igazából annyival több élmény, hogy látod, hogyan is kell(ene) eljátszani őket, egyébként sok jam, közönségénekeltetés (ja, hát instrumentális zenéről beszélünk), tánc, semmi ilyesmi nincs (csak csodálkozó bambulás). Igaz, a koncertfelvétel azért helyenként külön ízt adhat egy-egy témának, ennek megfelelően az Animals As Leaders is kipattint egy ilyet a köztudatba, a rövid, tömör, de találó Live 2017 címen. A csakis vinylen megjelenő, július végére várható, 500 példányra limitált anyaghoz készült egy előzetes is, ezt lentebb találjátok a dallistával egyetemben.

Tovább

Machine Head @ Barba Negra, 2018.04.20.

Robi és az egyéjszakás

0machinehead2018_15.jpg

A Machine Headnek annyira bejött ez az "An Evening With" téma, hogy már évek óta szólóban tolja, ami egyrészt praktikus dolog (több szempontból is), másrész így a nagyon masszív fanatikusok sem húzhatják a szájukat, hogy kevés lett volna a gépfej-adag. Igazából le a kalappal a Machine Head előtt, hogy meglépik ezt az önálló buli dolgot, még ha tudjuk is, hogy ez anyagi okokból megy elsősorban. Azért én is úgy vagyok vele, hogy legalább egy előzenekar azért elfért volna.

Tovább

Amikor a rossz irány a jó! - Friss dal és klip az Amorphistól!

amorphis2018b.jpgKiadta a második előzetest is az új, Queen Of Time címre keresztelt nagylemezéről az Amorphis. A május 18-ra várható korongról, mely több érdekességet is fog tartalmazni, többek között élő vonósokat és kórust is, a The Bee című dal már korábban ki lett adva, de azért biztos, ami biztos, lentebb ezt is megtaláljátok a "kistesó" Wrong Direction mellett.

Tovább

A Motörhead pólós Kiss fan története, aki Foo Fighterst nyomott

0foofighters2017_04_eredmeny.jpgA Foo Fighters igazából szereti a rajongóit - szép is lenne, ha nem. De a Foo Fighters úgy igazán szereti a rajongóit! Például a színpadra hív Gene Simmonsnak festett Motörhead felsős rajongókat, hogy együtt nyomják a Monkey Wrencht. Valószínűleg poénnak indult az egész, aztán a fan és Dave Grohl is együttesen lepicsázott a helyzettől és az eredménytől, egyik sem számított ilyen jó eredményre, ahogy elnézzük. Ment is a csodálkozás és a szólózás ezerrel, mindez a kölcsönös tisztelet jegyében. Az tuti, hogy mind a zenekar, mind "Kiss Guy" emlékezni fog erre egy jó darabig - ha nem tovább.

Tovább

Magyar érdekeltségű koncertanyag jön a Fates Warningtól!

fates_warning_a38_2018_13.jpgMagyar felvétel is lesz a Fates Warning legújabb koncertanyagán, a Live Over Europeon. A kétlemezes album nyersanyagát nyolc városban vették fel (köztük Budapesten), a huszonhárom dalos, életművet felölelő csomag százharmincnyolc percnyi prog-álmot fog tartalmazni, melynek keverését Jens Borgen, a maszterelését Tony Lindgren intézte a Fascination Street Studiosban. Hogy mely dalok lettek az A38-on rögzítve, azt sajnos még nem tudjuk.

Tovább
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum