RockStation

Most már tényleg-tényleg stúdióban van a Tool!

2018. március 11. - theshattered

toolband_638.jpgPár órája kipattintotta az évek óta várt nagy hírt a Facebookra a Tool: ezekben az órákban elkezdődik a Joe Barresi által producerelt úgy nagylemez felvétele. A nyilván a dobsávokkal induló folyamat érthető okokból nem két napig fog tartani, így mi még azt is megkérdőjelezzük, hogy idén kijön az album, de ne legyen igazunk.

Tovább

Csak rajongóknak! - Új dal a Pearl Jamtől

pearljamcantdenymecover.jpgFriss dallal jelentkezett a Pearl Jam. Ez eddig szép és jó, viszont az amcsik mindezt a hivatalos rajongói klubjuknak, a Ten Clubnak, illetve annak rajongói számára tették. Na, persze a nem kiváltságosok is kapnak az egészből egy szeletkét, egy kis részletet, ezt lentebb meg is mutatjuk. Mondjuk attól pont nem félünk, hogy valamelyik szemfülesebb rajongó ne hozná hamar nyilvánosságra a teljes Can't Deny Me-t, addig viszont maradjon meg nekünk ez a huszonöt másodperc.

Tovább

Adj egy ötöst! - A hét 5 új rock/metal dala /vol.10

shinedown_2018.jpgÚjabb hét pörgött le az évből és bár most nehezebben vadásztuk össze a hét dalaihoz az öt megfelelő tételt, a végén csak sikerült. A mai részben prog metal, egy kis extreme, bar lehetne prog az is, klasszikus rock, amerikai stadionrock, és egy kis punk rock szerepel.

Tovább

Napi jóarcság: egy egész dalon át a közönségen "úszott" a kerekesszékes rajongó a Machine Head koncertjén

machine_head_2018.jpgA metalos közönség, ha jóarcságról van szó, sokszor bizonyítja, hogy kevés jobb van náluk. Ilyen volt az április 20-án Budapesten is fellépő Machine Head portlandi buliján is a tömeg, akik az új albumos Bastards alatt végig a fejük felett tartva segítették ki a kerekesszékbe kényszerült komát.

Tovább

Ha nyár, akkor szabadtér! - Ezek a koncertek várhatók nyáron a Budapest Parkban

budapest_park_logo.jpgA nyár az egyértelmű szabadság évszaka, ekkor még az is kimozdul, aki máskor a négy fal között gubbaszt. Persze, ha már egyszer úgy alakul, illik az egészet egy koncerttel is megkoronázni, melyet a szabadtéren lehet a legjobban kiélvezni. Hiszen nincs is annál jobb, mint a kedvenc dalaidat hallgatva, egy jó hideg sört magadhoz véve élvezni az életet, táncolni, tombolni, vagy egyszerűen csak megfigyelni, ki-ki a maga temperamentumának megfelelően. Hát, nézzük, ezen a nyáron kik és mikor fogják adni a talpalávalót a Budapest Parkban!

Tovább

Itt a teljes új Rainbow-dal!

blackmore.jpgHúsz év nem kevés idő. Ekkora időtáv alatt több zenekar is létrejön-feloszlik, lecserélődik egy egész generáció és a Rainbow... hát, összerak egy dalt! Persze, Ritchie Blackmore nem a babérjain ült időközben, nyomatta rendesen a Blackmore's Nightot, ezért nem maradt a Rainbowra annyi ideje, mint tervezte (vagy pont, hogy így tervezte). De nem is az a lényeg, hanem hogy itt van a nemrégen beígért új dal, a Waiting For A Sign, amit mi is bátorkodunk megmutatni nektek.

Tovább

Mi lett volna, ha más dobolja fel a Smells Like Teen Spiritet?

nirvana.jpgEzek a "mi lett volna, ha..." videók általában érdekesek tudnak lenni. Legalábbis amik nagyobb nézettségig is eljutnak, nyilván nem hiába. A Frederik Weile által készített kisfilmben az a párhuzamos ötlet-dimenzió(halmaz) elevenedik meg, ahol Dave Grohl kispadra kényszerült és helyette négy másik dobos játszotta fel a Nirvana legismertebb dalát, a Smells Like Teen Spiritet. Nyilván külön-külön lettek kitalálva a sávok, így megnézhetjük, hogy milyen lenne a dal ha a jó Lars Ulrich, Mike Portnoy, Dave Lombardo, a videó készítője, vagy épp Phil Rudd dobolta volna fel. Persze az egészet a humor szemüvegén illik nézni, tökéletesen lejönnek a sztereotip ritmustémák.

Tovább

Júliusban még a Combichrist és Wednesday 13 is eljön hozzánk!

Combihrist 2013.jpgNa, ezen a nyáron, aki nem fog találni magának programot, annak már tényleg nem tudunk mit mondani. De tényleg... Már mindenféle stílus képviselői eljönnek hozzánk, a legújabb bejelentésben például egy Combichrist, Wednesday 13 kombinációt szerződtetett le az A38, aminek a pontos dátuma július 25.

Tovább

Van más lehetőség, mint Napalm Deathtel indítani a napot?

0napalmdeath2018_05_eredmeny.jpgMár csak húszat kell aludni és megjelenik a Napalm Death ritkaság-válogatása, a Coded Smears And More Uncommon Slurs, melynek másfél órájából már a második dalt hozták napvilágra. A Call That An Option? egy megszokottan kellemes, lágy, andalító Napalm nóta, bátran ajánljuk az egész család számára.

Tovább

Between The Buried And Me - Automata I. (2018, Sumerian Records)

Automatikus ötös

betweentheburiedandmeautomatacd.jpgMindig kicsit "félelmetes", ha egy nagy kedvenc új anyaggal jelentkezik. Főleg nálam, mivel az igényeket folyamatosan magasan tartom és kimondottan rühellem, ha valaki egy félvállról kiadott valamivel szúrja ki a rajongók szemét, csak azért, mert muszáj. Na, szerencsére a frissen a Sumerianhoz igazolt prog metal istenkirályság, a Between The Buried And Me nem picsogta el az új albumát, legalábbis az első felét biztosan nem.

Tovább

Joe Barresi lesz az új Tool-album producere

toolband_638.jpgMár mennek, haladnak a felvételek, egyszer talán meg is jelenik a 10.000 Days utódja, az új Tool album. Az évekig ígérgetett CD anyaga már a hónap eleje óta készülődik, a zene és a szöveg is majd' 100%-os, az egész pedig a Slipknot és a Volbeat mellől ismert Joe Barresi felügyelete alatt kovácsolódik egy teljes egésszé.

Tovább

Spectre - Új dal a ma megjelenő Judas Priest albumról

judas_priest_2018_2u.jpgMa jelenik meg a heavy metal legenda, alapvetés Judas Priest legújabb nagylemeze, a Firepower, melynek a lemezbemutató turnéja keretében július 24-én Budapestre is eljutnak. A veteránok a Spectre című dallal (és klippel) ünneplik meg a korong eljövetelét, melyet már reméljük, mindenki max hangerővel dönget otthon.

Tovább

Húszéves Pantera és Soulfly koncerteket adnak ki júniusban

pantera942.jpgA Dynamo Open Air a fennállása alatt az egyik legnevesebb metalfesztivál volt Európában. Nyilván ebből adódóan 1981 és 2005 között hegyekben léptek fel a világklasszis zenekarok, melyek közül kettőnek, a Panterának és a Soulflynak is meg fogják jelentetni a 20 évvel ezelőtti buliját.

Tovább

Itt a lemeznyitó dal az új Black Stone Cherryről

blackstonechrry2018bandpromo_638.jpgÁprilis 20-án érkezik a Black Stone Cherry album, a Family Tree. A június 16-án Budapestre is ellátogató amcsik a lemez nyitódalát, a Bad Habitet a napokban akusztikusan bemutatták a közönségnek, mégpedig Párizsban, viszont most nem ezt fogjuk megmutatni, hanem a hangerőé a főszerep. Azaz íme a teljes hangerős Bad Habit!

Tovább

Azt mondják, hogy állítólag lehet, hogy talán majd valamikor... Hogy kész az új Slash-lemez!

0slash_arena2015_46.jpgAzt rebesgetik a madarak, hogy hiába Myles Kennedy szólólemez-projektje (pénteken jön!), illetve hiába a Guns N' Roses mindent vivő "újraegyesülős" turnésorozata, máris elkészült a Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators harmadik nagylemeze. A 2014-es World On Fire utódjának meg(nem)létét persze senki nem erősítette meg, vagy cáfolta volna, egyszerűen csak... azt rebesgetik a madarak.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum