RockStation

Ilyen volt a Nagy Feró életműkoncert / Beatrice 40 a SportArénában

2018. április 08. - sunthatneversets

Nagy Feró nevét a Beatrice frontembereként és színpadi szerepei kapcsán mindenki jól ismeri, több évtizede a zenei élet egyik legfoglalkoztatottabb, legkedveltebb előadója határon innen és határon túl. Páratlan pályafutása alkalmából egy egyszeri és megismételhetetlen életműkoncertet adott. április 7-én, a Papp László Budapest Sportarénában. A nagykoncerten a Beatrice 40. születésnapját is megünneplte vendégekkel, meglepetésekkel. Mahunka Balázs fotói.

CGI ufókok mindenhol! - Újra alkotott a Rings Of Saturn

margidda.jpgA Rings Of Saturnról, mint formációról két dolgot lehet leginkább tudni: hogy nagyon technikás irányból közelítik meg a súlyos metalt és hogy nagyon űrlénymániásak. Ezeket nem kívánja meghazudtolni a legújabb videójuk, a Margidda sem, amely tele van ótvarcsúnya CGI űrlényekkel és fura, de ügyes témákkal.

Tovább

Új újrakiadást kap a Killing Is My Business...And Business Is Good

Megadeth-1986-640x340.jpgEgy újabb újrakevert és megbónuszolt verzió kerül a boltokba a hazánkban mostanában igen népszerű Megadeth alapművéből, a Killing Is My Business... And Business Is Goodból. A The Final Kill alcímmel ellátott korong június 8-án fog megjelenni, az újrakevert lemez anyagán kívül élő felvételek és az első Megadeth demo anyaga is hallható lesz, utóbbi szintén újramaszterelt verzióban.

Tovább

Élőben is bemutatkozott Cardinal Copia

ghost-cardinal-copia.pngA Ghost ha másban nem, marketingben nagyon jó. Alig pár napja, hogy bemutatták az "új" frontembert, Cardinal Copiat, máris bemutatkozott élőben, mégpedig egy akusztikus performansz keretében, ahol az újraszervezett zenekar egy szelete is látható, hallható, természetesen a kilétük nem ismert. A fellépés alatt felcsendült az új, júniusra várható lemez első dala, a Rats is.

Tovább

The Night Flight Orchestra: nyáron új lemez, decemberben koncert Budapesten

the-night-flight-orchestra.jpg

Szűk egy évvel a The Night Flight Orchestra tavalyi meglepetést okozó és nagy sikerű, Svéd Grammy díjra jelölt Amber Galactic albumának megjelenése, és az azt követő lélegzetelállító november/decemberi európai turnéja után a Soilwork éléről jól ismerhető Björn “Speed” Strid énekes vezette supergroup máris bejelentette, hogy befejeződtek a munkálatok a svéd progressive rock csapat várva várt következő albumán, melyet Sometimes The World Ain't Enough címre kereszteltek.

Tovább

Nóta fekete miséhez - Újabb előzetes a Behemoth DVD-hez

0behemoth2015_14.jpgMár három dal is ismert a Behemoth jövő pénteken megjelenő DVD-jéről (igen, Blu-ray kiadás is lesz), a Messe Noireról. Az első kettőt, a The Satanistet és a Blow Your Trumpets Gabrielt mi is megmutattuk, most pedig a címadó, a Messe Noire került sorra. Mind a három dalt lentebb meg tudjátok nézni, hallgatni.

Tovább

...de mit szólt a Tankcsapda a Metallica feldolgozáshoz?

0metallica2018_13_eredmeny.jpg

Tegnap este óta a Metallica Tankcsapda-feldolgozásától hangos a magyar internet világa. Persze, sejthető volt, hogy valami nevesebb dal kerül majd elő, de hogy pont A Legjobb Méreg lesz az, arra nagy összegben nem tippeltünk volna. De hogy lássátok, mennyire nem előre tervezett megmozdulás volt, a Tankcsapda maga is meglepődött a dolgon, melynek a Facebookon is hangot adott.

Tovább

Aztán miféle madár ez a King Diamond?

twominutestolatenight.jpgA Two Minutes To Late Night egy nemrégiben indult, metalos tematikájú talkshow és ezzel a lenti részlettel valószínűleg sokakat meg is fog ragadani. A kiragadott szeletben a műsorvezető Gwarsenio Hall a neves madártudóssal (szebben megfogalmazva: ornitológussal), Tom Stevensonnal igyekeszik megfejteni, hogy melyik metalénekes melyik madárra hasonlít, ha pusztán az általuk kiadott hangokat nézzük. És kik kerülnek elő? A Converge, a Lamb Of God, King Diamond, a Deafheaven, valamint egy elég nyilvánvaló meglepi. Közben pedig - stílusosan - repkednek az érdekes madaras infók (pl. hogy a nagyrészt szálldogáló jószágok egyáltalán nem finganak), szóval az angolosok abszolút előnyben vannak.

Tovább

Nem törhet meg a vérvonal! Vagyis itt a Ghost, új Papa-bemutató videója

02ghhview.jpg

Azt már tudjuk, hogy Papa Emeritus III leköszönt és ezt nem más, mint "Főpápa" Papa Zero jelentette be. Eddig mindenki abban a tudatban volt, hogy a vérvonal nem törhet meg, így a közelgő új sötét anyagon Papa Zero fog a mikrofon elé/mögé állni. Azonban most feltűnt a színen egy új jelölt! Csekkold a videót!

Tovább

Hamis a baba - Új dal a Five Finger Death Punchtól

five_finger_death_punch_2015_3.jpgMég egy bő hónap és egy újabb lemezzel gazdagodhat a Five Finger Death Punch rajongók lemezgyűjteménye, lévén hogy május 18-án jön az And Justice For None című dalcsokor. Az ötös közzétette róla az első dalt, a Fake-et, amiről azt lehet elmondani, mint szinte minden más FFDP dalról... Hozza azt a bizonyos szintet, de semmi extra.

Tovább

Itt a Bleeding Through visszatérő dala!

bleeding-through-green-wall.jpgPár napja számoltunk be róla, hogy visszatér a metalcore vonulat egyik élcsapata, a többiekhez képest kicsit sötétebb tónusban vonuló Bleeding Through. A zenekar már ki is adta az első mézesmadzagot a friss anyaghoz a Set Me Free képében, mely a már nevet is kapott, május 25-én megjelenő Love Will Kill Us All-on lesz megtalálható.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum